Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 5 част

• 35 331
  • 454
  •   1
Отговори
# 375

Бонбо-Нелла ,аз бях питала за луминисцентните конци.А тези ,дето си ги видяла,само бели ли са? И каква марка са,че да питам и тук(в Монтана)?А къде се намира това магазинче,ако имам път към София,да се отбия?
Дано това не се приеме като реклама... София, кв. Лагера, ул. Хризантема, не знам обаче номер, под един блок, в съседство шивашко студио и магазинче за кафе и пицария. Марката е DMC и светещият в тъмното е само един - бял. За жалост не го откривам  тук, но пък ги има всички други, за които ви драснах по-рано.

# 376
Здравейте сръчни мами!
Да се присъединя към вас а?
Шия от две-три години ама имам ушити само три гоблена /средно големи/ и сега шия още два ама взех, че забременях та съм поспряла. Уж не съм суеверна пък... Ама сега мисля, че ще си продължа гоблените, ама тайничко от майка ми и свекито, че ще мрънкат.
Ще взема да ги снимам мойте гоблени тея дни та да ви ги покажа.

# 377
  • в зоната на здрача
mimi_mimi,добре си дошла в нашата темичка Hug
Аз докато бях бременна с двете си деца се скъсвах да шия,не че сега не се скъсвам.... Laughing
И някой друг спомена че през бременноста не се шие но така и не разбрах защо Thinking

# 378
  • Бургас
eliss, видях невероятни красоти в албума ти. CrazyГобленчетата са ти мн. сладки .Не смятам ,че шиеш рехаво.Аз съм от тези,които смятат ,че няма значение как изглежда гобленът отзад,въпреки че се стремя да го почиствам.
jane_f,  bouquet за произведенията ти
Този е първия с гобленов бод и толкова голям, останалите са с кръстчета затова са плътни. Всъщност днес пробвах с Ариадна,с тях става доста по-добре. Значи проблема е в конците.
eliss,може ли и на мен да ми пратиш схемите на миниатюрките с цветя(даже ,ако имаш още -може и тях)....предварително благодаря!  Hug gesh4444@yahoo.com  bouquet А по въпроса за "рехавото шиене"-така ти се струва,защото си още в началото,когато се понатрупа повечко ушито,ще видиш,че ще се постегне Peace ,не е необходимо да затягаш конеца,че много ще ти се изкриви накрая гоблена(и ще има да опъвашшшш) ooooh!.Така,както го шиеш-много добре се получава!
[
Ще ти пратя няма проблем.

Много, много ви благодаря момичета Hugна всички. Вече успях да сбъркам и ме чака разшиване. М...да имам си нова страст , в къщи да се оправят сами ... Crazy

Направо се влюбих в това, но като го принтирах излиза размазано и не се виждат ясно знаците. Има ли някакъв начин да се изчисти изображението?

Хм, и аз опитах , но си излиза съвсем добре на хартията , само малко мънички са символите . Как точно го свали?
В момента спря да ми се зарежда страницата и не мога да покажа с линк, но като отвориш схемичката отстрани под размерите на снимката пише нещо в синьо , кликаш там и те пита дали да съхраниш или отвориш.

Пак имам въпрос:blush: Какво имате предвид под - схемата няма детайли? Не е пълна ли ?Липсва нещо от нея?

# 379
  • Бургас
Unknown_lady  имаш поща, утре пак  Wink

gesh44 утре и на теб. Party

Лека нощ! smile3524

# 380
  • София /Абсурдистан
Мерси!

# 381
  • в зоната на здрача

Пак имам въпрос:blush: Какво имате предвид под - схемата няма детайли? Не е пълна ли ?Липсва нещо от нея?

Казваме че схемата е с детайл,когато има лица,ръце ,крака,който трябва да се шият 1:1,а всичко останало да се шие 1:4.
Например: А при пейзажите няма детайл т.е.всичко се шие 1:4

# 382
  • Съвсем в края на света
Преди да си легна, да пусна, какво завърших. Това.
Стана по-свежо от картинката, поне според мен. Дъщеря ми едвам го дочака, един ден и казвам - ела да те гушкам, а тя: Аз ще гледам ТВ, ти ми гушкай коня. Simple Smile
Сега трябва да тонирам аидата за негърката. Още и се каня.
И почвам още едни коне, ама то мисля е ясно де.

# 383
kita99 много е хубав!  smile3501 А случайно да можеш да ми го метнеш?  smile3503

# 384
  • Съвсем в края на света
Хъм, току що видях, че наЩастливи коне , нямам легендата за номерата на конците Sad
Някой може ли да помогне??
Също няма да се разсърдя и ако някой даде паспартуто.
Здравче, да го кача при снимките???

# 385
Аз имам тези Щастливи коне!  Tired
Ако искаш пробвай там, аз ще видя как става свалянето!  Thinking

# 386
исках да ви попитам нещо...
защо толкова са популярни конете? защо толкова много обичате да шиете коне?
чувала съм, че носели щастие и особено ако имаш син, да имаш един кон вкъщи...
но това не го разбирам, голямото увличане по конете
има толкова много други животни, птици, цветя,  които също са много хубави
просто се чудех...

# 387
  • Пловдив
Хъм, току що видях, че наЩастливи коне , нямам легендата за номерата на конците Sad
Някой може ли да помогне??
Също няма да се разсърдя и ако някой даде паспартуто.
Здравче, да го кача при снимките???
    Kitа, заповядай!
http://mamaina.multiply.com/photos/album/19
http://mamaina.multiply.com/photos/album/18

# 388
Алесина, тази Венеция, която търсиш, на Вервако ли е? Когато ми услужи със схемата на влюбената двойка, реших, че съм я виждала някъде... За съжаление съм видяла не Венеция, а някакво пристанище, май в Кипър. Питах, рових, но тц... Направо не ми се вярва... Те всъщност цяла серия ли са? Другите шила ли си ги?

# 389
  • в зоната на здрача
Алесина, тази Венеция, която търсиш, на Вервако ли е? Когато ми услужи със схемата на влюбената двойка, реших, че съм я виждала някъде... За съжаление съм видяла не Венеция, а някакво пристанище, май в Кипър. Питах, рових, но тц... Направо не ми се вярва... Те всъщност цяла серия ли са? Другите шила ли си ги?
Не съм Алесина ,но да кажа   Laughing :да цяла серия са на Вервако,6 са на брой,и мисля че тая Венеция още не е излязла.

Кита,кончето ти е много хубаво.
Мисля за тези коне с паспартуто,няма да намериш номерата на конците,защото те са конци на Димешънс и не съвпадат много-много с ДМЦ,това което ти е дала Алесина са кодове.Бих те посъветвала,ако можеш да си купиш оригинална комплектовка,тук стува 27лв.

Лили,не виждам нищо чудно в това че са популярни конете,всеки сам решава какво да шие,аз например не обичам да шия птички и цветя,а обичам да шия коне защото ги харесвам и ДА ,защото носят щастие в дома.В момента имам"Коне на водопой"-голям,тези който търси Кита с паспартуто,и сега шия пак коне,дала  съм тяхна снимка в по задните страници и не ми пречи ако си харесам някои други да ушия и тях.
Въпрос на вкус Laughing

Общи условия

Активация на акаунт