20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 21 366
  • 450
  •   34
Отговори
# 360
Санака, аз явно малко зациклих, но ако им е равен сборът от точките на двете НВО и балообразуването на паралелката е 2хНВО Бел и 2хНВО Мат, то и сборът на двата балообразуващи предмета ще е равен.
Това в случай на равен бал на две деца.

Във високия сегмент равен мин.бал, но с разлика в общия сбор, би се получил само при различното от 2+2 балообразуване. В ниските биха имали значение и другите подусловия за прием при равен бал.

# 361
Отразиха ни -  "Записан".
Спокойна съм вече. На есен с песен.

# 362
  • София
Санака, аз явно малко зациклих, но ако им е равен сборът от точките на двете НВО и балообразуването на паралелката е 2хНВО Бел и 2хНВО Мат, то и сборът на двата балообразуващи предмета ще е равен.
Това в случай на равен бал на две деца.

Във високия сегмент равен мин.бал, но с разлика в общия сбор, би се получил само при различното от 2+2 балообразуване. В ниските биха имали значение и другите подусловия за прием при равен бал.
Няма значение в кой сегмент е. Щом точките 2хНВО  БЕЛ + 2 хНВО МАТ са равни, то и следващото условие - сборът на балообразуващите предмети ще е равен. Иначе не е възможно да имат еднакъв бал двете деца.

Сборът от двете НВО е същото като сбора на удвоените точки от едното НВО и удвоените точки от второто  НВО..

Първо се гледа сбора от НВО изпитите. Второто условие се прилага само, ако този сбор  е равен.

# 363
Да, Магента 22, права си:) Няма да имат равен бал, но защо тогава е описано като подусловие в наредбата😀!

# 364
Привет,
Официално записан. Ще върви по стъпките на кака.
И от 7кл НВО преминавам на вълна 10клас НВО Simple Smile Но това догодина, сега се отдавам на почивка. И ще поливам редовно:)
Честито на новозаписалите се.
Успех и на тези, които продължават и в следващите класирания Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 10:09 от zwezdi4ka

# 365
Много интересно ми стана в този сайт като се загледах.
Ако броим за нисък бал под 300т. , то в град София, столица на европейска държава има точно 200 нискобалови паралелки - голяма част от тях с бал под 100. А ако броим висок бал над 400т, то има само 90 високобалови паралелки Sad това е много жалко от гледна точка, че ми показва колко много деца има, на които не им се учи, не им е важно някак си, нямат мотивация Sad Тъжна констатация за българската образователна система. А в същото време МОН предлагат да удължават учебната година - иронично нали? Както пееше Аланис Морисет.

За тези, които обмислят трето класиране, съветът ми е да прегледате справките от предходните години с минималните балове от трето класиране за училищата, които ви интересуват от  да ги сравните с минималните балове от второ класиране в същата година. Има и един чудесен сайт на Иван Давидов, в който също могат да се видят баловете по паралелки за последните 3 години от всички класирания. Поне за паралелките без квоти и за момчетата за квотните върши работа https://ivandavidov.github.io/nvo/7/balove/plovdiv/?school=1690154&profile=687

# 366
Да, Магента 22, права си:) Няма да имат равен бал, но защо тогава е описано като подусловие в наредбата😀!
При уртояване на математиката или на българския, то бала може да е равен, но сумата на мат+БЕЛ да не е. И тогава да се стига до втората точка. При удвояване, то е ясно, че при равенство по първа точка ще има и равенство по втора... и се отива на сравнение по трета точка.

# 367
Здравейте, мили мами и татковци! Чета ви с интерес и реших да се включа. Съученици на дъщеря ми вече са в групи в новите си училища, а виждам, че и тук пишат, че вече имат такива. Искам да попитам дали децата, записани в 8. клас с физика в СМГ, имат такава група? Писах в групата на СМГ, но да попитам и тук.
Миналата година беше лудница в ТикТок - пишеш "къде сте приети 012" или "012 къде сте приети София" и ще се  хванеш за главата колко постове излизат с купиша деца отдолу, които се гледат от целия свят без филтър.
*В тези чатове влизат и там си споделят линкове към групите в Инста, където вече си държат връзка. Ама докато стане това си дават личните профили, че някой да ги вкара в Инста, освен това допускат, който им поиска достъп до групите в Инста... абе леко стряскащо е.

А най-горе на сайта ще забележите как има официално съобщение за изтичане на личните данни.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 17:09 от Shushi2

# 368
Днес се записахме в СУ Димитър Матевски, Пловдив, ще следим 3то и 4то класиране, но дали ще рискуваме незнам. Други в Матевски?

# 369
Много интересно ми стана в този сайт като се загледах.
Ако броим за нисък бал под 300т. , то в град София, столица на европейска държава има точно 200 нискобалови паралелки - голяма част от тях с бал под 100. А ако броим висок бал над 400т, то има само 90 високобалови паралелки Sad това е много жалко от гледна точка, че ми показва колко много деца има, на които не им се учи, не им е важно някак си, нямат мотивация Sad Тъжна констатация за българската образователна система. А в същото време МОН предлагат да удължават учебната година - иронично нали? Както пееше Аланис Морисет.

За тези, които обмислят трето класиране, съветът ми е да прегледате справките от предходните години с минималните балове от трето класиране за училищата, които ви интересуват от  да ги сравните с минималните балове от второ класиране в същата година. Има и един чудесен сайт на Иван Давидов, в който също могат да се видят баловете по паралелки за последните 3 години от всички класирания. Поне за паралелките без квоти и за момчетата за квотните върши работа https://ivandavidov.github.io/nvo/7/balove/plovdiv/?school=1690154&profile=687
Децата с нисък бал не са само такива, на които не им се учи.

# 370
При уртояване на математиката или на българския, то бала може да е равен, но сумата на мат+БЕЛ да не е. И тогава да се стига до втората точка. При удвояване, то е ясно, че при равенство по първа точка ще има и равенство по втора... и се отива на сравнение по трета точка.

Явно аз не мога да си обясня! Имаме пример:
95 мат и 93 по Бел, ако имаш 5 по бел то:
при 2+2+89 ( 50 от 6 по мат и 39 по Бел) = 465
при 3 мат = 467

Ако друго дете има същия резултат на НВО, но две шестици от оценките от дипломата, то:
2+2+100=478
3 мат = 476

Взимаме предвид и условието, че балообразуващите от дипломата са еднакви за определаната паралелка, за която се борят децата.
Т.е се подразбира, че при равен бал, те имат и равни оценки от дипломата.

# 371
  • София
Ами в този случай няма равен бал и въпрос изобщо не стои. Въпросът се поставя, когато има равен бал.

# 372
Ами в този случай няма равен бал и въпрос изобщо не стои. Въпросът се поставя, когато има равен бал.

Е, да де. Ал. 2 е безмислена, няма как да имат равен бал, при разлика в балообразуващите предмети.

# 373
  • София
Има как при балообразуване, различно от 2БЕЛ+2МАТ.

# 374

Е, да де. Ал. 2 е безмислена, няма как да имат равен бал, при разлика в балообразуващите предмети.
Има как - ако единият има 5ца в дипломата, а след това е изкарал 11т повече на НВО и компенсирал. Тогава има повече на НВО спрямо другото дете и печели мястото.

Общи условия

Активация на акаунт