На кофти развръзката от бързите кредити

• 681
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
А съм скептична, говорим за 2000 евро, едва ли са с незаконни лихви щом са толкова малко пари.

# 16
  • Бургас
Значи, ако кредитът е 2 000 евро, законът вече не важи? Не е така.
Да не би да смятате, че за всеки клиент сядат и пишат договор отделно и от нулата? Обикновено договорите са идентични.
А размерът на кредита няма отношение към евентуалната недействителност. Законът гледа как е изчислен ГПР и дали са спазени изискванията, а не дали сумата е 200 евро или 20 000 Е.

# 17
  • Пловдив
И по двеста евро има.

# 18
Благодаря ви много! Задължително ще се вържа с него още днес или утре и ще споделя какво сме обсъдили като възможности и какви действия предстои да предприемем. Много хора си мислят, че щом са стигнали до ЧСИ, всичко е приключило. С удоволствие ще споделя какво се е случило при мен, за да помогна и на други да разберат правата си и да намерят изход.

# 19
  • София
Заемът може да е бил 500 и при необслужване дългът да набъбне десетократно. Много полезни мнения на Юрист и Магдена.
Има хора, за които 200 евро са много пари, а 2000 - огромна сума. Да не кажа, че са мнозинство в България, че да не спукам балона неволно Simple Smile
Към авторката: личи си, че сте в огромен стрес, но недейте така "тия съм сигурна, че съм платила, тия не съм", майка ви "уж" платила - кавото и да е платила, намерете документите. Струпайте всички хартии на едно място, разделете ги по договори за заем, съотв. изпълнителни дела, вижте кое дело към кой дълг се отнася и приложете към всяко платежните. Обадете се на ЧСИ, поискайте точна информация сега, в този момент колко дължите по изпълнителен лист плюс лихви плюс такси (може да ви извикат в офиса си, няма страшно - само не се съгласявайте и не подписвайте никакви споразумения за разсрочване и т.н., нека адвокатът ви посъветва първо - просто искатйте информация). Казвате, че до един момент сте успявала адекватно да подходите, но стресът покрай малко дете и болна майка е нечовешки, съчувствам ви искрено, защото знам какво е. НО е време да се вземете в ръце, да подредите всичко в главата си на документи пред вас, не бива да е такава каша. Игнорирането на дълговете от страх и паника е най-лошото, което можете да направите. Като съберете всичко, като се консултирате с адвокат ще видите, че картинката не е толкова страшна, просто трябва план и адекватна подкрепа.

# 20
  • Бургас
Не се обаждайте на никой.
Оставете единствено адвоката да разговаря с тях.
И не, това че сте стигнали до ЧСИ, НИЩО НЕ ЗНАЧИ, за евентуалното обявяване на договора за недействителен.
Искам пак да разберете всичко  и ясно: ако се обяви договора за недействителен връщате ЕДИНСТВЕНО сумите които сте ПОЛУЧИЛИ. Нищо повече.
А, за надвнесените от Вас пари, напр. кредита е за 2000 Е, а към момента сте внесли 3000 Е,, съда осъжда кредиторите да ви ги ВЪРНАТ тези 1000 Е.
Възстановяват се и всички платени разноски по делото, като това включва адокатски хонорар, заплатени експеризи и т.н.

# 21
Не, към никого няма да се обаждам повече, единствено и само адвоката. Вече съм опитвала многократно – правила съм споразумения, които успявам да спазвам няколко месеца, и дотам. След това се случва нещо извънредно и всичко започва отначало. Звънят, плашат с описи, идват на адреси, които ги няма в нито един документ, и казват: „Започваме да описваме!“. На моя отговор: „Ами освен да ви заведа на официалния си адрес и като ще описвате – описвайте“, това не ги задоволява, стари мебели и евтини уреди. Понеже там нямало какво да опишат, затова искат от чуждата къща, където аз нямам нищо лично мое. И това е само от ЧСИ.

Общи условия

Активация на акаунт