Седмокласници 2026/2027 тема I

• 1 961
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
И моя много го мързи , но ще натискам умерено
Като го карам да учи все едно да го карам да копае. Но засега поддържа средно ниво и се надявам през годината да удържим.
Притеснява ме четенето на произведенията , защото като ми каже прочетох няма как да знам колко е чел.

# 31
И нашата ориентация е към проф гимназия. Момиче е, но има интерес към програмиране. ИИ не ме притеснява.

За чужбина или Бг- нейн ще е изборът един ден.

ПП: ден за релакс - гледа Бай Ганьо

# 32
  • Sofia
Притеснява ме четенето на произведенията , защото като ми каже прочетох няма как да знам колко е чел.
Моят редовно се скатава, затова започнах да го карам първо да слуша дадена глава в Storytel в мое присъствие, после да ми я прочете на глас, като подчертава непознатите думи (ако няма нищо подчертано се усъмнявам и го карам пак да я прочете, за да провери дали всички думи са ясни) и накрая го карам да ми разкаже главата доколкото може.

Но винаги е гонене, ръчкане, заплашване, за да се стигне изобщо до четене. Какъв е тоя ужас, не знам. По мое време всички си четяхме произведенията без бой и напъни.

# 33
  • гр.Пловдив
И аз да се запиша,следя ви с интерес

# 34
Същата работа, не иска да чете, все е научил, а миналата година е с 6 забележки "без домашно", сигурно и повече щяха да са, ама аз като зло куче проверявах понякога какво пише в тетрадките. Има потенциал, ама пусти мързел. И като ми каже "ей сега" и ме влудява, само чака да започна нещо и да забравя.

Последна редакция: нд, 02 авг 2026, 08:42 от poems

# 35
poems, същата работа бяхме. Или не разбрал,забравил или написал грешно домашно ,милия.
Понякога качваха домашното в школо,но като не е качено не знаеш какво е.

# 36
  • Sofia
Същата работа, не иска да чете, все е научил, а миналата година е с 6 забележки "бе домашно", сигурно и повече щяха да са, ама аз като зло куче проверявах понякога какво пише в тетрадките. Има потенциал, ама пусти мързел. И като ми каже "ей сега" и ме влудява, само чака да започна нещо и да забравя.
Същото.
Само където при нас изгубих бройката на забележките "Без домашна работа" по БЕЛ.
Като го питам, винаги всичко си е написал, а забележките валяха всеки ден. Пълна трагедия.
Предупредих го, че ако продължава в този дух, цяло лято ще учи по БЕЛ. Изобщо не се стресна. Или учителката виновна, или не били качили домашното във Вайбър групата (а той е бил в час все пак) и какви ли не други измишльотини.

Е, като му е толкоз акъла, сега цяло лято БЕЛ до откат.

# 37
Да, къде са тези ученолюбиви момчета ; ) Ама ще се наложи контрол . Аз му предложих сторител, ама отказва. Все пак ще взема да го направя и евентуално да започне да слуша. Преразказите му са  супер кратки и то поради простата причина, че го мързи да пише.
Добре, поне че пише грамотно.

# 38
Brin de muguet, сина ми беше същия с домашните до 7 клас - не разбрал, не записал, забравил... сума ти забележки. Иначе си учи. Отиде в гимназията, 8ми клас, 2 забележки по БЕЛ за без домашно, на третия път направо му писаха двойка. Светна му, че не може да продължава така, и втория срок по БЕЛ имаше само отлични оценки. Wink

# 39
Записвам се и аз с бъдеща седмокласничка. Ще ходи на уроци по БЕЛ и математика, главно защото тренира всеки ден и е доста натоварена. Т.е. очаквам учителите да систематизират наученото, да тренират форматите на НВО и т.н. През лятото ходи само при учителката по БЕЛ- започнаха с преразкази и тестове, задължително после прави поправка на преразказа.
По съвет на учителката може да чете произведенията само от христоматията и мисля да се съобразя с това. Стихотворенията трябва наизуст, заради НВО най- вече, но и в училище ги карат да се учат и ги изпитват. Още не е започнала и не знам кога ще успее.
От втората седмица на август до към 15.09 следват лагери и състезания. Май филмът с НВО е само в моята глава.
Насочила се е към ЕГ в града ни, но мисли да се пробва и в друга близка област пак за ЕГ.

# 40
Записвам се и аз в темата.Имам седмокласник момче, активно спортува и си нямам на идея как ще съчетава училище ,спорт и уроци.Хич не му се учи на горкия, гледа все да се скатае, засега е почнал само с уроците по Бел. Настройвам се от две години за този седми клас,веднъж го минах със сестра му и знам какво ме очаква.Надявам се  годината да е спокойна, децата да са здрави и да не се поддават на излишен стрес.

# 41
  • Пловдив
Благодаря за темата!

С ужас поглеждам календара - само месец до въртележката "7 клас", а аз ще се въртя за втори път. Тъкмо бях позабравила от баткото и пак сначале, но този път съм си обещала да я карам  по-спокойно и ведро, пък каквото сабя покаже. Да е живо наборчето, че само прически са му в главата.

# 42
  • София
Записвам се и аз с един момък, който въобще не желае да вижда книги и сборници това лято. Едва успявам да го накарам да направи по някой тест по бел 6 кл.. Годината ще бъде тежка, здрави нерви и късмет на всички ни 🙂
И при нас същото, едно към едно! Мъча се да го накарам да учи стихотворенията. Тъйк като тази година кака му беше седмокласничка, мисля че има смисъл. През учебната година от уроци и домашни нямат време. А така като го е учил лятото, после само си го припомня! Обаче голяма греда. Сега само компютъра е вървежен и колелото вечер с приятели. Последното го приветствам. Но ако се отделя само половин час на ден, ще има голям ефект.

# 43
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Всички ли стихотворения трябва да се знаят наизуст?

# 44
  • София
Май зависи от учителя. Но при всички положения ще са му от полза, защото за НВО трябва много добре да познава стихотворенията (и като цяло произведенията).

Общи условия

Активация на акаунт