Октомврийски бебчета 2026 💕

• 883
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм повече от +10 кг и ми се струва много, нямам много движение, защото работя на бюро.

# 46
Здравейте, моя термин е 07.10, втора бременност ми е, първото раждане беше секцио и това ще е така, края на септември, дано само устиска дотогава, направо броя седмиците, имам голям страх от преждевременно раждане... Някой пита за от Варна, аз съм👋 за килограмите съм +6, като стартирах поднормено и до 4тия месец не качвах, но сега започнах доста бързо да ги качвам ро близо кг на месец😆
С първата бременност правихме фотосесия и сега съм запазила за началото на септември

# 47
Моя термин е 03.10 😊
1ва бременност, очакваме момиче 🎀
+12 кг съм, като започнах с поднормено тегло (43кг)

Предстои ми обременяване с глюкоза тези дни. Дамите, които са си правили може ли да споделят има ли някаква предварителна “подготовка”? За гр. Пловдив в коя лаборатория бихте ми препоръчали да отида?
Аз правих миналата седмица в Пловдив. "Подготовката" е ранна вечеря за да има 10-12часа на гладно. Сутринта само на малко вода. Прави се рано сутринта, като се стои в лабораторията 2+ часа. Взима се кръв на гладно, приема се 75гр. глюкоза в рамките на 5 мин, взима се кръв на 60' и 120' минута. Аз предпочитам Бодимед, като е хубаво да е от по-големите им обекти.

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 18:34 от Baileyss

# 48
Аз с тези килограми много се депресирам,защото съм си кифла, явно 😂 и аз стартирах 55,5кг сега си варирам между 63-64кг, а съм в 25 седмица. Тренирам,работя,движа се,внимавам с храненето и адски много ми се струват тези +8кг с... като тази седмица съм на море и ако до преди това наистина внимавах с яденето и движението, тази седмица хич... Утре се прибираме от почивка и мисля да изнеса кантара и да не се поглеждаме с него известно време 😂

# 49
Какво мислите за фотосесиите за бременни? Вие ще си правите ли, аз много се чудя.

Аз не, не ми харесва как изглеждам в момента и изобщо няма да ми липсва бременното коремче.

Аз коремчето си го харесвам, но до там 😀

А как сте с килограмите? Аз съм качила 11 до сега. Толкова не съм била никога в живота си. Close
Аз съм близо 10 отгоре (в 29 седмица съм). Според една таблица в интернет съм половин килограм над нормата за тази седмица спрямо началното ми тегло и ръста.

# 50
При мен досега може би движението ме ,,спаси” да не кача нищо до шестия месец, но пък за последния месец рязко съм качила 3,5кг. Ако продължавам с това темпо, накрая въобще няма да си личи, че в началото не съм качвала😆

# 51
Моят термин по последна менструация е 13.10, но съм с по-ранна овулация и по ехограф е 08.10. Иска ми се да е естествено раждане, но бебето е все още седалищно.

Мамита, запазихте ли си час за ФМ, аз изпуснах д-р Марков и за него вече няма свободни часове и сега не знам къде да ходя Sweat

Аз успях да запазя при него, но ще съм в 28+6 г.с, което ми се вижда малко рано за ФМ. На първата ФМ бях при д-р Диляна Атанасова също от Марковс, много е внимателна и мила. За нея имаше часове.
И моето е седалищно ,имат още време да се въртят така че не се тревожи и дъщеря ми в 30 гс беше седалищно в 35 се обърна главично и така си остана

# 52
Аз чакам момиченце на 19.10. До момента съм качила 6кг, но 4 от тях са в последния месец 😞

# 53
Какво мислите за фотосесиите за бременни? Вие ще си правите ли, аз много се чудя.
аз ще правя другата седмица фотосесия

# 54
Някоя от вас има ли проблеми с вените през тази бременност и къде и при кого е ходила на преглед? Търся препоръки.

# 55
Някоя от вас има ли проблеми с вените през тази бременност и къде и при кого е ходила на преглед? Търся препоръки.

Ами аз отидох по препоръка на майка ми при д- р Дамян Панчев в Сърце и Мозък в Бургас. Младо момче, прегледа ме обстойно. Нося си компресивния чорап и не ме болят вените. Отделно изписа охлаждащ гел и фраксипарин 0.6

# 56
Моят термин по ПРМ е 24.9, но според АГ бебето е от по-късна овулация и е няколко дни напред, на ФМ казаха 3 дни, но АГ ме записа за 1.10. Така или иначе този път смятам да е секцио, но ще видим, не съм го решила на 100%… Фотосесия съм запазила за края на юли, зсщото коремът вече ми е много голям, но като знам, че това ще ми е последната бременност в живота и искам да имам хубави снимки. Килограмите няма да коментирам, че така като гледам съм най-пухкава от всички. 😁😁 Ама началното ми тегло по принцип си беше повечко и сега се старая да удържа рунда, че после как се свалят. 🫣 За желаещите естествено раждане, да кажа, че синът ми се обърна чаак в 37 г.с. иначе щяхме да уговаряме дата за секцио, та имате още време. 😊

# 57
Съветвам те от личен опит да си вземеш студена вода. Много по-лесно и приятно е, когато водата е студена. Не се усеща толкова натрапчивото сладко от глюкозата. Всяка лаборатория е различна, но мен лично ме караха да си купувам пакетче глюкоза, така, че може да всеки случай да се заредиш с такова. След като изпиеш водата е хубаво да не се движиш.

Предстои ми обременяване с глюкоза тези дни. Дамите, които са си правили може ли да споделят има ли някаква предварителна “подготовка”? За гр. Пловдив в коя лаборатория бихте ми препоръчали да отида?

Общи условия

Активация на акаунт