Малко е сложна за изпълнение, но усилието си заслужава. 200 г масло се разтопяват. Сваля се от огъня и малко преди да се втвърди, се добавят 1 жълтък и 2 г пчелно млечице. Маската се държи в хладилник и се използва на части според дължината на косата. Държи се на косата 3 часа, след което се измива с неутрален шампоан и без балсам.
Маска против косопад_2
Много добра маска за косопад особено през пролетта е смес от равни части зехтин, бадемово масло и ампула витамин А. Маската се нанася по цялата коса, като се втрива добре и в корените. Завива се с найлон и топла кърпа. Престоява се така поне 2 часа. Ефектът се забелязва почти веднага. Ако не разполагате с достатъчно време, можете половин час преди да измиете косата, да я намажете само със зехтин. Той е много полезен за заздравяване на корените.
Медена маска за изтощени коси и косопад
Медът е много полезно средство срещу косопад. Той може да се смеси със суров сусам и пектин и да се яде по лъжичка преди всяко хранене. Подходящ е и за маски на изтощени коси. Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, комбиниран витамин А и Д, може да се прибави и газ, ако не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася обилно в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла кърпа. Стои се 2 часа, след което се измива обилно с вода. Отмиването е малко по-трудно, затова може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Това обаче не е препоръчително в останалите случаи, тъй като обикновено шампоаните съдържат доста агресивни съставки, които могат допълнително да увредят косъма.
zdraveite neka vi napisha i moiata izpitana maska za kosa.Sled rajdaneto na sina mi imah strahoten kosopad opravih se tochno s tazi maska:
1s.l.kis.mliako,1s.l.gaz,1s.l svinska mas,1s.lrakia4-5 kapki vitamin A,2s.l.sok ot morkovi i 1 jaltak
Pravi se parvata sedmica 2 pati ,vtorata sedmica 1 pat i sled tova na dve sedmici edin pat
s tazi maska se stoi 50-60 minuti
Nadiavam se i na vas da pomogne
1жълтък,1с.л.балсам,1с.л.кис.мляко,7-8 капки вит А,7-8 капки вит.Д,10 капки стимулант за коса на Икаров,1м.л.мед,1м.л. алкохол.Вси4ко се разбърква много добре ,намазва се косата,завива се с вестник,найлон и хавлиена кърпа и се седи 20-30мин.При мен косопада спря след 2-рото намазване.Препоръ4вам ви да се прави преди боя за6тото боята пада или 2 пъти в месеца!Косата става страхотна.Подходяща е дори и за мазна коса!
Tова са няколко дома6ни маски които не сум пробвала но си ги сжалих от форумите за6тото съм с коса до кръста и о4акжам да запо4не да пада. За мое 6тастие о6те е добре и моята и на бебка си е на място. Дано да жи допадне някоя и да знаете 4е по хубаво от дома6ните няма.
... 
Иначе мисля, дето за пазаруване няма големи такси (ми те затва са създадени тез сайтове, за да насърчават онлайн пазара), но може да се изненадаш от размера на такса shipment. Все пак, аз съм лаик в това отношение и не може много да ми се вярва.
моята е комбинация от първите три....и аз съм за домашните маски, миришат много апетитно 
Shipment-a наистина е доста солен, но като се събере с цената на "нещото" пак е доста изгодно. Сядам отново да чета условията... уфф, намерих подходящ начин да пръскам пари и без да излизам навън

та по този повод вече планувам къв багаж ще взимам от тук и какво от там (о чак август де ама аз от сега хихихи) слушам че си говорите за някакви магазини кауфланд и хит ама какво се продава в тях нещо като метро ли са или какво
ае чао после ще ви допиша че ви сънувах даже тая нощ