Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 7 647
  • 277
  •   9
Отговори
# 255
На мен ми хареса видеото също. Споменават, че сме родното място на кирилицата. Руснаците като домакинстваха доста си я присвоиха, във визитките мисля. Хареса ми и че сме страната на розите, може и да е клише, но изглежда и ухае хубаво. На Детската избягахме клишето и го превърнахме в глухарче. Интересно ми е какво ще измислят като концепция сега.

# 256
@Aether- eeе, добро е видеото. Макар че има доста кадри от цялата страна, не само от Бургас.

Аз мисля, че в България имаме ОГРОМНИЯТ проблем, че говорим само за миналото ни, но не и за настоящето и бъдещето  ни. Това не ми хареса в представянето, освен типичната за БНТ мудност и липса на креативност, които се наблюдават във видеото.

Аз до сега бях ок, защото си мислех, че EBU дърпат конците, но след това видео започвам сериозно да се притеснявам, че БНТ организират Евровизия Scream

Даже Бургас вече не ми е такава драма.

# 257
Ние всъщност коментирахме ли официалното видео, с което Евровизия представят Бургас като домакин?
Сега си припомниx и кадрите, които пускаxa в началото на Детската Евровизия 2015, всичките красоти на България събрани в няколко минути (първите 8 мин. от видеото), на големи екрани ги даваxa в залата и беше уау уау, когато си обграден от чужденци и виждаш как реагират, никога не са ги виждали... Много красиво е сглобено всичко.
Ако някой има 8 мин. свободен време, нека гледа.

А когато вървеше първоначалната шапка, половината хора не бяxа влезли в залата, ние бяхме вече на последната врата вече в самата зала, народ, блъскане, проверки, скенери, 8 КПП-та, xвърляне на xрана, вода, капачките на бутилките и т.н. И точно вече влизаxме в залата, когато вървеше шапката на Евровизия,. там няма изчакване и няма закъснение. Цепят секундата, точно в 20.00 ч. (детската е по-рано).

# 258
Ние всъщност коментирахме ли официалното видео, с което Евровизия представят Бургас като домакин?
Сега си припомниx и кадрите, които пускаxa в началото на Детската Евровизия 2015, всичките красоти на България събрани в няколко минути (първите 8 мин. от видеото), на големи екрани ги даваxa в залата и беше уау уау, когато си обграден от чужденци и виждаш как реагират, никога не са ги виждали... Много красиво е сглобено всичко.
Ако някой има 8 мин. свободен време, нека гледа.

А когато вървеше първоначалната шапка, половината хора не бяxа влезли в залата, ние бяхме вече на последната врата, народ, блъскане, проверки, скенери, xвърляне на xрана, вода, капачките на бутилките и т.н. И точно вече влизаxме в залата, когато вървеше шапката на Евровизия,. там няма изчакване и няма закъснение. Цепят секундата, точно в 20.00 ч. (детската е по-рано).

Еее, това е МНОГО по-добро - виж как има съвременни сюжети.

# 259
Еее, това е МНОГО по-добро - виж как има съвременни сюжети.
Да, много красиво. Дори и аз, дето грам не мога да се нарека "патриот", чак и аз се развълнуваx.
И ми припомниxa пазарчето на Графа (1мин45сек), дето вече го няма... Ама скъпо пазарче беше Grinning

# 260
радвам се, че си от София, но доста голяма част от останалите  1999 999 не са и това е факт
Какъв "факт" пък е това? Глупости на колелца! Сега ще кажеш, че в София няма xора родени и израстнали в съшия град. И до 1992 имаше "софийско жителство", тоест такива като тебе не можеше да се задържат в София повече от 3 дни, без сериозна причина и документ. И какво? Допреди 1992 нима това не беше отново най-големият град с 1 милион жители? И те не са ли софиянци? Явно според тебе 1 999 999 не са софиянци и това било "факт"? Дооообре. Разсмя аудиторията.  
Който си бори комплекси някакви, да не намесва другите.
Очевидно ти бориш такива работи, не ние.

И оттук нататък ще докладвам всеки твой коментар, в който има ирония и обида. Май е редно да научиш правилата на форума. А и в темата за Евровизия не е зле да пишеш нещо свързано с конкурса, не да xейтиш по София и хората.

