Априлчета 2027

• 9 994
  • 501
  •   2
Отговори
# 150
Аз мисля, че ще пусна малката на ясла, като навърши точно 2, което означава, че ще съм три месеца поне вкъщи с бебе и малко дете. Според мен няма да имам търпение да я пусна - хем тя да започне нещо ново и да се социализира, хем и на мен малко да ми олекнат грижите през деня. Като знам с нея какво чудо беше, докато беше толкова малка и как не искаше да спи или се будеше постоянно, не се виждам с двете - кое кога ще заспива, ще се буди... Ще е малка лудница.

# 151
  • Sofia
Моят преглед мина. Бебка расте и се развива прекрасно. Продължаваме да си вървим напред и отново чухме сърчице. Този път и таткото ме придружи.
Симптоми при мен на този етап няма, затихнаха преди няколко дена, но очевидно това нищо не значи. Така, че да успокоя дамите , които се стресират за загубата на симптоми. Не винаги е нещо страшно. Даже тези 2 дена имах доста енергия, само дето ставите ме наболваха предходните дни, което мен лично ме беше филмирало. Сърчицето бие още по-силно от преди и ми казаха, че всичко е идеално. Следващият ни преглед е на 07.09 и след това ФМ записах за 17ти септември.

# 152
Имам въпрос.
На работа нещо започнаха да говорят за съкращения. Аз мислех да отложа с казването, максимално близо до 12 седмица. В момента съм почти в 8.
Имам документ от лекар, който потвърждава бременност. Дали мога с него и писмено уведомление официално да уведомя шефа си, за да бъда защитена от евентуалните бъдещи съкращения през септември?
Ще се радвам, ако някоя от вас има информация.
Не отлагайте да го уведомите задължително да бъде входиран документа. Едното копие за вас ако е лично. По имейл също можете или по куриер с обратна разписка..

# 153
Здравейте, радвам се да се запознаем! В 6 г.с. съм и очакваме бебче около 20 април. Още преди да ми закъснее знаех, че съм бременна. Зърната ми бяха ужасно болезнени. От няколко дни се чувствам много изморена, едвам стоя на работа. Някой знае ли до кога продължава тази умора, иска ми се да спя по цял ден

# 154
Добре дошла! Grinning От днес съм в 8 седмица и да ти кажа не е станало по-слабо желанието ми да спя на обяд и да си лягам вечер с малкия. Grinning

# 155
  • Sofia
Май, че е различно, аз пък този проблем със спането и умората го нямам или не усещам усезаема разлика. Може би защото съм свикнала на постоянна умора и натоварване. То като цяло с по-тегавите автоимунни си има нон-стоп умора и съм свикнала да не й обръщам много внимание и да продължавам със задълженията, които имам. Да не кажа, че дори и да легна рано, не мога да заспя. Много трудно спя попринцип, та общо взето не усещам при мен да има огромна разлика в нивата на енергия от преди бременността и сега. Може би имаше лек период на отпадналост в по-началната фаза, сега го няма.

# 156
Здравейте бъдещи майчета.
Поздравявам всяка една тук!
Лека бременност и леко раждане.
Как сте с настроенията? При мен е емоционална буря. Случи се така, че малко преди да е станало чудото семейството ни претърпя загуба на близък. От тогава всеки ден съм или в тревожност или в подтиснатост в следствие на негативните преживявания. Надявам се като се понаместят хормоните да изчезнат тези симптоми скоро и да се чувствам по-добре.
Преди три дни разбрах щастливата новина.
Утре съм на преглед 5+5 ще съм утре дали ще се види сърчицето или е рано?  Вълнувам се.

# 157
  • Sofia
Jane_24, съжалявам за загубата ти. Подозирам, че е напълно нормално и тя сама по себе си влияе на емоциите и настроенията.
Аз лично нямам проблеми и с това, но при мен го има и фактора на 2+ години инвитро и постоянни хормони без почивка, та с тия хормони какво ли не сме преживяли вече. Може би тялото ми е привикнало и на това. В началото киселеех, ревах за нищо или ме избиваше на истеричен смях и тнт. Последната година всичко си ми беше наред с настроенията, включително и сега по време на бременността. Бих казала, че за момента доста леко се движат нещата. Имах в началото само малко повече отпадналост, имах и 2-3 седмици леко гадене и киселини (в момента и тях ги няма). Единственото, което ме тормози в момента е, че се чувствам постоянно прегряла (много ми е топло, винаги съм топла, направо умирам от жега). Климатика и той не помага много, а гледам и да не го набичвам, че да не се схвана или да ме заболят още повече ставите. Май последните дни е само това.

