В НОЕМВРИЙСКОТО коремче мама първото ритниче чака вече

• 12 684
  • 280
  •   1
Отговори
# 225
  • БУРГАС
Добро утро от мен (нас)! Влизам да ви пожелая успешна седмица. Аз съм днес на ЖК - после ще ви разказвам.

# 226
Привет мами в този мрачен и дъждовен ден. Прочетох питане от една мама за 3D ехограф в Плевен и понеже живея  в съседен град, в който няма такива екстри та искам да знам ако там има , къде се намира и въобще някакво инфо. Лек  и спорен ден на всички.

# 227
Мами, здравейте! Ами да ви кажа, че почнах да усещам някакви подбутвания в коремчето, дърпане отляво, отдясно. Ту се притеснявам, ту пък сама се успокоявам, че това сигурно е бебчето и дърпането е от нарастването на матката. Вие усещате ли нещо такова??? Лека и спорна седмица от мен!

# 228
Здрасти на всички!  Grinning

Как сте, мамчета, успяхте ли да си починете през уикенда? На мен ми беше дошла енергия в повече и много исках да се скитосваме нанякъде, ама в тоя дъжд не ми се отвори парашута. Разходихме се само до Бургас уж да си накупувам дрешки и бельо, ама почти нищо не си харесах. Ама много малки дрешки правят значи... newsm78 Пак ще се оикаля.
Ох, още 1 седмица и съм на ЖК, направо нямам търпение вече. Представям си малкото съкровище в тумбака колко е пораснало  Heart Eyes
За фолиевата киселина - аз имам за още две седмици и мисля като свърши да я спирам. По спомени май се пиеше и 16та седмица. Ама не мога да си спомня Зимафлуор кога трябваше да го почваме. Много ме тресе манията за здрави зъби  Mr. Green
ПростоАз, много ти съчувствам, дано като отидеш на зъболекар всичко да се оправи! И аз смятам да последвам примера ти.   bouquet
Имам насрочен преглед в ЖК за 5 юни. Тогава ще бъда в 17г.с. ,мисля че това е времето в което се прави Биохимичен скрининг?
Май има много различни версии за периода, но аз лично знам, че се прави през 14-19г.с. И аз ще ходя да си го правя, тогава ще бъда в 16г.с. Вие, мами, смятате ли да си правите БХС и кога?
Чудех се и още нещо, дали е опасно за бебо ако след ЖК отида и на фетална морфология?Т.е. два пъти на видеозон за 2 дни?
А двете ни младоженки сигурно са отпрашили на меден месец  Party Дано са си изкарали страхотно  Laughing
Хайде, прегръщам ви всички! Лек и по-безоблачен ден!   bouquet

# 229
  • София
Здравейте момичета, как сте Hug
Леле, колко много сте изписали, а мн ме нямаше само 2 дни - браво на вас Peace
Я да ви разкажа сега - така честно, от сърце - сватбата ми беше много по-хубава от колкото някога съм си я представяла - много съм щастлива...въпреки дъжда. Всичко мина наистина по вода - в църквата беше уникално, просто толкова тържествено и вълнуващо. После в "хубавия" дъжд се отправихме към хотела, в който щеше да е тържеството. Подписването не беше в красивата градина, както беше по план, а в една зала, но пак беше много красиво, а длъжностното лице се представи повече от добре - каза много хубави и мили неща. И после започна веселбата - ресторанта беше така украсен, все едно бяхме в някой филм за принцеси. Ох, сега вече се развълнувах и не мога да го опиша с думи /а в деня на сватбата..не сте виждали такова спокойствие - направо бях дебилна/. Важното е, че се чувствах страхотно, и психически и физически - явно бебо също беше щастлив и се държа подобаващо. Не спрях да танцувам и всичко мина чудесно. Скоро ще ви покажа и снимки. Честон ви казвам - беше като в приказка и съм безкрайно щастлива Heart Eyes
Да ви кажа и за прегледите - вече имам насрочени часове. Утре съм та преглед при моята лекарка, за да направи снимки на бебо, а в сряда сутринта отивам в Майчен дом за БХС. На 6-ти юни ми е записан и часа за феталната морфология при д-р Томова.
Сега обаче друго ме тревожи - кажете, ако и вие усещате нещо подобно - от няколко дни, ниско долу, там, където свършва окосмената част, усещам нещо - все едно много ми се пишка, така подуто го чувствам, все едно ти се е подул мехура. И когато отида до тоалетната, изчишквам съвсем малко - не знам какво е това. Дано не е някой цистит, но си мисля, че при цистит боли когато чишкаш, не знам - вие как мислите. Притеснявам се, защото в четвъртък аминаваме за Париж и няма да съм хич спокойна. Първо, че полета е около 3 часа, а и ако има нещо с това чишкане, ще е по-добре да знам какво се случва и какво да правя - ам ще се чувствам по безпомощна....не занм, утре трябва непременно да кажа на доки ooooh!
Ами това е от мен засего. До после мами Hug

# 230
Здравейте и от мен.
Много сте изписали докато прочета мина половиния работен ден  Simple Smile

Аз на 29 имам нсрочен БХС....още съм в разлисъл дали да го правя....вие как мислите?
Аз записах фетлана за 18.06 та чак тогава ще ви кажа цвета на щъркелчето:-)

лека седмица -дано се пооправи това време-аз поне ще спестя 50-тия фактор за слънце -едва ли така ще грейне чак.

