Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 33 803
  • 807
  •   2
Отговори
# 360
  • Glasgow
Нищо няма😅но пък тя е много хубава. Не помня от коя книга беше, дето някакви туристи през 80те се впечатлили, че имаме магазини специално за оцет, по всички рафтове имало само оцет 🤐
Xeксе, ти беше от Варна май?
Ето нещо забавно от 80-те:
Скрит текст:

# 361
  • Варна
Xeксе, ти беше от Варна май?
Ето нещо забавно от 80-те:
Скрит текст:
Скрит текст:

Хехехе, аз съм го живяла..  Точно бирата и колата за мен не бяха нещо от първа необходимост.
И едно важно уточнение - бира и кола може да е нямало по магазините
Скрит текст:
/ тук отварям скоба, че когато зареждаха се извиваха дълги опашки и хората се презапасяваха/
, но по заведенията си ги имаше.

# 362
Милена Милотинова, всеки път когато я видя се сещам за репортажа с човека, който заколиха в ефир, в Чечня, беше ужасно, в прайм тайма. От тогава ми е супер неприятна.
“През април 2000 г. в новините е излъчен получен от международния новинарски видеообмен суров материал от войната в Чечня. Тогавашният регулатор НСРТ излиза със становище, че главната отговорност е на новинарското ръководство, а не на водещата Милена Милотинова и редакторката Савина Спасова.”
От Укипедия.
По-късно я изпратиха в Страсбург, за награда, някъде към 2004 г., бяхме там семейно и я видяхме лежерно си пиеше кафето в центъра на Баден Баден, близо са, нямаше граница между Франция и Германия още тогава, пък и българи  в онези смутни години в тази част на Европа, кой ще я види! Неприятна личност, нагажда се.

# 363
  • Варна
По-късно я изпратиха в Страсбург, за награда, някъде към 2004 г., бяхме там семейно и я видяхме лежерно си пиеше кафето в центъра на Баден Баден, близо са, нямаше граница между Франция и Германия още тогава, пък и българи  в онези смутни години в тази част на Европа, кой ще я види! Неприятна личност, нагажда се.
Какви смутни години 2004???
През 1998 посетих Дисниленд Париж и случайно се срещнах с група българи също посетители.Bowtie Е тогава бяха по-смутни времена..

# 364
Aether- , Украйна последно победи с рап (и малко фолклор в него). На мене този канадец ми напомня на тазгодишния британец. 😁

Лелеле, как забравих за Kalush Orchestra - на мен от песента им само припевът ми е останал в главата и рап-частта не съм я отразила.

Иначе на мен LOOK MUM NO COMPUTER ми е любимец и последното му място със само една жури точка е една от големите несправедливости на Евровизия 2026 Stuck Out Tongue Winking Eye Ако на канадеца му върже, ще му стискам палци!
В The Code един от куплетите е рап.

# 365
Попадам на инфо, че Дара и Саня Армутлиева са се разделили. Дара и Ервин са създали собствена компания и са платили неустойка, която не била голяма, тъй като договорът на Дара изтичал скоро. Информацията е от вчера и е от не особенно надежден сайт.

# 366
Дано не повлечем крак, но... ето малко статистика от началото на века до днес:

2002 - печели Мари Н. Следващата година Латвия е на 24. място
2004 - печели Руслана.  Следващата година Украйна е на 19. място
2006 - печелят Лорди.  Следващата година Финландия е на 17. място
2009 - печели Александър Рийбак.  Следващата година Норвегия е на 20. място
2014 - печели Кончита Вурст.  Следващата година Австрия е на 26. място
2016 - печели Джамала.  Следващата година Украйна е на 24. място
2017 - печели Салвадор Собрал.  Следващата година Португалия е на 26. място
2018 - печели Нетта.  Следващата година Израел е на 23. място
2019 - печели Дънкин Лорънс.  По-следващата година Нидерландия е на 23. място
2025 - печели Джей Джей.  Следващата година е на 24. място

Не знам кой ще бори с xъс да представя България догодина Grinning 
Няма нужда от вътрешен конкурс, Вирджиния рекърдс да посочват един и това е.

# 367
  • София
Догодина едва ли ще спечелим пак Евровизия. Ако някога е имало повторение една година след друга това е мтого рядко явление.

