Ленено семе - здраве отвътре

• 156 809
  • 320
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Внимавайте с пектина - той адсорбира йони - калциевите например и ги изхвърля през храносм.с-ма.  Не е хубаво да се приема заедно с млечните продукти. Същото важи и за триците. А триците по принцип също са "Метла"а токсини, холестерол и т.н в червата.

# 241
Внимавайте с пектина - той адсорбира йони - калциевите например и ги изхвърля през храносм.с-ма.  Не е хубаво да се приема заедно с млечните продукти. Същото важи и за триците. А триците по принцип също са "Метла"а токсини, холестерол и т.н в червата.
е,ако не с мляко как се приема пектина,та той става като желе Thinking

# 242
 PeaceМоже да се разтвори във сок/арония/ даже и с вода.Моят мъж беше качил холестерола и с упорит прием на пектин на гранулки/пловдивският-на проф.Крачанов/,р-рен в сок арония на същата фирма и професор-го смъкна ине се наложида пие никаква химия. Hug

# 243
Това не го знаех. Аптекарката ми каза да го приемам с мляко и аз така и направих. Мерси за поправката Peace А може ли да обясните какво то1но представлява този процес?

# 244
Много проучвах дали да започна да пия Flax Oil най-вече заради това че искам да си имам второ дете.Това което срещнах беше ,че не само че може, но и че това ще благоприятства нормалното развитие на ЦНС в плода.Ако някой знае нещо повече по въпроса моля да го сподели!

# 245
Много проучвах дали да започна да пия Flax Oil най-вече заради това че искам да си имам второ дете.Това което срещнах беше ,че не само че може, но и че това ще благоприятства нормалното развитие на ЦНС в плода.Ако някой знае нещо повече по въпроса моля да го сподели!
newsm78

# 246
  • Варна
Как се казва лененото семе на немски? Свеки ми даде половин пакет, на който пише Braunhirse и аз си го хапвам, но изобщо не го намирам приятно на вкус и се чудя дали е същото.

# 247
Google Traslatora това го превежда като Brown millet - или кафяво просо. Някой немскоговорящ може да е по-точен.
По принцип лененото семе не се яде самостоятелно- може да го слагаш на салати, с мед, с кис.мляко, но самост. не ми се вижда добра идея.

# 248
  • Варна
Пробвах на салата, но много ми хруска и има странен вкус. Сега го ям с кис. мляко, но троша и малко от бисквитите на щерката, че да не ми е много ясно кое хруска  Laughing
Свеки го има от една позната, която й обяснявала колко е полезно и аз като и обяснявах за лененото семе тя реши, че е същото... и така..

# 249
Как се казва лененото семе на немски? Свеки ми даде половин пакет, на който пише и аз си го хапвам, но изобщо не го намирам приятно на вкус и се чудя дали е същото.
Leinen Same или от сорта - Leinen Öl си e ленено масло. Thinking
Не е Braunhirse , явно и затова не ти е приятно. Смляното ленено семе не хруска - като смлян сусам е и леко наподобява вкуса на млени орехи Peace

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 08:12 от Анонимен

# 250
  • Варна
Аз имам въпрос към тези, които пият капсулите...има ли някакъв период от време, в който трябва да се почива или си ги пиеш докато не ти омръзне newsm78

# 251
  • София
За да има ефект трябва да се пие поне 3 месеца,но пише, че  който иска  може да ги пие непрекъснато като хранителна добавка.

# 252
  • Варна
Значи няма опастност от обратен ефект...
La Fornarina, БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 253
  • София
Това не го знаех. Аптекарката ми каза да го приемам с мляко и аз така и направих. Мерси за поправката Peace А може ли да обясните какво то1но представлява този процес?
Кой процес  newsm78?
Ако това питаш - пектинът и триците съдържат заредени отрицателно молекули, които привличат калциевите катиони и правят комплекс с тях.

# 254
Съжалявам за скоростното намесване (нямам време да изчетацялата тема) но... и мен ме интересуват много капсулите FLIX OIL! Искам да започна да ги пия заради много неща.Най вече заради концентрация и стави.
И.. в листовката пише следното нещо   "Подпомага правилното изхранване на плода при бременност "Проникват през плацентата и осигуряват пълноценно развитие на централната нервна система на плода"    Смятате ли,че мога да започна да си го пия от сега и да продъжа докато кърм,защото пъкпише и това
    "Засилва имунитета на човешкия организъм,като го прави особено полезен за приемане от подрастващи" ....

Та ,съдейки по това,което пише,мога да започна да го пия сега и,ако искам мога НИКОГА да не спирам...така излиза.Но смятате ли,че може да се има доверие на това?

Общи условия

Активация на акаунт