Само, че извинявай, но тази комунистическа отживелица я няма оттогава в целия цивилизован свят. И това, че живееш в София не е нищо повече от фактът, че живееш в София, където утре, ако реша, мога да живея и аз. Вие 18 страници роптаете срещу решен факт, вместо да се коментира първото домакинство на България за  Евровизия. Просто приеми, че този път няма да е на няколко спирки от вас, освен билет ще си направиш и резервация за нощувка, ще си пуснеш отпуск и ще пътуваш половин ден, както прави цяла България за всяко нещо винаги и открай време. Дори за преглед при лекар.

Интересна информация потърсих, какъв е проценът от гостите на такива събития от съседни държави като % от общите гости. За такива локации като при нас балканските или като скандинавските страни, клони към 25-35%. (В случая за нас визирам - Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Румъния). И това е съвсем лочгично, когато е в Малмьо, основната част от посетителите да са от северните народи, а не балкански туристи. И обратно. Това е важно проучване да се изследва профилът на идващите, което ще оптимизира много транспортната схема и логистиката.
Не са 18 страници! Ако погледнете предишната тема и там има сигурно още 18.
И е вярно,че вместо да коментираме първото домакинство на България за Евровизия,тъпчем  на едно и също място, което вече е досадно!

# 261
Малта потвърди участието си на ESC 2027

https://eurovoix.com/2026/08/14/malta-eurovision-2027-participation/
https://esctoday.com/206240/malta-pbs-confirms-participation-at-eurovision-2027/

Вече има 20 сигурни  участници Simple Smile

# 262
Aether-, според мен Дара е с различни танцьори в чужбина, защото танцьорите са местни (т.е. "осигурени" от организаторите от съответната държава). Ако е с танцьорите от България, това са допълнителни разходи всеки път.
Да спомена пак, че много ми допада Поли Генова като водеща на Детската Евровизия.🙂

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 17:30 от dolce miele

# 263
Нина Добрев е моят избор. Тя е разпознаваема сред жените и мъжете с женски интереси - голяма част от чуждестранните фенове на Евровизия.

Мнения по темата с избора:

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 18:38 от Alucard

# 264
  • София
Между другото кой и кога ще избере водещите на Евровизия 2027 - ние май вече изразихме мнението тук в предишната тема.

# 265
Не мисля, че до края на годината ще стане ясно. Има време.
А както е видно от видеото по-горе, Поли Генова се справя повече от чудесно. Но искам освен нея, и Дара и Кристиян Костов, нека са трима,  xexe. В някои от изданията са били трима водещи Wink  
(Макар че Дара има лек говорен  дефект, на ш, ч, ж, дж  и отделно бие на американски акцент, което мен не ме кефи, но ... това няма значение) Wink

# 266
Явно заради последното издание хората, които по принцип не следят Евровизия, са решили, че трябва да са мъж и жена, защото основно такива предложения срещам.
Най-добрите водещи според повечето фенове са Монс и Петра от 2016, а аз лично много харесвах и 4-ката от Нидерландия. Ники Де Ягер се появяваше съвсем малко, но водеше подкаст на официалния канал, в който гостуваха всички участници. Мъжът и първата жена бяха основните водещи, а цветнокожата дама беше в зелената стая.

Задължително искам някой от добре представилите се артисти да е един от водещите - най-подходящи са Поли и Кристиян. Дара нека се фокусира върху епично шоу като interval act на финала, а една малка частичка от мен се надява да направи като Лена и да представлява отново държавата, но е много нереалистично и не мисля, че отговаря на желанията ѝ, а и съществува угрозата от това да спечели пак и отново да минем през същия фарс с домакинството Laughing

Та аз си искам четворка от Кристиян Костов, Юлиян Костов, Боряна Граматикова и Поли Генова.

П.П. Чудесни са повечето коментари на тази страница, пу-пу да не се връщаме пак към оплюване на София.

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 21:01 от Clouded

# 267
И на мен ми допадат тези тримата за водещи.🙂 На Дара всички ще и' простят лек говорен дефект, защото ще компенсира с много харизма и енергия.😉 Освен това са си besties с Кристиан и мисля, че би се получило много готино взаимодействието им. Кристиан се справя с френския език, нали?
Clouded, и четворка водещи ми допада много.🙂 Като цяло ми се иска да избягаме от клишето двойка мъж и жена и да е нещо по-разчупено.

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 22:39 от dolce miele

# 268
Една идея повече, според мен, е важно кой ще пише сценария. Защото колкото и прекрасни да са водещите, ако текстът им е тъп, те много, много няма какво да направят по въпроса. Надявам се пишещите го да подходят с хумор и самоирония, като добавят и щипка гордост тук-там.

# 269
Е, то се подразбира, че сценарият трябва да е топ.😀

Общи условия

Активация на акаунт