Термин септември 2026 - 4

• 413
  • 24
  •   3
Отговори
Заповядайте в новата тема. Нека бъде изпълнена с хубави новини, спокойни дни и здрави, пухкави  бебчета 🍀👶🧸🩷🍼💙👶🧸🍀
Линк към предната тема : https://bg-mam.ma/t/1884029

•МERA• 01.09 термин 💙
Frederica Kass термин 01.09 💙
Lusisita термин 01.09
kashmir термин 02.09 💙
WildFlower13 термин 06.09 💝
Пагане термин 06.09 💙
Sunny37 термин 06.09 💝
nanisi термин 08.09 💝
I.K. термин 09.09
Tatyana Varbanova 754980 09.09 💝
Merylin M. термин 10.09
evelynna термин 10.09 💝
Monita576 термин 10.09 💙
diana.st термин 12.09  
----. термин 12.09 💝
FBID10207020918681427 термин 13.09 💙
Emiv термин 14.09
Tay G. термин 15.09 💝
Dara77 термин 15.09 💝
shishar4e термин 18.09 💙
Vessy11 термин 18.09
Brida термин 18.09  💙
Noxen термин 19.09 💙
 Kalel термин 19.09 💝
Коледно Чудо термин 19.09
Lalence31 термин 22.09 💝
Koemar термин 23.09 💙
Dobby70o0 термин 24.09 💝
nadia_yovcheva термин 25.09 💙
Rosi92 термин 25.09
Dragonfly_94 термин 25.09 💙
Yyordanova термин 27.09
E.L. термин 27.09
toxic.f термин 29.09 💙
Jullianaтермин 30.09 💙
an_doneva 30.09 💙
babydollmexx термин 01.10
mimsevyos термин 01.10 💝
Ay398 термин 01.10 💝

Sunny37 -  Рая  🩷 13.8.26 - 2560 кг / 47 см
Kashmir - Момчил 💙 14.8.26 - 3790 кг / 53 см

Последна редакция: пн, 17 авг 2026, 12:44 от •MERA•

# 1
Записвам се!

Днес съм 35+3 и чакам в РЗИ за ваксина против коклюш. Имах час за 3-ти, ама малката нещо се разсмърка, мен ме заболя гърло и после кашлица и чак сега се чувствам достатъчно здрава, гоня последен влак за ваксината. РСВ я поставих още в 32-ра, дано не е твърде рано Sad

# 2
Запис в новата тема, благодаря Mera!

# 3
Момичета, кръвно мерят ли ви/ мерите ли? Днес съм с кръвно 150/101 отивам в спешното.

# 4
Записвам се и аз в новата тема, не мога да се оплача засега всичко при нас е наред. Имаме дата за секцио, днес се уговорихме с доктора и акушерката. Вече започва да ме хваща шубето....имам страх от затворени пространства и упойката ме притеснява, но нямам избор.

Има ли някоя от в Шейново в седмицата от 31ви Август?

# 5
Меря го, от както на морето еднократно вдигнах 146/90, но от тогава все е около 100 горна граница. Пиши после какво е станало в спешното. Стискам палци всичко да е наред! 
Момичета, кръвно мерят ли ви/ мерите ли? Днес съм с кръвно 150/101 отивам в спешното.

# 6
Здравейте момичета. Честито на вече родилите, да растат здрави и щастливи дечицата ви 🥰
Аз си меря кръвното всеки ден, заради риск от прееклампсия - доскоро вкъщи никога не беше над 120/80, но последната седмица понякога виждам и около 130/90, така че трябва да го следя още по-често. При лекаря винаги е 140/90, но мисля, че там е заради вълнението. МЕРА, стискам палци всичко да е наред!
Като цяло се чувствам добре, не работя вече от 3 седмици и съм подготвила почти всичко. Сега пера дрешки и спално бельо. Вече доста започвам да се вълнувам и понякога се будя вечер и не спя добре. Много често сънувам и нещо свързано с раждането. 😃
Има ли някоя дама, която е избрала да ражда в Лозенец?

# 7
Палци, MERA! Flowers Four Leaf Clover

Днес бях на първи тонове (36+1) и ми измериха и кръвното - 114/75.
Казаха, че всичко е наред с тоновете, пуснаха ми кръвни, урина и стрептококи Б.
Малката не се спря (дори не се наложи да си ям закуската) и другите момичета на тонове чак се смееха като я гледаха как се върти в корема.
Чакам си прегледа другата седмица (тук явно на месец са прегледите, дори и в 9тия месец), за да видим какъв размер да взимаме за изписването. Blush

В болницата видях майка да разхожда новороденото си бебче и ми се прииска и аз да съм родила вече.
Не държа да е чак до термин, но нека си постои поне до 38-39та седмица. Gift Heart

Последна редакция: пн, 17 авг 2026, 16:42 от Dara77

# 8
Благодаря за новата тема и дано всичко е наред с вас, MERA 🌷

Аз се записвам с мамите, които не могат да спят. Наистина не вярвах, че мога да падна в боя, защото цял живот душата съм си продавала за още 5 минутки сън 😂
И аз като теб, Dara77 постоянно се движа между “айде да се виждаме вече” и “рано ми е още”

