Памперси безчет се сменят, АПРИЛчетата акат и се смеят!

• 9 450
  • 245
  •   1
Отговори
# 225
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Страчи трети болничен се взима от личния лекар на детето.

# 226
Благодаря за пожеланията, момичета!   bouquet
Не съм усвоила докрай възможностите на форума, така че няма да мога да ви почерпя, както правят другите виртуално, но пък ще ви благодаря, че споделяте опит и тревоги, които напълно съвпадат с моите!
Засега толкова, че малкия много мрънка и се извива и едва го удържам с една ръка!

# 227
ДейзиГ, мерси  Hug Сега гледах програмата за четвъртък на у-щето, ама го няма деня четвъртък  newsm78 Каква ще е лекцията ?
За ваксините - док ни препоръча Пентаксим и ние я взехме. Обесни, че тази по ЗК не е добра и на повечето пациенти с нея са развили астма, което направо ме шокира.  #Crazy
За приспиването - ами научила съм я сама да се приспива  Mr. Green Рве 10 мин и заспива, вдигна ли я, почва лигавене и така може откараме 2 часа в дундуркане  Crazy Уча я да свиква да си стои в легълцето и да не трябва да я дундуркаме преди заспиване. Разбира се има и такива моменти, когато е много раздразнена или има колики, а понякога просто защото ми е миличко да се гушкаме
Heart Eyes

# 228
Може ли някоя от мамите, които могат да редактират ( защото и аз не мога ) да оправят малко рекордите. В смисъл рекорд примерно е 55 см. бебе, няма смисъл да се пишат и тези с 54,53,52... Или примерно рекорд 4,700 кг., няма смисъл от всички с по 4 кила, много е дълго така, а може да сложим някаква по-нужна информация.  Peace Както и за най-леко бебе е това на Натали 2 кг., няма смисъл от другите, това е целта на рекордите.
Някъде ми се узгубиха Ая, Мелодия, Mariah  - къде сте момичетааааааааааааааа
newsm78

# 229
  • Пловдив
Ама какви са ни хубави априлчетата... бяха си хубави като новородени, и хубавички растат...  Peace
За Пентаксима - колко време предварително го купихте икак го съхранявате?

# 230
[/quote]

Мъжът ми я взе в понеделник, а сме на консултация на 01 юни. Съхраняваме я в хладилника. Разбрахме се да купим останалите ваксини една седмица преди да й ги слагат, въпреки че имаме възможност да си ги набавиме накуп. Доколкото разбрах не навсякъде ги има, че нямало внос, а търсенето е голямо, и по-рано трябва да си ги набавим.

# 231

Ние си платихме в клиниката предварително и трите дози и там ни ги съхраняват защото и там ще ни ги поставят. До колкото знам съхранението в много важно да е постоянна темп 3 или 4 градуса не повече отклонение. И аз знам че търсенето е голямо. На нас ни казаха че в Торакс си ги внасят или си ги поръчват да им внесат (не разбрах) и от завката до идването трябват около 3 или 4 седмици, та ние на консултация като бяхме на 1-ния месец си я поръчахме.

Simple Smile

# 232
Честит рожден ден,Марини!Пожелания за много здраве и късмет,много щастливи мигове и много сбъднати мечти.
Ние се приспиваме най-често на ръце или в количката,а напоследък и открих слабото място и ще го споделя ,а  дано при вас също има ефект-с палеца си и държа бибата да не пада,а с показалеца и галя от основата на нослето нагоре към челцето .Моментално си затваря очите и след минути е заспала.  newsm10

През нощта и ние се храним през 3-4 часа,вода не мога да дам за залъгване,защото така настървено засуква , веднага се задавя от силната струйка на шишето.Е,защо да го тъпча милото с вода,като си е гладно детето.Дори снощи така ме "наказа "за закъснялата вечеря...още като и подавах гърдата,малката пиявичка засмука веднага,но не уцели зърното и сега си имам една голяма  лилава осмучка на ареолата.За секунди беше,но така ме заболя,че чак звездички ми се мернаха пред очите. Shocked

Днес ние си направихме една дълга разходка,използвахме хубавото време,че ни се беше стегнала душичката вкъщи тези няколко дъждовни дни.

Nijntje,честита ви дъщеричка ,да се гледкате здрави и много  щастливи.  smile3525 

Да ви се оплача-напоследък всички,сякаш са се наговорили да ме питат "Хайде,няма ли да отслабваш вече?Още ли се кърмите,давай вече на диета."Аууууу,направо побеснявам. #2gunfireКакво ги е грижа тях за моето дупе?!?Аз съм тази дето си го носи.Не ми виждат пълната пазва bombs,ами тръгнали порасналото ми дупе да коментират.Да,сложих си доста килца,ама като спра да кърмя тогава ще му мисля за диети,ако междувременно не съм си върнала формата.С първото ми дете си отслабнах без диети,само то търчане покрай него,ама сега и годинките си казват думата  и ще ми е по-трудно сигурно,ама..........това си е моя грижа все пак.Нали така???

