Седмокласници 2026/2027 тема I

• 777
  • 38
  •   3
Отговори
# 30
И моя много го мързи , но ще натискам умерено
Като го карам да учи все едно да го карам да копае. Но засега поддържа средно ниво и се надявам през годината да удържим.
Притеснява ме четенето на произведенията , защото като ми каже прочетох няма как да знам колко е чел.

# 31
И нашата ориентация е към проф гимназия. Момиче е, но има интерес към програмиране. ИИ не ме притеснява.

За чужбина или Бг- нейн ще е изборът един ден.

ПП: ден за релакс - гледа Бай Ганьо

# 32
  • Sofia
Притеснява ме четенето на произведенията , защото като ми каже прочетох няма как да знам колко е чел.
Моят редовно се скатава, затова започнах да го карам първо да слуша дадена глава в Storytel в мое присъствие, после да ми я прочете на глас, като подчертава непознатите думи (ако няма нищо подчертано се усъмнявам и го карам пак да я прочете, за да провери дали всички думи са ясни) и накрая го карам да ми разкаже главата доколкото може.

Но винаги е гонене, ръчкане, заплашване, за да се стигне изобщо до четене. Какъв е тоя ужас, не знам. По мое време всички си четяхме произведенията без бой и напъни.

# 33
  • гр.Пловдив
И аз да се запиша,следя ви с интерес

# 34
Същата работа, не иска да чете, все е научил, а миналата година е с 6 забележки "бе домашно", сигурно и повече щяха да са, ама аз като зло куче проверявах понякога какво пише в тетрадките. Има потенциал, ама пусти мързел. И като ми каже "ей сега" и ме влудява, само чака да започна нещо и да забравя.

# 35
poems, същата работа бяхме. Или не разбрал,забравил или написал грешно домашно ,милия.
Понякога качваха домашното в школо,но като не е качено не знаеш какво е.

# 36
  • Sofia
Същата работа, не иска да чете, все е научил, а миналата година е с 6 забележки "бе домашно", сигурно и повече щяха да са, ама аз като зло куче проверявах понякога какво пише в тетрадките. Има потенциал, ама пусти мързел. И като ми каже "ей сега" и ме влудява, само чака да започна нещо и да забравя.
Същото.
Само където при нас изгубих бройката на забележките "Без домашна работа" по БЕЛ.
Като го питам, винаги всичко си е написал, а забележките валяха всеки ден. Пълна трагедия.
Предупредих го, че ако продължава в този дух, цяло лято ще учи по БЕЛ. Изобщо не се стресна. Или учителката виновна, или не били качили домашното във Вайбър групата (а той е бил в час все пак) и какви ли не други измишльотини.

Е, като му е толкоз акъла, сега цяло лято БЕЛ до откат.

# 37
Да, къде са тези ученолюбиви момчета ; ) Ама ще се наложи контрол . Аз му предложих сторител, ама отказва. Все пак ще взема да го направя и евентуално да започне да слуша. Преразказите му са  супер кратки и то поради простата причина, че го мързи да пише.
Добре, поне че пише грамотно.

# 38
Brin de muguet, сина ми беше същия с домашните до 7 клас - не разбрал, не записал, забравил... сума ти забележки. Иначе си учи. Отиде в гимназията, 8ми клас, 2 забележки по БЕЛ за без домашно, на третия път направо му писаха двойка. Светна му, че не може да продължава така, и втория срок по БЕЛ имаше само отлични оценки. Wink

Общи условия

Активация на акаунт