Памперси безчет се сменят, АПРИЛчетата акат и се смеят!

• 9 457
  • 245
  •   1
Отговори
# 195
  • Far away from here...
От утре е на хамбургери, щото ми е кеф!  smile3513

Развесели ме това  Joy

# 196
Честит рожден ден, Страчи.
Много здраве, щастие и късмет!

# 197
Бенита - много голям празник! Хубави снимки ! А Страчи - голяма фотосесия на малката принцеска !

Щом имаме време за интернет значи сме добре, но докато имам помощ, сега майка ми е тук , но като си замине незнам ! Преди тия колики дори имах време да поработя от вкъщи !

# 198
писах, писах и нищо... Имам проблеми с Интернет от четвъртък миналата седмица и така...

Честит празник, Страчи !!!

Честит празник на всички рожденици!!!
За кърменето: кърмя благодарение на кърмаческия форум, но не ми действа вманиачаващо. уважавам решението на всяка майка как да храни детето си, още повече, че понякога има обективни пречки. Аз съм хранена изкуствено, мъж ми е кърмен до третата си година, но познайте кой от нас е по-здравия? Аз, колкото и да е странно

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 17:30 от Ламята неСПАСКА

# 199
  • София
Страчителкееее, гуш! Да си много здрава, щастлива и заобиколена с обичащи те хора!

Пак за кърменето, за последно по темата. Абсолютно съм съгласна с Ламичката. Всеки има право да реши как да отглежда детето си, в частност как да го храни. Още повече, че никога, ама никога не бива да се съди прибързано защо някоя мама не кърми. Може би си има основания, но това са лични неща и не всеки иска да ги споделя.
Много пресен пример ми е как прибързано съдех Слави когато непрекъснато си бърка текста и си казвах 'бре, едно изречение не може да прочете без грешка, и децата в първи клас ще се справят по-добре', пък вижте какво се оказа... Така че, винаги едно наум, че може нещата да не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.
Та да обобщя: Намирам, че трябва да кърмя, въпреки че хич не съм убедена в ползите от кърменето /фактите сочат точно обратното според мен/, но се доверявам на педиатрите и не налагам на никого мнението си. И всеки сам си знае кое-защо.

Smooth, много хубави снимки, браво! Аз още не съм съвсем колежка. И аз като Страчи сега започвам и имам още мноооого да уча. Взех щракалото, за да се развивам нанякъде по време на майчинството. А и да имам страхотни спомени от детството на бебка като добавка. Wink

# 200
  • София
Страчи, сега ти разгледах снимките. Да му ядеш ушите на детето, дет съ вика! Laughing
Как можа да вържеш Мая да работи вместо тебе?!
То верно, че и аз мойта я пъхам по чекмеджета насам-натам, ама като твойто тежък робски труд с ютията никъде го няма!  Joy

# 201
  • София
Здравейте, майчета!
Честит имен ден на всички именници и честит рожден ден на рождениците!
Ние с беба сме добре. Мира расте, развива се нормално. Изцяло е на кърма. За сега има папу за бебчето дано така да е и занапред, но като спре спре какво да направим. Не мисля да се вманиачавам в това, а и съм на мнение, че всичко трябва да е в нормални граници. Радвам се, че си кърмя детето, но ако не можех нямаше да го превръщам в трагедия. В крайна сметка всеки си решава сам за себе си. Храня се нормално не прекалявам с нищо, пия доста вода, ограничила съм единствено кафето и шоколада, защото мисля, че ще повлияе на бебето, не пия и не пуша, както и не се цедя.
Нямам много време да пиша, но от време на време чета, че ние се гледаме самички, помага само таткото, когато се прибере от работа.
Имам едно питане, което може би сте обсъждали, но не съм прочела и ако не е проблем за вас, ми отговорете. Какви ваксини избрахте за децата си? аз си мислех, че ако взема Пантаксим тя се бие еднократно, но днес ДжиПито на беба ме светна, че и тя се поставя 3 пъти, което си става повечко пари...та вие на какво мнение сте?
Приятна вечер и без много плач, за да можем да поспим  smile3503

# 202
  • Far away from here...
За ваксините - нашият доктор ни изписа Инфанрикс и я купих,но после разбрах,че Пентаксим е по-добра.И сега се чудя какво да правя... newsm78

# 203
Качих нови снимки както обещах тази сутрин Peace

За Пентаксим - след дълго чудене решихме да ваксинираме Рая с тази ваксина.

и аз си мислех, че ако взема Пантаксим тя се бие еднократно, но днес ДжиПито на беба ме светна, че и тя се поставя 3 пъти, което си става повечко пари...та вие на какво мнение сте?smile3503
Да, нали ваксини за ДТК и полиомелит се бият 3 пъти - във 2-ри, 3-ти и 4-ти месец. Хубавото на Пентаксим е, че е комбинирана и на всяка ваксинация ще бодат бебче 1 път, а не 2.

# 204
момичета,имам едно питане...(мисля че беше обсъждано ,но не си спомням точно)каква е причината на бебето да му жълтее урината,напоследък ми се струва че на Валето му жълтеят памперсите и се чудя защо е така,да не би да е болен???,иначе си изглежда добре,няма някакви други фактори по които да съдя за това

# 205
  • Попово
здравейте момиченца кокиченца Hug
за кърменето- айде стига вече, който има има който няма здраве да е, едно съседско бебенце до 3 месеца яде АМ, а от тогава е на кисело и то домашно!няма му нищо на детето, съвсем си е наред и е на година и 2 месеца, не боледува повече от другите си връстници и в никакъв случай не е по-дребно Crossing Arms пък и в края на краищата всеки знае себе си Wink
за ваксините- не съм много веща , но баткото му слагахме тези които се полагат от болницата и не съм имала проблеми, като се има в предвид че медицината се развива и педиатрите са горе-долу в час смятам да се доверя изцяло на тяхното мнение... единственото което ще правя след ваксина е да слагам тампон с мед, иначе каквото  каже педката.
за урината- знам че може да е от леко обезводняване на бебенцето Blush

# 206
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Купих Пентаксим по съвет на педиатъра. На каката слагахме тривалентната пак купена от нас и по съвет на педиатъра.

# 207
За ваксините-говорих с лекарката ни преди да сложи на Калина ваксината за хепатит и тя каза,че вече всички ваксини са по европейските изисквания,от мъртвите и са отпуснати от здравната каса,плаща се само ако се прави в ХЕИ.Не съм купувала и имам пълно доверие на лекарката ни,синът ми също беше неин пациент като се роди,а сега цялото семейство сме при нея.
Поздравления за снимките на Мая и Рая-супер са и много са пораснали. Peace
Гигилче,къде ти е албумчето?Не го намирам нещо!?!

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 23:03 от larsen

# 208
  • на североизток
Честит рожден ден,Страчи!Да си жива, здрава, много обичана и да те топли радостта в очите на малката ти принцеса и обичаните от теб хора!
Честит имен ден и на всички, носещи прекрасните имена Константин и Елена!
Аз чакам Яна да се събуди и да се храним и къпим.Вече се опитва да се храни 6 пъти и се чудя дали й е достатъчно. newsm78
Лека и спокойна вечер на всички!

# 209
  • В една далечна галактика...
Страчи, честит рожден ден! Желая ти много семейно щастие и едно прекрасно и послушно бебе.
Честито и на именниците, макар и на патерици!!!
bouquet

Прекрасни снимки на Мая и Рая. Чудни бебчета са. Smooth, адмирации! В моите очи си професионален фотограф  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт