В НОЕМВРИЙСКОТО коремче мама първото ритниче чака вече

• 12 682
  • 280
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета! Дойде пак време за работа,цяла седмица ще е и даже няма да почиваме за празниците Crossing ArmsМене все още ми е замаено,сигурно от времето newsm78 И да ви се "похваля"-вчера цял ден не съм спряла да ям!!! Буквално и без да преувеличавам..просто само докато спях беше паузата SickКакво е това чудо не знам и ако така ще е занапред как ще я караме не знам #CrazyАз се притеснявам все пак дали всичко с бебо е наред,докато не започнем да го усещам ще ми е притеснено,тогава поне ще знам по движенията как е.Аз сън на консултация чак на 11 юни Confused
mishunka,радвам се,че сте се забавлявали Peace

# 241
Здравейте и от мен момичета!
Ама наистина много сте изписали за два дни, но и то при това никакво време навън! Simple Smile
Честито mishunka! Много се радвам, че всичко е минало така хубаво както казваш- все пак това си е страхотно преживяване Simple Smile.Колкото до пишкането да ти кажа и аз имам подобни симптоми- може би е нормално, ама най-добре доки да каже.И аз утре съм на преглед и вече нямам търпение.Днес ми взеха кръв и до утре как ще изтрая с тези толкова въпроси, които съм си подготвила  Rolling Eyes- направо се чудя  Simple Smile
caramelche и аз се чудя защо нещата не се свършват сами, но уви  Sad . Съпругът ми ми помага страшно много, но сега ни предстои ремонт и едва ли до два месеца ще е готов апартамента и отсега се чудя как ще се справя.Не за друго- има кой да ми помага, но нали съм свикнала всичко аз да си пипна.....просто не обичам някой да ми се рови из нещата, но май ще се поналожи да приема  помощ:)
Ами хайде лек ден от мен за сега на всички.......до после Simple Smile

# 242
КРАСИМИРА, щом и при теб е така, сигурно е нормално да чувстваме и такива неща. Мисля за всеки случай днес да се обадя на лекарката ми, да ме види на видеозон и да обсъдим с нея терзанията ми. После ще пиша!  Hug

# 243
Аз също засега изследванията, които се правят по желание не съм ги замислила.Ще се доверя на док и ако тя сметне ,че е нужно разбира се ще ги правя,иначе съм на мнение, че колкото по редки срещи с доктори и болници имам тооооооооооооооолкова по добре Wink.Не искам да си създавам страхове,ако се случи това или пък онова Naughty КАквото е писано това ще стане.

Това за усещането ,че ти се пишка пък всъщост не имаше някакво обяснение,което не помня.Свързано е с бременността разбира се и е съвсем нормална част от нея,така че хич не се притеснявайте. Имам чувството ,че излишно си създавате главоболия,най-добронамерено го казвам.Просто следвайте указанията на добър специалист и не мисля, че ще има проблеми Peace

# 244
  • София
И аз ще направя всички изследвания, които биха дали информация за бебока (БХС, фетална и ехокардиография). Първият път го направих и няма нищо по-хубаво от това, да знаеш, че всичко е наред с малкото човече. Това е личен избор, на майката.
От горчивият ми опит в живота знам, че ако се бориш можеш да промениш нещата и няма нищо безизходно. Не обичам да се оставям по течението.
В случая, ако има проблем с бебока (да не дава Господ) при раждането ще има необходимите специалисти и апаратура, така че да не е късно да се помогне. Ако пък нещата са обречени, то трябва да се решат възможно най-рано.
Това са черни мисли, но обичам да съм подготвена.

mishunka, вече честитих и сега само мога да добавя, че много се радвам, че сте си изкарали страхотно и притесненията ти не са си заслужавали Simple Smile Иначе, това усещане все още го нямам, но го имах миналия път и така до края...уж много ти се пишка, а всъщност няма нищо кой знае какво. Нормално е.

А пък аз мисля, че вече на няколко пъти усещам бебока да ми бълбука в корема Simple Smile Нямам търпение да стане по-осезаемо и да не ми дава мира Grinning Така и не мога да си обясня защо бебоците ритат най-много когато майката лежи по гръб.

И да ви попитам нещо...на татковците правиха ли някакви изследвания? Имам някакъв спомен, че и те се изследваха за нещо....някой да знае нещо по въпроса?

# 245
Ами на моя съпруг само искат да знаят кръвната група, но за друго и аз още не знам.Така, че ако някой знае повече да пише, че да може още едно нещо да следим Simple Smile

# 246
В изследването на урина се оказа ,че имало малко ацетон и лекарката ми иска да повторим изследването.Каза ми,че може да е от повръщането но ...знам ли и аз.Много се притесних и затова питам някой тук знае ли нещо повече по въпроса.

# 247
Mishunka, рaдвам се че сватбата ти е минала прекрасно!

Пробвай да пиеш повече вода. Аз от време на време се чувствам като теб и ако е същото е, защото не пия достатъчно вода. Ако не ти мине от вода обаче си мисля дали не е по-добре да се видиш с доктора ти за урина, преди да заминеш.

