Витамин D - приемате го, но достигате ли достатъчни нива?

• 4 717
  • 255
  •   1
Отговори
# 180
Приемам Вигантол,без особен успех,съдейки от последните изследвания....ще го сменям.
Ще се радвам да пробвам вашия продукт

# 181
  • Пловдив
Изследвала съм се, както аз така и децата ми. Имаме недостиг. Знам, че за България това е масово и винаги съм се чудила защо е така, при условие че имаме толкова много слънчеви дни. Приемаме добавки, за този недостиг. Вашият продукт не сме ползвали и с радост бихме опитали Simple Smile

# 182
  • София
Здравейте!
Изследвам се редовно, защото имам дефицит. Пия витамин Д под различни форми.

# 183
Имам някои заболявания, поради които си правя редовни изследвания на кръвта. Лекарите ми препоръчаха да проверя и нивото на вит. D. Оказа се, че трябва да приемам редовно от него.

# 184
С базед съм и от години заедно с хормоните следя и витамин д и б12...за съжаление витамин д винаги е дори под долна граница и каквито и добавки да приемам успявам да кача малко и спра ли ги веднага пада..

# 185
Изследвала съм Витамин Д и за съжаление, съм с голям дефицит. Явно слънчевите лъчи са крайно недостатъчни, както и храната, трябва си добавка! Бих се радвала да опитам вашият продукт!

# 186
Изследвам се за витамин D и нивата са ми ниски, затова непрекъснато пия витамин D + K, защото са ми казвали, че така по-добре се усвоява.

# 187
Страници с отговори без информативност. Който пише, че приема добавка без ефект, моля да я назове. Който отчита подобрение, също моля да посочи какво и колко време е приемал ( показателите на пишещите разбира се, са различни и предполагат дозиране от лекар), но обвързаността на много лекари с фармацевтични компании внася съмнение за оптималния избор на добавка.

# 188
Изследвала съм нивата си на витамин D и резултатът не ме изненада – оказа се, че съм в дефицит. В момента приемам сравнително висока доза и смятам, че е много по-смислено не просто да приемаме витамин D, а периодично да проследяваме нивата си с изследване. Приемам го целогодишно и ми е интересно да науча кога е най-подходящо да се изследват нивата и как да преценим дали приемът ни е достатъчен.

# 189
Изследвала съм нивата на витамин D преди повече от 1 година . Обикновено се замислям за него най-вече през есенно-зимния период, когато слънцето не е достатъчно и прекарваме повече време на закрито. Ако започна прием, бих искала първо да знам дали наистина имам нужда и каква доза е подходяща, а след това и след колко време има смисъл да се направи контролно изследване. Според мен е по-добре да се проследява резултатът, вместо витамин D да се приема на сляпо.

# 190
Не съм се изследвала до сега. Може би ще го направя, защото ми стана интересно.  Не съм приемала до сега вит.Д.

# 191
Пия профилактично зимните месеци.
Не съм го изледвала специално, но вече ще е необходимо да го направя.

# 192
  • София
Не съм го изследвала, но е време да го направя. Най-вероятно ще имам нужда  от прием на добавка.

# 193
При мен витамин D е нещо, което следя редовно, защото преди време изследванията ми показаха дефицит. Оттогава предпочитам да не разчитам само на усещането си, а периодично да проверявам нивата си и да ги следя. Съвсем наскоро си направих изследване и този път резултатът беше приятна изненада – вече съм в норма! 😊

За мен проследяването определено има смисъл, защото така знам кога имам нужда от прием и дали това, което правя, дава резултат. Сега ми е интересно да разбера и как най-добре да поддържам добрите нива целогодишно.

# 194
  • София
Скоро не съм си правила изследване на витамин Д. Предполагам, че нивата са ми ниски, но и не приемам витамин Д в момента.

Общи условия

Активация на акаунт