Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 5 628
  • 235
  •   15
Отговори
# 195
  • Варна
Рошавият гларус е топ!
И на мен ми харесва. Но точно в този вариант. Видях някакви АИ вариации , но не ми допадат.

# 196
  • Glasgow
Онзиден като имаше флашмоб с танцуващи дечица в Бургас подскачаха и едни големи пилета, чудех се какво е, явно са били гларуси😅

# 197
Ако беше домакин София, птицата щеше да е сив гълъб. 🤭 А ако не е птица - куче, щото тротоарите оставят изненади по подметките. 😁

# 198
От Бургас съм и се радвам, че ще бъдем домакин.
Еми да, и затова се радваш. Не можеш да разбереш защо има "мрънкоч", точно защото на теб така ти е удобно, гледаш си от собствената камбанария и очевидно не те интересуват неудобствата на другите, камо ли на чужденците. А най-вероятно няма и да отидеш на живо, няма да си купиш билет.
При нас не е просто изчисляването на логистиката как да стигнем и къде да спим, ами и витае гадното чувство за несправедливост. Защото очеизвадно София има много повече предимства, и логистични, и база, и всякакви. Та имаме право да разберем защо така се случи.  На Балканите Евровизия беше в столиците: Белград, Атина, Загреб... Истанбул (не е столица, но най-голям град)... и изведнъж идва ред на България, избира се някакво малко градче. Нищо против него и жителите му. Ама игричките на премиера, на кметовете, на шефката на БНТ, на Иво Xристов (който ОПЛЮ Евровизия след втория полуфинал във ФБ, без да знае, че два дни по-късно ще  имаме победа) мен лично ме напрягат.
София, та София. Ами хуабво, ама не може и не трябва всичко да е в София, бе хора, как не го разбирате?
Не може, но точно Евровизия трябва да е в София. Перфектно се справиxме с Детската Евровизия (бяx и на живо), макар и, че участваxа наполовина по-малко държави. Spirit of Burgas, Бургас и морето, Златният Орфей, някакъв Джаз фестивал, спортни първенства нека са си в Бургас.

# 199
  • Варна
Някой правилно спомена, че има дежаву за реакцията, когато БНТ избра Дара вместо Мона.
 Надявам се Бургас да им запуши устите, както го направи Дара.

# 200
dizlier, между София и Загреб разликата не е в полза на София..

# 201
  • София
Все ми е тая къде ще е. Радвам се, че София няма да се препълни още. Бургазлии да му мислят Grinning

# 202
dizlier, между София и Загреб разликата не е в полза на София..
Е тогава беше през 1990 и участваxa по-малко държави, провеждаше се в по-малки зали.
Но да... станалото, станало. Имаме 9 месеца, да направим така, че да не е резилът пълен.  Макар че хотели в Бургас едва ли ще се построят дотогава, едва ли ще бутнат и панелките до залата, но дано осигурят поне полети от още няколко държави.  Преди време Ерос Рамацоти имаше концерт на стадион Локомотив в София, в кв. Свобода, при панелките, пълна излагация, от италианските организатори кой знае как са коментирали. Депеш Мод също пяxа на този стадион. Добре, че следващите концерти бяxa в Арена София и НДК. Тия крайни панелни квартали са пълен соц.

# 203
Аз много учудих, че избраха Бургас, но колкото повече се замислям, толкова повече разбирам избора на хост сити. Правилният въпрос не е "защо избраха Бургас?", а е "защо не избраха София?". За разлика от предишните хост държави, в България всичко е съсредоточено в единствения голям град. Било то големи концерти, спортни събития, специални събития т.н., и обикновено май месец е типичен за такива мероприятия. Отделно, това е месеца на абитуриентите, а който живее в централната част на града, много добре знае за какво иде реч. Като добавите към това и типичните проблеми на града, изборът на Бургас става съвсем ясен и логичен.

# 204
Е тогава беше през 1990 и участваxa по-малко държави, провеждаше се в по-малки зали.
Апропо брой участници, EBU се гласи за над 40 през 2027, т.е. може и да домакинстваме една от най-големите Евровизии, ако бойкотиращите държави се завърнат.. но не мисля, че промените, които оповестиха, са достатъчни и това с 40 участника ми е по-скоро пожелателно.

# 205
Те и да не се завърнат бойкотиращите, вече сме с две повече от тази година (Канада и РСМ), та 37 държави ще  има. Но да изчакаме де, рано е.

# 206
Те и да не се завърнат бойкотиращите, вече сме с две повече от тази година (Канада и РСМ), та 37 държави ще  има. Но да изчакаме де, рано е.

Белгия мислеха да са откажат по същите причини, така че не ги смятам 37 сигурни. Проверих в Wiki и си пише, че не са потвърдили и шансовете да участват са минимални.

Затова пък чакаме Унгария да се върне.. евентуално..

# 207
Разгледах градовете домакини досега, масово се провежда в столиците на дрържавите, освен ако няма конкретна причина. Например няма подходяща зала или тези, които отговарят на изискванията са вече резервирани за други големи събития. Има и избрани заради местоположението - за по-лесен достъп за туристите. Или са печелили няколко пъти и след столицата избират и други градове.

При нас нищо от това не видях. Напротив - първо домакинство, по-малка зала, по-труден достъп за гостите.
Разбира се, ако няма по-голяма зала, ще го направят в по-малка, но като я има...

Най-тъжно ми е за Дара. Още тогава каза, че ѝ се иска да е във Варна, но е наясно, че София предлага повече. И сега - бам, Бургас, точно градът, който е в историческа конкуренция с нейния.

Обсъждахме темата с човека, при когото отсядаме в Поморие, че вече са му резервирали апартамента за конкурса. Скептичен беше по отношение на придвижването на хората от курортите към Бургас предвид пътищата. При струпване на туристи задръстванията са космически, днес с очите си видяхме няколкокилометровата колона.
+ неудобствтото за самото пристигане, ще се нуждаят от помощ от София, Варна, Истанбул.
Хората от другите страни мислят как да улеснят гостите, а ние - как да им направим пребиваването възможно най-сложно...

# 208
Ако беше домакин София, птицата щеше да е сив гълъб. 🤭 А ако не е птица - куче, щото тротоарите оставят изненади по подметките. 😁
Или кофа за боклук.

# 209
Аз предлагам да сложат един Мамник вместо гларус Wink.

Хем ми е кофти, понеже вътрешно не съм съгласна с избора, хем искам да съм позитивна и да видим страхотно шоу.

Пак почвам да се питам кои водещи ще са най-атрактивни и харизматични.

Общи условия

Активация на акаунт