И мен ме придърпва отсам оттам, и четох че е от разтягането на матката, бебето си прави място. Съвсем нормално. Неприятно е и си наболява и аз в началото се бях притеснила.

Аз се чувствам вече значително по-добре. Мина ми гаденето и от време на време и хранта ми харесва  Laughing Тази седмица ми е доста напрегната и се надявам да мине бързо, защото другата седмица пътувам към България. Много съм щастлива! Сега в сряда, в 16седмица, ще ми правят тройния тест, (това БХС ли е) и ме викат в 18 седмица за фетална, но аз няма да съм тук и ще си я правя в България. После като се върна и тук може да си я напрвая пак, нали ми се полага към застраховката,няма да изпускам я  Mr. Green

Лека седмица на всички!

# 248
Добро утро от мен!
Желая Ви прекрасен ден   bouquet
и само хубави мисли и емоции  Wink

# 249
  • София
Здравейте момичета,

Сега бях на преглед и всичко с бебо е ок. Докторката изказа предположение за момиче, но не беше сигурна, че бебето хич не беше застанало в добра поза/тя и предния път изказа подобно предположение, така, че .... Grinning/
Иначе в МЦ където ходя са взели 4Д ехограф Simple Smile) така че предполагам, че каквито изследвания трябва да се правят ще е там. Довечера трябва да ходя да измерят някаква гънка на бебето, не запомних как се казва самото изследване, но е нещо за Даун /дано всичко е наред/.
На 20 юни ще правим БХС.
За фолиевата киселина ми каза до към 18 седмица да я пия Simple Smile и витамините които ми препоръча са Гравижил, някой пил ли е такива?
Ми май това е за сега Laughing

Приятен ден от мен  bouquet

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 16:15 от vi

# 250
  • София
В изследването на урина се оказа ,че имало малко ацетон и лекарката ми иска да повторим изследването.Каза ми,че може да е от повръщането но ...знам ли и аз.Много се притесних и затова питам някой тук знае ли нещо повече по въпроса.

Хич не се притеснявай, преди да сте направили повторни изследвания! Вече чувам за толкова объркани изследвания, че се хващам за главата. Дай урината в стерилно шишенце от аптеката.
Иначе, ацетон има когато си диабетик или когато организма е обезводнен (или повръщаш, или пиеш малко вода и т.н.). В аптеките се продават тест-ленти за домашна употреба.
Апропо, разглеждайки ни албума със снимки видях, че с теб онзи ден се засякохме във Вита . Бяхме с мъж ами и детето в УНГ кабинета Laughing А аз да не знам, че пишем в една темичка Simple Smile

lonita , сигурно това ще да е било и затова сега не го викат за изследвания. Мерси.

И да ви се оплача, че започнах да ставам по 100 пъти до вц-то нощно време. Това ми е най-ужасния спомен от миналия път и се започна...дали защото пия много вода или матката притиска пикочния мехур...не знам.  Пробвах вечерта да пия по-малко, но същия резултат. Така или иначе пия по 3л вода на ден, но през деня не ми пречи толкова.
Смятам днес пак да пообиколя магазините за дрешки и дано е успешен пазарния ми ден Simple Smile
Ще накарам мъжа ми да ми щракне корема, защото гледам, че вече има две снимки и май трябва да се появят още коремски снимки Grinning
Снимах се сама на огледалото, не излезна мнго добре, но пак е нещо   Crazy

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 12:48 от Diana_T

# 251
bilba1 и Diana_T до колкото разбирам и двете ходите във "Вита" на консултации!!Вие кой лекар посещавате и там ли ще раждате??

# 252
Като не сме се виждали никога, може да се окаже че сме съседи, всеки ден пътуваме заедно за работа или чакаме пред лекарския кабинет... newsm78
Ще е чудесно началото на юни да се видим и на живо. Хайде ако накой от вас има идея къде може да се организира подобно мероприятие в София да пише. Ако и бъдещите мами от други градове си направят подобни сбирчици, ще е супер - после ще гледаме снимки в албумчето. Grinning
lary, аз ходя във Вита при д-р Кълвачева и съм много доволна. Няма да раждам там, защото искам да си запазя стволови клетки и ще стане безобразно скъпо, то не че и в Майчин дом няма да си платя като поп, но поне там имат неонатология, ако недай Боже нещо стане Sad

# 253
  • София
lary, там водя само детето по спешност. Не съм там на консултации. Ходя в ДКЦ по здравна каса и на частно при лекаря, при който ще раждам.

madchen, живея в кв.Редута. Навита съм за среща...майските мами се събирахме в Дон Домат при Младежки театър, защото е доста спокойно, не е задимено и има място за повечко хора. Доколкото си спомням не правехме резервация. Към 11-11.30ч има свободни маси. Въпреки, че сега времето е хубаво и става за срещи навън. Дъждовете скоро ще отминат.

# 254
lary аз ходя на ЖК във болница Вита при д-р Илиева и съм много доволна.Там ми правят вдичко необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт