Майка ми е изключително труден за обичане човек

• 2 352
  • 87
  •   3
Отговори
# 45
  • София
Изобщо не изглежда от тоя тип дъщерята, не знам защо така я намрази от първия пост и само си измисляш кусури Simple Smile
Не била плащала ток и не била купила табуретка, сега пък искала да си стои при мама - буквално нищо от това не се чете в постовете й.
Работила е след първата половин година студентство, сега живее с приятеля си и очевидно се издържат сами и не търсят мама.
Не я хареса нещо и на всяка страница си измисляш нещо, та да ти е виновна Simple Smile Пък за нищо не е виновна.

# 46
Абе, мога да извадя цитати, на база на кое ми е мнението. Не, не иска да стои при мама. Има си приятел сега, просто иска мама да е на една ръка разстояние в случай на нужда, да ѝ помогне да направи нещо си, ако се наложи. Не си поема отговорността, не моралната, а законовата, защото тя е наследник и чака нещо да се случи, че да получи само меда наготово.

# 47
Много тегава история.
Майка ти не е права.
Живей си живота.
Не наливай пари в този имот. Глупаво е.
Това със запора, ЧСИ ми звучи мътна и кървава.
С младежа там мислете за ваш дом.
И се откажи от наследство, запори и техните кредити.
Много е тъжно, майка ти смята, че ти трябва едва ли не да и изплатиш кредите и да и ремонтираш дома ли?
С адвокат се консултирай.

# 48
Кредитът не е малък. В подробности няма да изпадам, но ще кажа само, че в началото е бил доста незначителна сума. Останалото са лихви от просрочени и неплатени задължения, които продължават да се трупат.

Да разбирам, че тези, които ме съветват да изплатя кредита на родителите си или да тръгна да търся адвокати и прочие, биха направили същото на мое място? А ако вземем предвид факта, че аз и приятелят ми дори нямаме собствено жилище и деца все още? Вие как бихте изплащали толкова кредити, някои от които даже не са ваши, като се очаква и деца да отглеждате и образовате? Родителите ми никога не са били хора с много възможности, а някой ден майка ми ако се пенсионира, ще трябва да й помагам, защото всички знаем живота на пенсионерите в България какъв е.
И да, къщата е в малко населено място, където имотите се продават за жълти стотинки - и да я продам, файда няма да има, още а освен това те двете няма къде да идат.
Къщата е наследствен имот. Кредита е ипотечен, заради апартамент, който имахме, и който банката продаде на търг. Къщата не е ипотекирана, защото документално се води на човек, починал преди 20 години. Баща ми не искаше да я прехвърля на свое име като наследник, защото беше запориран.
Относно студентските ми години, майка ми дойде с мен, защото баща ми не ми плащаше нито издръжка, нито семестриалните такси, а аз бях студент редовно обучение. Наложи ми се и аз да работя, защото само с една заплата не ставаше. Къде точно видяхте да съм си гледала живота и да съм чакала всичко наготово? Напротив - с майка ми работехме на пълен работен ден, и когато едната от нас имаше почивен ден, готвеше и чистеше.
Не съм човек, който би оставил родителите си и няма да го направя. Опитвам се просто да се разбера с майка си, че преди да оправим запори и кредити, не е удачно да иска от мен да тегля кредити за ремонти.

# 49
  • София
Абсолютно си права, ангажимент на майка ти е да се оправи с кредитите си, не твой. Тя е възрастен човек, в разцвета на силите си, дето се казва, не е някоя болна баба, която има нужда да й се помага.
На прав път си, продължавай да й говориш, че трябва да се освести малко и да си оправи бакиите, в един момент ще й кликне.

# 50
Абе какъв мед? Стара селска къща с животни нуждаейки се от ремонти, и даже със запор и кредити? Що за наследство е това, мед Grinning хората какви неща получават, авторката обвинения и кредити.
Всъщност малко излиза, че едва ли не авторката трябва да стане майка на майка си, защото те не са мислили и са затънали в кредити, и сега трябва емоционално тя да се грижи и финансово, докато пропадне и тя. Това е отговорност на родителите, тя им е дъщеря, а не обратното.

# 51
Добре, че авторката се включи.
От колко време водиш тези разговори за това, че трябва да се оправят кредитите?
Баба ти на какво мнение е?
Опитай и нея да убедиш.
Ако и така не става, опитай с ваш роднина, да им обясни,  явно теб няма да те чуят до последно.
Значи кара теб да теглиш кредити, да оправиш къщата? Добре, че не си я послушала. Много пък лесно, тегли, вика. Явно затова те е наричала егоист и какво ли не беше там в началото.

# 52
Определено ви съветвам да говорите с адвокат. Както описвате, къщата на село е наследствена. Кои са наследниците и с какви  дялове?
Разбирам, че е единствен имот.
Не предприемайте нищо преди да си изясните ситуацията с адвокат.
Тепърва ще градите живота си и семейство, не  си слагайте камък на шията.
Разбира се, че не са необходими всички подробности тук.

