Заради травма на коляното (която няма общо с никакъв спорт) не може да плува в момента. И също се плъзна по фитнес (само за горна част) също защото чува, че около него ходят и си говорят за това.
Честно казано предпочитах да си ходи на плуване. Не съм убедена за фитнеса, че е добре за 16 годишно момче. Въпреки че е висок.
През годините колко съм висяла по басейни. Водех го с градския транспорт като по-малък, защото не съм шофьор. Изчаквах го на басейна. Баща му също много го е карал по басейни с колата.
Водила съм го на джудо, бокс.
Плащали сме за всичко и сме го водили и чакали.
На училище е от 7.20 понякога до 15.30. понякога свършва в 16.49. За мен това са безумни програми.
И аз мисля, че колективните спортове са най-добре за деца, за да намерят познанства. Но синът ми не прояви никакъв интерес към футбол, баскетбол и към кикой колективен спорт. От друга страна в плуването ми харесва, че няма агресия и трудно може да се контузи човек.
При нас само тренировките по футбол са възможно най-дълго на открито. Моят син не си пада по групови спортове, при които има груби сблъсъци. Няма сила на света, която да го накара да ходи на такъв (това след един инцидент на футболна тренировка, когато беше на 5
).

). Но не би - като съобразим училищна натовареност/програма, достъпност на залата, ограничения за приемане само на потенциални състезатели, и така и не успях да намеря подходящо място. Вече писах, че и с баскетбола ударих на камък (изключвам 1 година срещу заплащане в училище и 1 година в посочения в предишен пост клуб с максимум 50% реални занимания), детето харесва баскетбола, аз също, макар и да е контактен спорт. Като повечето момчета и моето харесва футбол, момчетата предимно това играят в междучасия. Той иска и се бута да играе, аз съм против, но не мога да го спра. Лично съм свидетел как си общуват дори малки момчета при игра на футбол. Още във 2 клас държат каруцарски език - пе...л, ма....л, не....р, и подобни ги научи точно от децата в училище, които играеха футбол в междучасията. Бойните спортове категорично са ми извън списъка.

Не съм от едносричните/еднословните литературни героини като Елочка Шчукина.