Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 7 691
  • 279
  •   5
Отговори
# 240
Ох, трябваше в „чинията“ на Бузлуджа да я направят. Тогава не само нямаше да има сърдити, но и цяла България щеше да се обедини в единен вопъл: „Защо точно там???“. Laughing

Тя поне е близо до географския център на България - може да оползотворим летищата на София, Варна, Пловдив, Бургас, а и Букурещ не е толкова далече. Летището в Горна Оряховица можеше да направи договорки за полети от Истанбул и други транспортни хъбове.

# 241
Berika, благодарим за изчерпателния анализ! Четох, че залата в Бургас има още едно важно предимство: покривът трябва да издържа голямо натоварване. Залата в София издържа до 100 тона, тази в Бургас по проект до 250-300.
За мен наистина оценката на комисията е комплексна. София едва ли може да създаде атмосферата, която може да предложи Бургас заради морето. Внимателно изготвеният план с всички технически детайли и нахъсаният екип на Община Бургас също са допринесли не малко. В крайна сметка комисията е била и в двата града и се е запознала на място с условията, за да изберат Бургас, си имат своите съображения и са уверени, че ще се справи с организацията.

# 242
А, някой има ли впечатления от залата в Бургас, особено като по- голям концерт? Според мен Евровизия е много специфично събитие заради светлинните и дигитални ефекти, и би трябвало капацитета на залата в това отношение и като акустика да са водещ критерий...(Освен ако на Мартин Грийн не му се пече много на Слънчака Stuck Out Tongue Winking Eye)
В залата в Бургас никога не е провеждано музикално събитие.
Аз вече паля свещичка да се спре с логистична и организационна "експертиза" и да почне да се обсъжда реалният конкурс, че вече и мненията на роднините на потребителите почнаха да се цитират тук, все едно организатора на Супер Боул се е изказал.

# 243
Чета AI дрънканиците и се чудя, дали не съм сънувала, че съм била в Арена Бургас😂. Така или иначе, както беше писал някой по-горе, мачът е свирен. Няма смисъл вече да се изтъкват предимствата на София. Дано това домакинство да се използва, за да се пооправят някои ключови пътища и залата. И пожелавам успех на Бургас! Дано да опровергаят критиците и се справят с организацията.

# 244
Какво се хващате за визуализацията? Текста по-горе видяхте ли? Още ли някой си мисли, че Арена 8888 е по-добро място? Сложете си ръка на сърцето и приемете, че EBU  неслучайно избира  Бургас - предимствата конкретно на залата са повече.
За текстът говорим, не за визуализацията. Поизмислен е, но нека се надъхват хората.

# 245
И аз същото написах, но решиха да ми изтрият мнението.

# 246
Хареса ми идеята за Бузлуджа - символът на комунизма приема най паневропейското (или евроатлантическото ако щете) събитие. 😄 Наблизо имаш старата столица, Габрово, Етъра, Казанлък и Розовата долина, самата планина Балкан. 🫠

Кое беше следващата стъпка за обявяване - логото и слогана ли, дизайна на сцената?

# 247
Дизайна на сцената ще е доста по-късно, лого и слоган, после и водещи трябва да са първи предполагам.

# 248
  • София
А кой е най-известния водещ - бургазлия, на всяко гърне мерудия? Simple Smile

# 249
Аааааа! Не! Едва ли ще е той! Чак за тук,не е !

# 250
Аз мисля, че това с логото и слогана го няма вече.. За слогана съм сигурна, че решиха, че ще е "united by music" преди няколко години (явно през 2023). Има визуална идентичност, като не съм сигурна кога тя се обявява.

Иначе проверих, че през декември са обявили дизайна на сцената, а през януари, кои ще са водещите. Предполагам визията ще е преди всичко това.

За щастие "Митю, найс ту мийт ю" не говори английски, а не вярвам да е франкофон...

Най-популярният френски възпитаник, за който се сещам, е Билалов - израснал в Бургас. Ако държим на бургазлии, Мария Бакалова доста е надградила по отношение на воденето. Преди години в Капките беше притеснена и не се справи добре, но на последните награди на БГ радио беше супер. Не знам дали пеят обаче.. А и на мен ми се иска хора, свързани по-тясно с музиката, а не непременно актьори. Поли Генова би била супер в в тази роля - и като роля и като човек, свързан с конкурса. За мъж трудно мога да се сетя за подходящ..

Дано EBU да имат думата, че ако от БНТ решат да сложат пак Георги Любенов и Боряна Граматикова, няма да го понеса...

# 251
Ъъъ не се сещам?
По отношение на Евровизия Азия, Монголия също е потвърдила участие. Това ще е интересно..
Нека има! Колкото повече, по-добре. Макар че се съмнявам да имат 2 полуфинала и финал.  Май ще  е като детската ,само една вечер (финал), досега са потвърдили 11 държави, а до ноември няма много време.

# 252
Ние всъщност коментирахме ли официалното видео, с което Евровизия представят Бургас като домакин?

Като заговорихме за лого/визуална идентичност, миналата година те присъстваха в обявяването на Виена. Притеснявам се, че нашето видео май е правено от БНТ и EBU може да имат много по-малък контрол, от колкото ние очакваме Sob

Скрит текст:

# 253
Интересна информация потърсих, какъв е проценът от гостите на такива събития от съседни държави като % от общите гости. За такива локации като при нас балканските или като скандинавските страни, клони към 25-35%. (В случая за нас визирам - Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Румъния). И това е съвсем лочгично, когато е в Малмьо, основната част от посетителите да са от северните народи, а не балкански туристи. И обратно. Това е важно проучване да се изследва профилът на идващите, което ще оптимизира много транспортната схема и логистиката.

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 18:58 от Модератор Никол

# 254
@Aether- eeе, добро е видеото. Макар че има доста кадри от цялата страна, не само от Бургас.

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 19:27 от Модератор Никол

Общи условия

Активация на акаунт