# 9
Честита нова тема ❤️

# 10
Благодаря ви, момичета ❤. Взеха ми кръв за тестване на прееклампсия и наблюдават кръвното през половин час. Стрептокок Б си имам още от предишни изследвания, та няма да ми се размине без вливане на антибиотик преди раждане. Продължава сагата със събуждането в 1 и будуване до сутринта . Нищо чудно, че се чувствам толкова отпаднала. Чух ги да споменават, че имам някакъв час за другия понеделник когато ще влизам в 39 - та седмица, та се чудя дали това не е дата за секциото, но казаха да изчакам да се свържат с мен. Хем вече ми е ужасно некомфортно, трудноподвижна съм и не мога без помощ за преобуване, хем ме е страх от предстоящото раждане и неизвестното, през което трябва да премина за да се видим най-после с бебчо 🥺.

# 11
Здравейтее!Честито на мамите и бебчетата ❤😍Не съм писала от много време в 33 гс+4 съм ,на 06.08 бях на преглед отговаря бебчо на 35 гс,по размери ехографа изкарва термин 12.09 ,но по цикъл си ми е 01.10 тежеше 2.400 +- ,но имам силни болки в срамната кост едвам се движа кръста доста че боли и имам чести предменструални болки и аг ми каза твърдо лежане на легло и никакво движение,защото има евероятност от преждевременно раждане ,нямам разкритие аг каза ,че пръста приляга каквото и да значи това  но поради повече качени кг и бебето като натиска надолу е малко рисковано седалищно е ,утре съм отново на преглед и ще започваме тонове

# 12
Извинявай за въпроса, но кой лекар ти го е казал това? Питам защото на мен една докторка от Варна ми каза същите думи “пръста приляга” и ме сложи на леглови режим. В последствие се оказа че това е много субективно мнение без шийката да се види и измери на ехограф и съм лежала и била под паника напразно - буквално. Вече съм 36+ и от 33гс насам съм спряла да се пазя и да лежа изцяло. Нямам впредвид че правя кой знае какво, но ходя до магазина и излизам на кафета, преди и това ми беше забранено. Не ти го давам като съвет, лекарите са за това - да ги слушаме, както направих и аз докато двама други не отхвърлиха напълно това твърдение, само ти споделям моята история. Успех!

Здравейтее!Честито на мамите и бебчетата ❤😍Не съм писала от много време в 33 гс+4 съм ,на 06.08 бях на преглед отговаря бебчо на 35 гс,по размери ехографа изкарва термин 12.09 ,но по цикъл си ми е 01.10 тежеше 2.400 +- ,но имам силни болки в срамната кост едвам се движа кръста доста че боли и имам чести предменструални болки и аг ми каза твърдо лежане на легло и никакво движение,защото има евероятност от преждевременно раждане ,нямам разкритие аг каза ,че пръста приляга каквото и да значи това  но поради повече качени кг и бебето като натиска надолу е малко рисковано седалищно е ,утре съм отново на преглед и ще започваме тонове

# 13
Извинявай за въпроса, но кой лекар ти го е казал това? Питам защото на мен една докторка от Варна ми каза същите думи “пръста приляга” и ме сложи на леглови режим. В последствие се оказа че това е много субективно мнение без шийката да се види и измери на ехограф и съм лежала и била под паника напразно - буквално. Вече съм 36+ и от 33гс насам съм спряла да се пазя и да лежа изцяло. Нямам впредвид че правя кой знае какво, но ходя до магазина и излизам на кафета, преди и това ми беше забранено. Не ти го давам като съвет, лекарите са за това - да ги слушаме, както направих и аз докато двама други не отхвърлиха напълно това твърдение, само ти споделям моята история. Успех!

Ами моя си аг от Пловдив Антон Михнев ми го казаа ,но и да искам не мога да се пазя имам бебе на година и няма как опитвам се но не става тя и ходи и постоянно съм след нея .

# 14
Благодаря ви, момичета ❤. Взеха ми кръв за тестване на прееклампсия и наблюдават кръвното през половин час. Стрептокок Б си имам още от предишни изследвания, та няма да ми се размине без вливане на антибиотик преди раждане. Продължава сагата със събуждането в 1 и будуване до сутринта . Нищо чудно, че се чувствам толкова отпаднала. Чух ги да споменават, че имам някакъв час за другия понеделник когато ще влизам в 39 - та седмица, та се чудя дали това не е дата за секциото, но казаха да изчакам да се свържат с мен. Хем вече ми е ужасно некомфортно, трудноподвижна съм и не мога без помощ за преобуване, хем ме е страх от предстоящото раждане и неизвестното, през което трябва да премина за да се видим най-после с бебчо 🥺.

Аз бях останала с впечатлението, че ще раждаш естествено, заради бактерията ли са те посъветвали така?

Общи условия

Активация на акаунт