Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 10 346
  • 344
  •   14
Отговори
# 330
Харесва ми идеята за гларуса, но този специално не ми харесва – не само защото е опърпан, ами и гледа много лошо. Ако го барнат малко, да го направят по-мил и симпатичен, може. Между другото бях мярнала някъде проект с по-миловиден гларус, но не мога да го намеря сега.

А, намерих:

И морското конче е много сладко, макар че не знам останаха ли морски кончета в Черно море. Аз поне не съм виждала от години.

# 331
И на мен ми харесва фламинго, имаше преди време между Ахелой и Поморие☺️🦩🦩🦩
Фламинго има от няколко години в Атанасовското езеро в Бургас. Виждала съм ги, но все са били навътре в езерото.

# 332
Аз се чудя как сега ще го изберем този талисман, без да се избие народът. Да не говорим, че после трябва да се избират и водещи, и нов изпълнител, и нова песен - до май месец живи хора няма да останат в тая държава.
По принцип конкуренцията ражда най-добрите идеи, но ако сега се пусне един конкурс за талисман с гласуване от феновете, ще стане мътна и кървава - това е тъпо, това е грозно, вота е фалшифициран, това го избраха, за да лапне някой едни пари и т.н. Май най-добре да си го избират там от щаба на ЕвровизияТА и на никой да не дават обяснения. Без друго каквото и да направят, ще го изядат големия хейт, един талисман отгоре няма много да им се отрази.

Още един кандидат

# 333
Как Сийке, съгласна съм, че тоя гледа лошо - трябва да е малко по-замечтано, артистично и дружелюбно. Надявам се да го избацат готин и задължително ще си купя плюшка за спомен (още една пазарна възможност - идея). Фламингото го свързвам с Вегас, не знам защо.
Спорът София и другите градове с по-стар и от мен. Реално в спора се раждат хубавите идеи, но нека са конструктивни и свързани с реални параметри и с основна идея да се представим добре и да бъде на ниво събитието, а не на кой да му е по-удобно настаняване и транспорт. Щото вашите минуси са и мои минуси да се чудя как да отида на работа от затворени улици, но никой от Бургас не е измъкал по темата. Изобщо не очаквах, че може да бъде избран Бургас, даже не ми и мина през ума, ама това в случай че нашенски комисии го решават. Явно от EBU са гледали много комплексно и независимо и не са се повлияли от локални непоклатими традиции.
Конструктивните особености на залата се коментират само от конструктори, а не от архитекти, каквито статии се цитират. Щото архитекта дава 60 кг натоварване, ама не знае с колко смята конструктора. Сняг, вятър, собствено тегло конструкция и покритие, инсталации и т.н. Обущаря да си гледа обувките. Фермите се изчисляват от инженера за огромен брой варианти на товара, съчетан с други възможни товари извън полезрението на архитекта.
Ако ще се гледа експертност по отношение на товара - това е тази на строителния инженер.

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 14:23 от Cygnus

# 334
Всъщност, не знам кой от вас обърна внимание на поста на Clouded, но талисманите не са задължителна част от Евровизия (въпреки че май се опитват да ги наложат последните две години?). Ако ги има, то те са все някакви изчанчени и нямащи нищо общо с действителността същества. Според мен това отразява екстравагантността на самия конкурс - за мен Евровизионните песни са напълно отделна категория музика и не ги обсъждам дали ми харесват или не, а дали се вписват в Евровизия или не.

В случая, талисманите бяха предложени от Кукления театър и Зоопарка, с цел да се рекламират и да се заявят "и ние сме тук" - това не са сериозни предложения. Талисман (ако има такъв), ще се изработи от маркетинг агенцията, която се занимава с визуалната идентичност на Евровизия 2027.

Ето ги предишните талисмани през годините, няма никой характерен за държавата, но защо да нямаме първи път.
Само туристите да не си мислят, че гларусите са симпатяги и да се оставят да им отмъкнат странджанките

Иначе продължават упражненията Евровизия да са употреби политически на макс. Толкова е ниско нивото на дискурс, толкова много недоверие в хората и институциите се насажда, че нищо чудно, че и хората постоянно се джавкаме търсейки задкулисието.

# 335
Айде и тука ЕвровизияТА…. Направо падам с това членуване на име. Даже и снощи една руса репортерка по бТВ в Бургас членуваше ЕвровизияТА:

# 336
Аз съм за гларуса, но аз си имам мой си начин за общуване със животните и най вече търся символичното значение на срещата ми с тях. Тази година (въпреки че имах идруги интересни срещи, като например змия на плажа) чайките определено бяха много доминантни  за мен в България и то не в онзи романтичен смисъл по морето. Бяха брутално шумни, кряскащи, будещи. Много ги мислих и това, което разбрах е, че това е един вид уейкъп кол за нас като общество, да сме точно такива също. Те са много социални птици и си имат език, на който комуникират, адаптивни, силни. Това са качествата, които имаме да развиваме. Сигурно си мислите, че няма нищо общо с евровизия, но нещата винаги са част от нещо по-голямо, нищо не е само по себе си изолирано.