# 231
ехеее ЧЕСТИТО MISHUNKA!!!

Само хубави мигове ти пожелавам! И това настроение да ти е завинаги!!! Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 232
Добър ден и от мен!   bouquet
И на всички ви пожелавам успешна и весела седмица!!!

ЧЕСТИТО MISHUNKA!!!
щастлив и безоблачен семеен живот
изпълнен с радост и много ЛЮБОВ!

Не успях да си почина през почивните дни, но се успокоявам,
че работната седмица е само до сряда...
После ще излезна в отпуска две седмици и въобще почвам да се
настройвам за голямя ваканция.... newsm44
Аз съм чак на 6-ти юни на ЖК и се чудя дяли пък до тогава да не
ида и при другата ми лекарка...
Стели чакам да пишеш при кои док си била днес и кога ще ходиш
на ФМ?
айде чао от мен за сега...

# 233
Добро утро!
Днес е почивен ден за нас,даскалиците, но имам тооолкова класни работи за проверка...
Честито на mishunka! married Бъдете много щастливи!И колко хубаво, че ще ходите до Париж...толкова е хубаво там и толкова романтично!
Аз да ви кажа, че не смятам да правя БХС...На 27 годни съм,таткото е на 30...в Търново няма къде да го направя...не знам, чудя се много.Изобщо тези изследвания са ми такава каша в главата...Май ще слушам док, каквото каже.
ХУбав ден.

# 234
  • София
Здравейте и от мен! И успешна седмица!

Г-жо Христова, честито! Много, много щастие и да остареете един до друг, хванати нежно за ръка!  bouquet

За БХС - за мен по принцип е още рано, но лично аз съм привърженик на всякакъв вид пренатална диагностика и смятам да го правя. Ако се наложи, ще направя и амниоцентеза. А и задължително ще мина и на фетална ехокардиография.  Peace Не знам защо толкова много майчета не искат да си правят изследвания - те все пак дават някакви важни указания, например може да се налага присъствието на определен тип специалист при раждането, понякога животоспасяващи медицински интервенции за бебето се правят още в първите часове, в първите дни. Да не се налага, де!

# 235
  Не знам защо толкова много майчета не искат да си правят изследвания - те все пак дават някакви важни указания, например може да се налага присъствието на определен тип специалист при раждането, понякога животоспасяващи медицински интервенции за бебето се правят още в първите часове, в първите дни. Да не се налага, де!

Например?Какви интервенции могат да се наложат?Питам,защото наистина не разбирам. Embarassed

# 236
  • София
  Не знам защо толкова много майчета не искат да си правят изследвания - те все пак дават някакви важни указания, например може да се налага присъствието на определен тип специалист при раждането, понякога животоспасяващи медицински интервенции за бебето се правят още в първите часове, в първите дни. Да не се налага, де!

Например?Какви интервенции могат да се наложат?Питам,защото наистина не разбирам. Embarassed

Например присъствието на сърдечно-съдов специалист, ако при бебето има някакви проблеми. Някои сърдечни операции се правят още в първите часове и дни на бебето, за да оцелее. Подробности не мога да пиша, защото не съм медик, но съм чела за такива - просто съм го запомнила. Simple Smile

Да не се налага, де! Praynig

# 237
Здравейте на всички и от мен!  Hug
Първо да ви пожелая лека и усмихната седмица! добре че е кратка работната, че с това време навън мен лично на мързел ме избива  Embarassed
Честито на младоженците!!! Да са много щастливи, да се обичат и да си изкарат едно незабравимо пътешествие!!!   bouquet
Аз да ви се оплача тези дни изобщо не си починах, пълна програма си имах. Съботата изцяло ми беше ангажирана от мероприятия на сина ми, а в неделята реших да чистя едни шкафове.. То си им беше време, ама сега ме боли ниско долу коремчето, а отгоре на всичко имам и мускулна треска  Confused Не трябва да се претоварвам, ама и как да стане? те сами нещата не си идват по местата, колко жалко  Mr. Green Иначе и аз се уморявам много, задъхвам се, имам сърцебиене, отгоре на всичко и ниско кръвно, та постоянно ми прилошава..
Наоплаквах ви се, дано не съм досадила, че имам лошия навик много да пиша  Embarassed

# 238
разбира се, като една добра разсеяна бременна, забравих нещо  Laughing
да си призная и аз не съм наясно с всички изследвания, с баткото изобщо нямаше подобни неща, а сега като чета колко са....
за срещата - и аз съм за! Party

# 239
  • Плевен
DESISLAVA и аз съм така ту ме боли отгоре и ме дърпа,ту от едната и от другата страна,а и си мисля че матката ми не е много еластична защото когато ме опъва на едната страна се появява една бабунка,после се мести на другата страна,сигурно бебо си прави място.

Общи условия

Активация на акаунт