# 53
Добре, че авторката се включи.
От колко време водиш тези разговори за това, че трябва да се оправят кредитите?
Баба ти на какво мнение е?
Опитай и нея да убедиш.
Ако и така не става, опитай с ваш роднина, да им обясни,  явно теб няма да те чуят до последно.
Значи кара теб да теглиш кредити, да оправиш къщата? Добре, че не си я послушала. Много пък лесно, тегли, вика. Явно затова те е наричала егоист и какво ли не беше там в началото.

Аз разговорите ги водя от няколко години, още когато баща ми беше жив. Казах му, че не искам това нещо да стига до мен. Той каза, че нямало как да стане такова нещо, но ето, че него го няма.
Баба ми е на същото мнение като мен. Само майка ми всеки път, в който й се обадя, за да я питам как е, започва да ми подмята колко много работа имало в къщата, как имала отчаяна нужда от ремонт и как тя била закотвена там "да ми гледа имота". Ще каже човек, че на каишка съм я вързала там, ако я слуша отстрани.
Определено ви съветвам да говорите с адвокат. Както описвате, къщата на село е наследствена. Кои са наследниците и с какви  дялове?
Разбирам, че е единствен имот.
Не предприемайте нищо преди да си изясните ситуацията с адвокат.
Тепърва ще градите живота си и семейство, не  си слагайте камък на шията.
Разбира се, че не са необходими всички подробности тук.
Къщата е наследствен имот на баща ми от неговия дядо по бащина линия, все още се води по документи на дядо му. Баба ми и майка ми нямат дял там.

# 54
Кажи на майка си, че този имот първо не е твой и второ, няма да живееш там. Нека е наясно жената.

Данъци плащате ли там?

# 55
Кой е поръчителят и кой кредитоискателят?
Майка ти работи ли, удръжки правят ли и?
А на бабата на пенсията?
Как се обслужва кредитът сега?

# 56
Кой е поръчителят и кой кредитоискателят?
Майка ти работи ли, удръжки правят ли и?
А на бабата на пенсията?
Как се обслужва кредитът сега?
Баща ми беше титуляр на кредита, майка ми е съкредитоискател, баба ми е поръчител. Майка ми е безработна, баба ми си взима пенсията, защото е под минималната работна заплата. Никой не изплаща кредита в момента.

# 57
  • София
Кажи на майка си, че този имот първо не е твой и второ, няма да живееш там. Нека е наясно жената.

Е как ще не е неин, като е баш неин, ако всичко написано е вярно и няма скрити документи по веригата?

Къщата не е ипотекирана, защото документално се води на човек, починал преди 20 години.

Няма как да се води на починал човек, води се "на наследниците му". Баща ти не я е декларирал в общината, което нищо не променя. Общината не определя кой на какво е собственик, само регистрира, и то (при наследяванията) по декларирани от самите наследници данни. Това не е правено от прадядово време, вероятно ще ти сложат глоба, когато отидеш да го направиш. Не е непосилна. Но няма никакво отношение към собствеността.

Бабата по всичко изглежда, че има собственост. Щом от прадядото, а тя е жена на дядото, който е починал и са били в брак.

Аз сега прочетох внимателно първия пост и излиза, че дядото е починал преди прадядото. Та бабата може и да няма дял, защото при заместване влизат само низходящи, т.е. директно бащата на авторката ще да е наследил.
Това са преразкази по картинка де. Може да има други деца по веригата, трети съсобственици и какво ли не.

# 58
Ако не е тайна, долу горе в какъв размер е кредита вече?

# 59
Кредитът не е малък. В подробности няма да изпадам, но ще кажа само, че в началото е бил доста незначителна сума. Останалото са лихви от просрочени и неплатени задължения, които продължават да се трупат.

Да разбирам, че тези, които ме съветват да изплатя кредита на родителите си или да тръгна да търся адвокати и прочие, биха направили същото на мое място?
И да, къщата е в малко населено място, където имотите се продават за жълти стотинки - и да я продам, файда няма да има, още а освен това те двете няма къде да идат.
Къщата е наследствен имот. Кредита е ипотечен, заради апартамент, който имахме, и който банката продаде на търг. Къщата не е ипотекирана, защото документално се води на човек, починал преди 20 години. Баща ми не искаше да я прехвърля на свое име като наследник, защото беше запориран.

Flower, определено си струва да се съветваш с добър адвокат, с папка документи в ръка. Много неща не са ясни, предполагам, че и ти нямаш яснота.
Къщата не е ипотекирана, т.е. възбрана върху нея няма. Наследствен имот е, но изобщо не е ясно колко са наследниците и какви ид. части имат. Значение има и кой кога е починал, кой го е наследил.
И бъди сигурна, че ЧСИ са поискали справка от съответната община и удостоверение за наследници. Та не се успокоявай, че баща ти не е декларирал имота.
Радвам се, че tays се включи

Общи условия

Активация на акаунт