Заслужава ли си учителската професия?

• 780
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
  • някъде по морето
Работното време на учителите е 8 часа.

# 31
По документи да, но реално не съвсем. Още повече предметчиците имат доста дупки, така че не са плътно от 8 до 13. Проверяването на контролни със сигурност не отнема по 3 часа всеки ден. Единствено първите години отнема време за подготовка на уроците за следващия ден.

# 32
По документи да, но реално не съвсем. Още повече предметчиците имат доста дупки, така че не са плътно от 8 до 13. Проверяването на контролни със сигурност не отнема по 3 часа всеки ден. Единствено първите години отнема време за подготовка на уроците за следващия ден.
Защото не знаете каква безумна бумащина има. Осемте часа не стигат, работим и вкъщи. Освен подготовката за следващия урок и проверката на контролни и тестове, имаме да изготвяме един куп отчети, справки и доклади. Имаме писане на сценарии за тържества, после репетиции за тях, подготвяне на табла за бележити дати, писане на проекти, които често дори не ни се заплащат. Относно десетте минути почивка в междучасията: един или два пъти в седмицата сме дежурни по коридорите, тогава нямаш време и до тоалетна да отидеш, че все някой с някого се е сбил или възниква някакъв друг проблем. Колегите, които са на занималня, в повечето училища веднъж в седмицата са по цял ден, от сутрин до вечер и тогава пак са дежурни. Повечето учители НЕ дават частни уроци.

# 33
Очевидно е, че в случая има лично отношение против конкретни учители, но тук не говорим само за учителите Иван, Петкан и Драганка, които са ви вбесили с тяхното отношение към вас или децата ви. Говорим за цялото съсловие, което не се изчерпва с 1-2 души.
И аз се дразня на някои в моята сфера, на някои в търговията, на някои куриери, на някои…, които също се почесват и нищо не вършат, но пък са шумни - на мен ми е ясно, че няколко идиоти не са представителна извадка.
Не забравяйте, че за някого вие сте това, което е за вас Драганката при даскалите.

# 34
AI вече прави уроцитр,както между другото и докладите на социалби и подобни.
 Честно да си кажа има учители,които са за парите и яко се скатават.
 Нека не забравяме обаче началния учител.
Да ти изсипят 20 деца,които нямат никакви навици да учат и да ги учип на всичко,азбука ,цифри, това не е за подценяване.4 години живееш с тези деца.Най-голямата тежест на тези учители пада.Там не може да се скатаеш.
 Има някои деца,които не могат да стоят мирно 10 мин.Как се оправят ,идея си нямам.
 Но от по-горни класове,познавам много скатавки.Изобщо не им пука за деца, само си изпяват урока и си вземат заплатата.Хора всякакви.

# 35
ИИ копира това, което човекът е създал и за да ти направи урок, трябва да му напишеш половин стандартна машинописна страница внимателно обмислен промпт, да го изчакаш да създаде, след което задължително да провериш какво е създал, защото не е сигурно дали е вярно. Понякога е по- добре да си го напишеш сам. Често ползвам ИИ и ако не му задам много конкретни въпроси, си измисля невероятни неща. Аз съм запозната и виждам грешките, но ученик няма да ги види.

# 36
Аз не мога да разчитам на ИИ нито за уроци, нито за тестове. Преподавам в училище с ромчета, повечето от тях не разбират елементарни думи и ми коства големи усилия да направя урока така, че да го разберат. Учебниците са им написани все едно на китайски, всяка дума се обяснява, за да могат да разберат и научат поне основните неща. Впрочем, ИИ няколко пъти съм го хващала в грешки. Правим също бинарни и интердисциплинарни уроци с други колеги, там също е много труд, трябва да се отчете кой колега докъде е стигнал, да измислиш интересни задачи така, че да присъства учебен материал по всички предмети. Който си мисли, че е много лесно, нека да опита. Но пък си струва, дори и само една човешка съдба да си успял да промениш...

Общи условия

Активация на акаунт