Как общуваме помежду си?

• 541
  • 21
  •   9
Отговори
# 15
Eva+, аз вече споменах, че не съм от хората, които обичат пасивността Sweat Smile но пък се научих да си подбирам битките! Тук във форума срещам и много расизъм, хомофобия и (изненадващо) мизогиния, които по принцип също не толерирам, но не винаги се навивам да реагирам на тях, освен да ги докладвам.

Вярвам ти за "здравословните шамари" от форума, но това да си директен с някой е различно.. ако липсва конструктивната обратна връзка и изразено мнение, то тогава не си директен, а си ненужно агресивен. Според мен поне Simple Smile

# 16
Не знам в кои теми е било, но четейки първия пост, аз това, пък онова, пък нещо не направих, както трябва, но пък си имам причини....  ми изглежда като поведение на наранена себелюбива снежинка. Ами по-добре се изясни в съответната тема с един пост, вместо да пускаш отделна тема колко зле са общувашите и как са те наранили. Представи си всеки като теб да пуска отделна тема всеки път, когато му накривят капата. Ами то форумът ще стане абсолютно нечетим. Е, ако не станем като във западните форуми, където изтриват подобни теми.

# 17
Наистина има моменти в които е по-добре човек да си замълчи. Но не може винаги и за всичко да се мълчи.

# 18
Не знам в кои теми е било, но четейки първия пост, аз това, пък онова, пък нещо не направих, както трябва, но пък си имам причини....  ми изглежда като поведение на наранена себелюбива снежинка. Ами по-добре се изясни в съответната тема с един пост, вместо да пускаш отделна тема колко зле са общувашите и как са те наранили. Представи си всеки като теб да пуска отделна тема всеки път, когато му накривят капата. Ами то форумът ще стане абсолютно нечетим. Е, ако не станем като във западните форуми, където изтриват подобни теми.

Ако исках да изтипосам някой, или да се оплача, щях да го направя Grinning

Но не за това е темата. Дори изрично помолих не за това да се използва тя и бих казала, че до сега се споделят много подобни наблюдения от форума или ежедневието. Мисля, че е хубаво да си говорим за начина ни на общуване, защото виждам един порочен кръг на негативност, който едва ли ще се счупи от една тема в БГ-Мама, но е по-добре от това нищо да не се направи. А и това е форум - събрали сме се да обсъждаме всякакви злободневки.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2026, 21:43 от Aether-

# 19
Авторката на темата не набляга на това, че някой я е обидил, а на начина ни на общуване онлайн.

# 20
Не се заяждам, но приеми, че тук сме различни поколения, повечето тук сме лели и не сме свикнали на подобна контрапродуктивност - 2 минути да ти трябват за кажеш нещото по същество и 18 минути да мислиш как да го кажеш, за да не нараниш нечия нежна душа. Смятам, че подобен начин на общуване във времето ще ни изиграе лоша шега и полезната информация ще бъде размита, изкривена докрай и заметена заради хора, нетърпящи критика, и с висока емоционалност и чувство за уникалност и специалност.

# 21
Не се заяждам, но приеми, че тук сме различни поколения, повечето тук сме лели и не сме свикнали на подобна контрапродуктивност - 2 минути да ти трябват за кажеш нещото по същество и 18 минути да мислиш как да го кажеш, за да не нараниш нечия нежна душа. Смятам, че подобен начин на общуване във времето ще ни изиграе лоша шега и полезната информация ще бъде размита, изкривена докрай и заметена заради хора, нетърпящи критика, и с висока емоционалност и чувство за уникалност и специалност.

Това Ви мнение е много по-различно от първите две, с които нахлухте в темата Simple Smile

Аз съм ок с това, че не сте съгласна с позицията ми и се радвам, че споделихте своята. Но има много голяма разлика между това Ви мнение и предните. Тук изразяване отношение по темата, а в предните ми лепите етикети.

Общи условия

Активация на акаунт