# 158
Здравейте, радвам се да се запознаем! В 6 г.с. съм и очакваме бебче около 20 април. Още преди да ми закъснее знаех, че съм бременна. Зърната ми бяха ужасно болезнени. От няколко дни се чувствам много изморена, едвам стоя на работа. Някой знае ли до кога продължава тази умора, иска ми се да спя по цял ден

Здравей! И на мен ми се спи. И сънувам едни сънища цветни и ярки.
По принцип симптомите отшумяват след третия месец във втория триместър. Но тогава се качват килца. Simple Smile С първата ми бременност до 3 м ми се гадеше ужасно, после ми ставаше тежки от храни. Между 4 и 6 се чувствах най-добре в 7 започнах да качвам 8 и 9 бебето расте най-много

# 159
Здравейте и от мен. От няколко седмици ви чета и мисля, че е време да изляза от сянката и да се включа в малкото ни съсловие. Нашата история започна така - https://bg-mam.ma/t/1562874
Последваха още 3 спонтанни аборта, миналата година се решихме да пробваме с Инвитро и генетични тестове преди имплантиране. Започнахме процедура през август при прекрасния екип на Др. Бойчев в Тутракан, защото в Германия нямаме право да тестваме ембрионите. Имахме супер реколта и в крайна сметка 4 прекрасни 5дневни ембриона. С резултата от генетиката им получихме най-големият шамар на света - всички с транслокации. Трябваше ни половин година да се съвземем. Още няколко месеца да имаме план, който изключва един от двама нк. И ето ни тук - от донорска яйцеклетка и много Надежда, вече имаме 7+3 грахче със силно сърце.
Благодаря на Бог за всичко до сега и се моля за всички ни, да се гушкаме април с пухкави и здрави бебчета.

# 160
Мина и при мен прегледа днес, нещата лично на мен не ми изглеждат добре, вместо 7+4, ембриона отговаря на 6+4, иначе се че сърдечна дейност. Но с намалянето на симптомите вече общо взето съм си отчаяла, че нещата отиват на зле и не знам какво да мисля вече ..

# 161
Мина и при мен прегледа днес, нещата лично на мен не ми изглеждат добре, вместо 7+4, ембриона отговаря на 6+4, иначе се че сърдечна дейност. Но с намалянето на симптомите вече общо взето съм си отчаяла, че нещата отиват на зле и не знам какво да мисля вече ..

Не се филмирай.
Изчакай до следващия преглед.
Какво каза доктора.  Не разбрах кое те притеснява всъщност ? Гестационната седмица ли?

# 162
Аз също съм с една седмица назад, може овулацията да е била по-късна. Племенникът ми също беше така и се роди жив и здрав, но слабичък. Относно симптомите - същото, един ден съм добре, на следващия съм цял ден на легло, подути гърди, но не толкова болезнени и тежки, както миналата седмица. Избягвам да обръщам внимание на симптомите, защото ще се побъркам,  по-скоро се радвам като съм добре - така или иначе нищо не зависи от нас, а каквото е писано.

# 163
Притеснява ме, че е една седмица назад и липсата на по изразени симптоми последните дни. Същевременно се радвам, че чухме сърце, но тази разлика много ме тревожи.

# 164
Притеснява ме, че е една седмица назад и липсата на по изразени симптоми последните дни. Същевременно се радвам, че чухме сърце, но тази разлика много ме тревожи.

Това не е проблем. При много жени се случва. При някои напред, други назад, дали от късна/ранна овулация или така се развива. Може да дойде момент и по измерване да отговаря на по-късна седмица отколкото е. Ако АГ не ти е казал, че има нещо притеснително, не мисля, че трябва да се притесняваш. Отделно тези измервания са малко относителни.

Общи условия

Активация на акаунт