Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 33 808
  • 807
  •   1
Отговори
# 345
Едно животно, като е нарядко около тебе, екзотика някаква, ти е много интересно, но като отидеш в друг град/държава където същото животно е в изобилие, в един момент започва да ти се набиват по-неприятните последици. Наблюдавано лично с гларуси, катерици, еноти и дори сърни.

# 346
Аз мога да кажа, че българските гларуси са ми дори симпатични и не ги намирам за толкова агресивни като италианските, а не е каквото да не съм имала близки срещи и с двата типа, като само италианските са ме нападали. Последно преди няколко месеца във Венеция, излизайки от едно кръчме с чаша аперол и покрита (!) чиния с cicchetti - един гларус като ме видя се блъсна в мен, надявайки се да изтърва чинията.. но не му сработи стратегията.

Та искам да кажа, че нашите не са толкова страшни Simple Smile

И за да не съм съвсем офтопик, тук са парчетата от Филипинската селекция за Евровизия Азия. На е моята музика и без да видя сценично представяне, не ми е интересно.
https://eurovisionasia.com/news/listen-to-songs-philippine-selection-night-2026

bbno$ е казал, че ще се пробва за селекцията на Канада.. прегледах му нещата и има някои, които съм чувала. Мисля, че визуално/сценично би се вписал идеално, но се зачудих, имало ли е рапъри на Евровизия? Аз на прима виста само за едни австрийци се сещам.. За победител рапър даже не мога да си го представя?!

# 347
Гларусите са морските клошари, ровят, разхвърлят и ядат от боклука. Няколко пъти съм била свидетел как грабват храната на човек, който върви и яде. Миналата седмица откраднаха закуската на човек, който вървеше на няколко метра от мен. Бяха писали, че популацията им е станала много голяма и ще предприемат някакви мерки, ама едва ли.

# 348
Аз харесвам гларусите като птици и в полет. А за нетипичното им поведение е виновен човекът, трябва да се търси и премахне причината за нарушеното равновесие - точно като в един стар филм на Хичкок.

По темата - Официалното видео е много постно, има хубави кадри, но без спойка между тях, ефекти - почти никакви, и най не ми харесва тази бутафорна врата пред иначе красивата Морска градина. Мисля, че със същите кадри /без дограмата/ е можело много по хубаво и адекватно със съвременните технологии, да се направи.

И не като в България да не може да се направи добро видео - видеото към детската Евровизия е много хубаво.

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 19:58 от Sweta

# 349
Aether- , Украйна последно победи с рап (и малко фолклор в него). На мене този канадец ми напомня на тазгодишния британец. 😁

# 350
Снимка от Бургас. Такова е положението в града. Не създава много романтични асоциации тази птица, особено в последно време.

# 351
Ето един, който краде чипс от магазин, излиза и изчезва 🤦🏼♂
https://www.facebook.com/share/v/1CwxEhjLPB/?mibextid=wwXIfr

Популацията се увеличава и няма какво да ядат. Трябва да им оставяме по нещо Wink

# 352
Ох, този гларус в надпреварата с капибара ми прилича на костюм от Маскирания певец...Joy иначе, аз като варненка съм си За гларус като талисман....гледам, че току-що завършилото първенство по водна топка тук също са си избрали гларус...

# 353
Снимка от Бургас. Такова е положението в града. Не създава много романтични асоциации тази птица, особено в последно време.

😂
На една позната в друга държава една чайка и отмъкна закуската преди изпита.

# 354
Тази песен е най-известната на bbno$ (което се четяло baby no money Laughing), в пандемията беше навсякъде

# 355
  • Варна
Ето един, който краде чипс от магазин, излиза и изчезва 🤦🏼♂
https://www.facebook.com/share/v/1CwxEhjLPB/?mibextid=wwXIfr
Популацията се увеличава и няма какво да ядат. Трябва да им оставяме по нещо Wink
Във Варна до ЖП гарата нападат гълъбите и ядат гълъби.

# 356
Aether- , Украйна последно победи с рап (и малко фолклор в него). На мене този канадец ми напомня на тазгодишния британец. 😁

Лелеле, как забравих за Kalush Orchestra - на мен от песента им само припевът ми е останал в главата и рап-частта не съм я отразила.

Иначе на мен LOOK MUM NO COMPUTER ми е любимец и последното му място със само една жури точка е една от големите несправедливости на Евровизия 2026 Stuck Out Tongue Winking Eye Ако на канадеца му върже, ще му стискам палци!

# 357
Wiwibloggs за нашия seagul https://www.youtube.com/shorts/O54tKzV3oOk
Понеше е "шорт", видеото не може да се вгради.
Скрит текст:
Във Варна до ЖП гарата нападат гълъбите и ядат гълъби.
Eми да, няма какво да ядат очевидно. Това е глад. Жал ми е и за лисиците, които вече се разхождат в кварталите. Ние си разширяваме кварталите, сечем гори и строим там, това си е техния  xабитат. В София кварталите се качват по подножието на Витоша. Те тези животни къде да идат?
Основната xрана на гларусите, доколкото знам е рибка (от морета и реки). А не боклуци от кофите, ама дотам ги докараxме.

Темата май беше Евровизия. Ама постоянно ми излизат и европейски фенклубове и ютюб канали, които говорят за   символа на Евровизия в Бургас за догодина, има и гласувания Grinning

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 21:19 от diziler

# 358
  • Варна
Темата май беше Евровизия. Ама постоянно ми излизат и европейски фенклубове и ютюб канали, които говорят за   символа на Евровизия в Бургас за догодина, има и гласувания Grinning
За мен това е много добра реклама, нека се шуми, нека се обсъжда.  Simple Smile

# 359
Xeксе, ти беше от Варна май?
Ето нещо забавно от 80-те:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт