Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 715
  • 513
  •   1
Отговори
# 90
Да не говорим, че огромна част от жените около 50-те имат смъкнато влагалище, вследствие на ражданията.

Да,а и като ми кажат някои-"нали те шият",е шият ама пораженията отвън,дори и да има вътрешни шевове,те пак не възстановяват влагалището.И въпреки всичко съм съгласна,че този вид раждане е по-естествено и по-бързо се възстановяваш,но ако си късметлийка да родиш бързо без шевове или с малко такива,а имам приятелка с над 40 вътрешни и външни шева и смъкнато влагалище..и какво..вика да,майка съм,но не съм пълноценна жена и сега ще ходи да си прави пластика...

# 91
И аз все това мисля, откакто съм забременяла... ooooh!
Но си казах, че ще е естествено, ако няма някакви медицински показания за секцио

# 92
Родих нормално,и пак бих родила по същия начин.Не мисля,че е по-болезнено от секцио!Медицината доста е напредднала,и с една епидурална упойка родих бързо,лесно и безболезнено.Не бих избрала секцио,ако няма медицински показатели.

Успех и леко раждане на всички които им предстои!

# 93
Ако сравнявам с първото ми раждане,бих искала да родя пак по естествен път.
Секцио подкрепям,но само ако има основателна причина.

# 94
Родих секцио, ако трябва пак бих родила секцио. За мен това е по-добрия вариант. Не знам какво е контракция, болка, разкритие и т.н. Всичко мина за 30 минути, веднага си видях и целунах бебчето, възстанових се за много кратко време. Hug

# 95
Лично за мен секциото е по-добрият вариант.
Раждала съм и по двата начина.
"Нормалното" беше далеч по-лесно физически (но надали би било така, ако беше износена докрай бременност - бях в края на 6-ти месец и бебето беше съвсем малко, не усетих почти нищо и след няколко минути бях на крака), но психически ми беше ужасно непоносимо. Самото усещане за тялото ми беше неприятно. Не бих раждала отново "нормално".
Секциото беше малко по-тежко физически - въпреки, че нямах болки и раната ми заздравя буквално за дни, а след 12 ч. се разхождах в градината на болницата (единствено ме дразнеше опъването на раната и трудното сядане и лягане, както и изтръпналостта, която ми пречеше на движенията първите часове). За сметка на това, бях щастлива, че имам всички показания за секцио (недоразвита матка, ниска плацента, намалели води, двуяйчни близнаци, едното дете беше странично, а другото седалищно, изтощение след 3 дни непрекъснати контракции и т.н.). Психически се чувствах страхотно - лежах си, упойката ме парализира от кръста надолу - нямаше болки и напъни, видях и целунах веднага децата си, през цялото време анестезиологът ми разказваше вицове и за гаджето си, после спах 5-6 ч. Бяха ме изчистили добре и кървях по-малко от седмица (първият път - над 20 дни, въпреки капките за изчистване). Много по-лесно го понесе и тялото ми.
Задължително 3-тото си дете ще родя със секцио - ако нямам медицински показания с готовност ще си платя.

# 96
СЕКЦИО!
10 деца да имам и 10-те бих искала да ми ги извадят с операция 

# 97
  • София

Наистина...Аз лично предпочитам да съм подсигурена отвсякъде и да знам точно какво ме очаква. Затова и имах насрочено планово секцио. Въпреки това два дена преди датата ми изтекоха водите. Лежах в предродилна зала десет часа с контракции, прорязваща глава на беба, но само с 1 см разкритие. Гадничко си беше. Оперираха ме, бях със спинална упойка, видях как ми измъкнаха бебчето от корема, целлунах си я...голям кеф. Възстанових се много бързо.
С мене раждаха още няколко жени естествено, едната от които вече 36 часа, но пак си искаше естествено. И тя като роди се възстанови бързо.

Кое е по-доброто? Няма универсален отговор. Колкото роидлки и бременилки, толкова вариации.

Важното е накрая майката и бебето да са добре. А това си е до голяма степен късмет, но не пречи да си се надяваме девет месеца да мине всичко както сме си го представяли, ей така, за вътрешен комфорт.

Peace

# 98
Според мен това   си е индивидуално мнение  от раждане до раждане има  разлика ,така и от секцио до секцио. Аз ако мога да избирам бих  избрала секцио (  тук в Испания   не ти дават   възможноста да избираш ,ако всичко  върви  добре  ще  раждаш естествено  , а  ако бебето не се е обърнало   секцио) струвами се че ще е по бързо   те болките след  това са все същите , а и  бебето не е нито изморено ,нито  тормозено.Но все пак не мога да кажа  кое  раждане е по добро,защото  това ще ми е първото   живот и здраве smile3521

# 99
Аз за съжаление нямам голям избор.
Бих искала да родя нормално, но имам късогледство с много висок диоптър и има опасност от отлепване на ретината при раждането, което фактически означава, че може да ослепея.
Поради тази причина ще раждам със секцио, от което направо изпитвам ужас. Но, се надявам всичко да мине добре.

# 100
Ако ще е като първото секцио...избирам секцио  Peace

# 101
Предстои ми първо раждане и ми е доста притеснено.
Предпочитам секцио и може би, живот и здраве така ще раждам. Предпочитам по този начин, защото по лекарско мнение това е по-сигурно за бебето. Страхувам се от форцепс.
Дано това да е правилното решение.

Упех на всички.

# 102
  • В заешката дупка
Бих искала да родя нормално, но имам късогледство с много висок диоптър и има опасност от отлепване на ретината при раждането, което фактически означава, че може да ослепея.

Аз също имам много голям диоптър. -7 на едното и -6 на другото. Още при първата бременност, четейки тук из бг форумите и аз много се бях стреснала, че също ще трябва да раждам секцио, а  не исках.

Живея извън Бг и когато споделих опасенията си с акушерката - тя ме погледна супер странно. Тук големият диоптър не е противопоказен за раждане нормално. Така родих. Сега пак така ще раждам.

Ако се притесняваш можещ да отидеш на очен лекар, който да ти преглед очните дъна. Това е което евентуално има значение, а не големият диоптър.

# 103
  • София
Аз също имам много голям диоптър. -7 на едното и -6 на другото. Още при първата бременност, четейки тук из бг форумите и аз много се бях стреснала, че също ще трябва да раждам секцио, а  не исках.
Живея извън Бг и когато споделих опасенията си с акушерката - тя ме погледна супер странно. Тук големият диоптър не е противопоказен за раждане нормално. Така родих. Сега пак така ще раждам.
Ако се притесняваш можещ да отидеш на очен лекар, който да ти преглед очните дъна. Това е което евентуално има значение, а не големият диоптър.

Абсолютно вярно, и в България високият диоптър не е показание за секцио. Важно е състоянието на очните дъна и дали от високият диоптър нямаш изменения в ретината. Но ти е рано да се настройваш още, прегледа се прави в по-късна бременост и компетентен офталмолог ще ти даде становище за раждането Hug

Иначе по темата 2 раждания нормално с 6 диоптъра, ако дай боже имам трето пак така ще родя.  Laughing
Мен ме притеснява не самото раждане, колкото контракциите на матката след това , а тях си ги има и при секцио Stop

# 104
иска ми се нормално раждане ама още е далече и не се знае до тогава какво ще ми дойде в главата пък и може да се наложи секцио.

Общи условия

Активация на акаунт