# 368
Последно е Ирландия с три поредни победи в началото на 90-те, оттогава най-доброто постижение е 2ро място на Дания през 2001, а в модерната история - пето на Швеция през 2016.
В цялата 70-годишна история се е случвало много малко пъти предишният победител да спечели, а дори в началото държавите са участвали с по две песни.

# 369
За спечелване и дума не може да става. Просто поне да сме в Топ 10. Иначе Ирландия е печелила 3 поредни години през 90-те, Израел са печелили две поредни години през 70-те и Люксембург две поредни години през 70-те. Испания печелят две поредни години през 60-те.  Ама тогава и по-малко държави са участвали.

p.s. писали сме едновременно с @Clouded. Нищо де. Нека се затвърди Wink

# 370
Според мен до голяма степен това се дължи на факта, че държавата-победител отива направо на финал, без да участва на полуфиналите. Така нейната песен има само едно излъчване, което често не е достатъчно за публиката да я възприеме и хареса. Не всички зрители се запознават предварително с песните в интернет. Голямата част от гласуващите просто гледат концерта и решават на момента. По същата причина често и песните на Голямата петорка са със слабо класиране.

# 371
А, феновете си знаят песните и отпреди това, от студийните записи. Вече и на полуфиналите представят песните от финала. По-скоро вниманието се фокусира на други държави, не на тази, която е домакин

Статистика от началото на 21 век:

2000 - победител: Дания.  Следващата година е на 2. място
2001 - победител: Естония.  Следващата година е на 3. място
2002 - победител: Латвия.  Следващата година е на 24. място
2003 - победител: Турция.  Следващата година е на 4. място
2004 - победител: Украйна.  Следващата година е на 19. място
2005 - победител: Гърция.  Следващата година е на 9. място
2006 - победител: Финландия.  Следващата година е на 17. място
2007 - победител: Сърбия.  Следващата година е на 6. място
2008 - победител: Русия.  Следващата година е на 11. място
2009 - победител: Норвегия.  Следващата година е на 20. място
2010 - победител: Германия.  Следващата година е на 10. място
2011 - победител: Азербайджан.  Следващата година е на 4. място
2012 - победител: Швеция.  Следващата година е на 14. място
2013 - победител: Дания.  Следващата година е на 9. място
2014 - победител: Австрия.  Следващата година е на 26. място
2015 - победител: Швеция.  Следващата година е на 5. място
2016 - победител: Украйна.  Следващата година е на 24. място
2017 - победител: Португалия.  Следващата година е на 26. място
2018 - победител: Израел.  Следващата година е на 23. място
2019 - победител: Нидерландия.  По-следващата година е на 23. място
2021 - победител: Италия.  Следващата година е на 6. място
2022 - победител: Украйна.  Следващата година е на 6. място
2023 - победител: Швеция.  Следващата година е на 9. място
2024 - победител: Швейцария.  Следващата година е на 10. място
2025 - победител: Австрия.  Следващата година е на 24. място
2026 - победител: България .  Следващата година е на....

# 372
Аз пък искам да спечелим пак. 😁 Имаме изпълнители с потенциал за това. Що пък да не напишем история, отново? 😎
Разбира се, много е важно дали сегашното ни домакинство ще има положителна оценка

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 11:13 от Dentz

# 373
@дядо хаджия, ето списък с победителите:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Eurovision_Song_Contest_wi … s#Winners_by_year

# 374
Зарежете Бургас срещу София, истински важният избор наистина е кой ще ни представлява тази година, почти сигурно да завърши около дъното и да трябва хем да не изглежда като господин/госпожа sore loser пред камерите, хем да е готов да обере със сигурност помията, която ще се излее от български нормита, които си мислят, че всяка година е тотално в реда на нещата да очакваме класиране в топ 5.

Най-добрият избор според мен е да се избере песен със силно изразен фолклорен мотив, че ще праснем с един куршум два заека, тоест фолклор фанатиците най-сетне ще млъкнат като им се задоволи желанието за което всеки път напират, а като неизбежно се класираме в топ 5, ама отзад напред, ще могат вместо да хейтят изпълнителя ни, да насочат отново енергия към гейска Европа, която не разбира нашия велик и неповторим фолклор Grinning

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 13:22 от Oliboo

Общи условия

Активация на акаунт