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 15:46 от larsen

# 233
За ваксината - купихме я миналата седмица, ще ни я слагат около 15.06, съхраняваме я на вратата на хладилника, така каза док.
За ортопеда - педи-то не ни е пратил, сама прецених, че искам да я заведа и платих 20 лв. прегледа. НО по прнцип всички бебета им се полага този преглед по ЗК, така че може да си искаш направление от педи-то. Аз не исках, защото този Алексиев не работи със ЗК. Peace
Марини, честит рожден ден ! Пожелавам ти много здраве, късмет, сбъднати мечти и щастие за цялкото ти семейство !   bouquet

Nijntje, честита ти дъщеричка ! Да ви е здравичка и послушна ! 
bouquet

# 234
Аз само да пробвам дали ми се е сменила картинката в подписа.

Сменила се е.

А може ли да ви попитам от multiply кой адрес копирате за да го пейстнете в прафила си? Аз не мога да намеря адрес в мултиплай който да е jpeg или нещо такова иначе имам намалена снимка  newsm78

# 235
Ето ни и нас!И аз като повечето майки поуспявам да прочитам,но... и ние сме от тези,дето трудно заспиват и имам много малко време за каквото и да било.
Страчи, как отидохте при този ортопед-с предварителна уговорка или не? Имаш ли му координати,че може и аз като теб на ида с платен преглед. То ако чакам на нашата педиатърка ooooh!...,казах й още миналия път за направление за ортопед,а тя - "айде другия път".И за ваксината така каза,дори не сме коментирали каква да е тя.
Оф,вчера мислех да честитя рождения ден на Страчи,но... :oops:sorry,сега със закъснение да пожелая много,много здраве и любов, и малката Мая да бъде толкова лъчезарна и усмихната като мама!!! newsm59

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 16:25 от mariah

# 236
Едно бързо здравейте и от нас (за тези, които още ни помнят  Crazy). Направо цяла вечност не съм писала и ми е много криво  Rolling Eyes. Само че и аз съм като Филка - по цял ден навън, а ако случайно момците са само с някоя от бабите навън, то аз или се къпя, или върша някаква работа навън - с две думи, лудницата е пълна ooooh!.

Честити месечници и рожденни дни   bouquet (Страчи, точно вчера се чудех кога ти беше РДто  Whistling  Hug).

Иначе при нас основно са коликите все още на дневен ред (особено при Бобчо) и разходката е единствения начин да е по-спокоен. Имаше период от близо 10 дни, в които не спа спокойно - направо сърцето ми се скъса  Embarassed.
Кърма, все още се намира, но все така си се цедя - даже се увеличи малко, чак да се чудиш как  Laughing. Успявам да им дам средно по 40-50мл на хранене, а те ядат по 120 Бобчо, 130 Кико.

И пак рев....

След малко може пак да имам късмет да попиша   Mr. Green

# 237
Честит рожден ден на marini и Страчи!   bouquet
Честити втори месечинки на Ауа!   bouquet

Да попитам нещо:
След всяка смяна на памперса ли мажете с крем против подсичане или само ако дупето е подсечено? newsm78

За ортопеда - другия път ще искам направление, понеже в болницата ме посъветваха да я заведа на преглед за луксация.
За разранените зърна - благодарение на крема на Avent не съм имала такъв проблем Peace Напоследък му правя голяма реклама Mr. Green
За отслабването - последно се теглих на кантара в АГ кабинета на 9 ден след раждането. Днес ходих на преглед и се претеглих пак - само 4 килца ме делят от предишната ми добра форма newsm44 Освен бутане на количка друго упражнение досега не съм правила. А си хапвам хубавичко заради кърмата.

Днес моето мъниче почти не е спало. Само реве и се върти Cry Не мога да разбера от какво е превъзбудена, щом вече 4-ти ден не сме излизали на разходка заради гадното време. Иначе си яде нормално, както обикновенно.

# 238
Пак съм аз - да си продължа писанията вече с две ръце...
Отново благодаря за благопожеланията...
Ларсен, описала си напълно и моите хитрини за приспиване... И при нас действа почти всеки път...
За зърната - аз от самото начало се ползвам силиконовите зърна, тъй като тогава имах проблеми...сега вече нямам, но си продължавам с тях
А за тази ваксина, "Пентаксим" - това първата ваксина ли е? Ние, понеже сме от последните бебоци и още не сме ходили на консултация и нямаме и ваксини...Та се чудя трябва ли да я купуваме или да чакам лекарката да ни каже?
Днес, по случай рождения ми ден, бебока е много неспокоен, още от нощта ме е почнал и не спира да мрънка и да се превива, спи по 15-20 мин и пак се почва...коликите са в повече!
А отдавна ми се иска да ви питам - като ви заспят бебетата на гърдите, докато се хранят, как ги будите? Нашето мъжле така дълбоко заспива, че понякога въобще не успявам да го събудя, а не се е наял със сигурност и скоро след това почва да плаче. Някакъв практически съвет? newsm78

# 239
  • Стара Загора
Здравейте пак!

Преди малко се върнахме от консултация. За един месец сме наддали 1,5 кг и сме пораснали 5см.
Сложиха ни и ваксина. Сви ми се сърцето като му боднаха крачето. Добре че татито беше с нас за да го държи. Сега му направих компресче с риванол и той милия заспа изтощен.
Попитах нашата педка каква ваксина би ни препоръчала, но тя каза че не може да поеме този риск и да препоръча една или друга. Оставяла това на родителите да решат. Но от Пентаксим и мисля че беше Тетраксим препоръчвала тривалентната, защото първата съдържала нещо което в Б-я го нямало и по този начин излишно се натоварвал организма. Сега съм пред дилема и ще се поровя в интернет за повече информация
ЧРД на Марини! Много бебешки усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт