С какво ви дразнят свекървите? - 175

• 10 630
  • 303
  •   11
Отговори
# 270
  • при късмета
Cuckoo, помощта сме я коментирали не стотици, а хиляди пъти. Помощта е помощ, когато този, който има нужда, получи точно това, от което има нужда. Ако той има нужда от диван, а ти купиш маса, не помагаш. Образно казано.
Ако реално и искрено искаш да помогнеш на някого, ще се поинтересуваш с какво и как. Иначе, не е помощ, а тупане в гърдите и избиване на комплекси на "помощника". Пак съвсем по принцип и по ничии, конкретен казус

# 271
А те казаха ли ти: „Купи ни лятна количка, каквато ти избереш, ние няма да идваме“? Защото, ако не са, ситуацията е малко по-различна. И само да отбележа — натрапената помощ не е помощ и няма как да бъде оценена.
Аз казах да си изберат лятна количка. Май тогава ходех 2 почивни дни и вероятно зимният кютук ми е бил тежък.
Права си - отношението "Да се спасяват сами" е най-правилното. Колко дестинации ме чакат - ехее, аз се занимавам с колички

А ти си казала…

# 272
  • София
Щом смяташ, че лятната количка е нещо излишно...

# 273
  • София
Принципно кошът за новородено (погрешно наричан "зимен") се ползва до шестия месец заради позицията на гръбнака, съответно първото лято (синът ми е роден през май) ползвах само коша за новородено ("зимния"). Ако някой беше решил да ни купува "лятна" преди шестия месец, въобще нямаше да я ползвам.

# 274
Пътеките ми не харесва, защото не са с "кичинки", щорите и пердетата - също.
Какво е "кичинки"? За пръв път го чувам, гугъл не помогна.

# 275

Ми за мен в общи линии е излишна, понеже малката не обича в колички. Та зависи от бебето

# 276
  • при късмета
Продължаваме само твоите доводи да чуваме. А ти на дъщерята и зетя знаеш ли ги? Може да се си свикнали на зимната и само на теб да е неудобна. Лятната количка вярно, че е по-лека, но винаги е с по-малки колела, което прави маневреността по-малка от зимната, с по-големите колела. Да, тежка е да я сваляш по стълби примерно, но много по-лесно със зимна количка качваш бордюри и преодоляваш неравности по тротоари и алеи в парка. Може всички тези показатели да са им по-важни от сезона, в който се ползва количката, мина ли ти през ума? А и детето с кое е свикнало, както вече са отбелязали.
Не си права, да знаеш. Продължаваш само от твоята камбанария да гледаш нещата и да не разбираш, че ползването на един подарък зависи от ползващия, не от подаряващия. До сега казваше, че само на внучката ще правиш подаръци и родителите ги изключваш и игнорираш занапред. Нов този случай не си се съобразила дори с това, с което е свикнало детето. И на него ли ще спреш подаръците?

# 277
Е има го и това, че ако тя гледа детето два дни в седмицата, може да си купи каквато количка й е удобна. Но да не се брои за подарък.

# 278
Цуко, ама те  поискаха количка и ти им каза да изберат ли?
И ако тя е гледала детето 2 дни седмично дълго време, да да си купи каквото и е удобно. Дори те е трябвало да я платят ако обаче перманентно им гледа детето.

# 279
Цуко, ама те  поискаха количка и ти им каза да изберат ли?
И ако тя е гледала детето 2 дни седмично дълго време, да да си купи каквото и е удобно. Дори те е трябвало да я платят ако обаче перманентно им гледа детето.

Не са я поискали — виж по-нагоре, точно това я попитах. Но пък очаква благодарност за нещо, което на практика сама е решила, че иска да им купи.

# 280
Не разбрах. Тя ли е щяла да я ползва като детето е при нея. Освен това на каква възраст е било тогава? Много деца на 11-12 месеца вече в триколки ги возят.

Последна редакция: ср, 12 авг 2026, 21:08 от ЗЛОДЕИДА

# 281
  • София

Да се изкажа като тъща, но наблюдаваща темата.
Още с първия внук си купих лека, лятна количка. Когато детето беше у нас или ходех при тях си я носех и ползвах.
После и внучката си я возех с нея. До 4 годишни си ги возех в леката количка за да ми е удобно и да не ги гоня по улиците. Возене с триколка-колело  или тортинетка да си го прави майка им.  Не съм очаквала благодарност, не съм се надявала да осребрят покупката. И сега количката е у нас и порасналите деца се возят по стаите едно - друго с нея или слагат куклите на момичето  в почивните дни.

# 282
Нищо лично, но това до 4 годишни да се возят в количка...

# 283
Нищо лично, но това до 4 годишни да се возят в количка...

Аз съм в САЩ и даже по-големи деца съм виждала в колички. Някои даже изглеждат на по 6-7, макар че обикновено имат по-малки братя и сестри с тях, та може и да е затова. И аз сред тях с моето на 1 година без количка и или аз я нося на носилка на кръста, или тя си върви.

# 284
Те там и на запад и с биберони са до 7 годишни пък таблетитв в ръцете...

Общи условия

Активация на акаунт