# 337
  • София
Дизи, понеже (по български) споровете няма да престанат от раз около всичко по нашата Евровизия, предлагам ти някъде напред във времето
да сложиш анкета за Антилого на Евровизия БГ и нека който има мерак (дори с ИИ) да ни накара да се посмеем.
(Съвсем на примависта предлагам - да речем - Алибегов като викач пред залата; заустена-"отустена" фек.тръба на плаж, от който текат ноти; продавач на царевица на плаж-мамулите "подстригани" като микрофони..., такива работи.)

# 338
Пеликанът Стойчо си имаме във Варна 😁
Като кажем "морски гларус", в БГ правим аналог със свалячите в морските курорти. За чужденците ще е просто птица.

# 339
А, ако може да не е ПенЧО, СтойЧО, КънЧО, СтанЧО и т.н.   Няма ли нормални имена? А май вече видяx да се върти "Пенчо" като име на талисмана.

@Емо, така или иначе ще има не спорове, а войни, и за талисмана, и за водещите, и за българската селекция... Не искам да си мисля какво щастие  когато се избира българската песен за 2027.
Моите лични наблюдения, че който спечели, следващата година е на едно от последните места, когато пее на родна почва по време на домакинството. И накрая 25-о място някъде Grinning Германия, Украйна.... @Clouded може би ще ви даде статистики. Аз по памет казвам.   

# 340
Да, в последните години само Швеция х2, Украйна и Италия са завършвали в топ 10, но за тях силните представяния са традиция. И Германия 2011 с Лена беше на 10-то място. Швеция при първата победа на Лорийн беше в средата на класирането, всички други са на дъното.
Но в повечето случаи се праща нестандартна песен, защото на никого не му се домакинства два пъти подред.

# 341
Не искам да си мисля какво щастие  когато се избира българската песен за 2027.

Бях обърнала внимание в предната тема, че по време на скорошно медийно участие на Милотинова покрай обявяването на домакинството (което май Вие споделихте), че споменава започване на процедурата по избор на изпълнител, който да ни представя през 2027. За мен това намеква за вътрешна селекция, а не национална такава. Аз не мисля, че БНТ имат капацитета и амбицията за провеждане на национална селекция в допълнение на организацията на Евровизия.

# 342
по време на скорошно медийно участие на Милотинова ...
А пък тази Милотинова що глупости ръси по интервютата тия дни... Първо каза, че градът домакин е избран, заради......... и "добра транспортна свързаност". WTF? Май сама не си вярва.
Ето два абсурда от петъчното й интервю в сутрешния блок по БНТ1:
Изрежда  нестоличните градове-домакини от последните години, казвайки “Ротердам са били домакини две поредни години: 2020 и 2021”. Само да кажа, че 2020 нямаше Евровизия, тогава обявиха пандемията и отмениха всичко. Тя не знае ли?

Другото абсурдно изречение: “Нациолният превозвач (България еър) ще увеличи честотата на полетите от София до Бургас в седмицата на Евровизия спрямо обичайните полети по това време”, извинете, ама май месец НЯМА полети на България еър до Бургас. Винаги започват от 20 юни. Тоест през 2027 ще се появят такива полети (евентуално), а не че ще се увеличи честотата. Жалко, че и водещият не я апострофира, дали от незнание, дали от факта, че й е подчинен и не смее. Ама… малко повече подготовка, плс! Не може да се изричат абсурди в национален ефир.  

Кошлуков беше подготвил всичко, и националната селекция, и финансирането, и организацията за тазгодишното ни участие. Тя беше избрана за генерален директор няколко дни преди България да спечели и сега обира лаврите.

Скрит текст:

От 55:40 нататък

# 343
Вярно, че е проскубан. Но идеята да е гларус е мн. добра. Това е един от символите на морските градове.
Ние се събуждаме тук с чай от лайка, ама вие се събуждате с лай  от чайка Grinning
О, не, живеещите около НДК също се събуждат с лай от чайка. Където има боклуци, там има и чайки. Wink

# 344
В Пловдив има морски кончета, предполагам, че и на морето.🙂
diziler, и аз забелязах журналистката с ЕвровизияТА.🤪 При това повече от веднъж го каза така...

Общи условия

Активация на акаунт