Вадене на мъдрец...

• 1 151 696
  • 4 279
  •   1
Отговори
# 225
здравейте на всички вчера преминах през чудото -вадене на ретиниран мъдрец -води се лека операция а за мене брутално кормене и чупене,но на който му предстои да не се плаши аз бях притеснен от липсата на знание какво ми се рови в устата.за тези които се плашат от болката-да ги оспокоя цялата болка която ще изпитате е от боцкането на иглата-упойка.няма да лъжа че после малко боли но с лед и обезболяващи се трае и аз имам некой друг шев но както каза прекрасния лекар от варна болката ни напомня че сме живи не се плашете
поздрави от бургас

# 226
 ooooh!  Извадила съм 3 мъдреца. И трите бяха така да се каже с операция. При разли4ните стоматолози(хирурзи) разли4ни цени. От 30 лв. до 160(няма да ги забравя тези 160). Нямам търпение да извадя и последния! Ама той пък е здрав  Tired

# 227
Здравейте на всички , искам да ви попитам вчера на моят син извадиха постоянен кътник тъй като беше доста подута бузката и се оказа че е с гангрена , ваденето беше с пълна упойка но до сега все още отокът не е спаднал а го боли и самата сглобка на челюстта. Нормално ли е и имам ли основание да се притеснявам в понеделник ще отидем да го види лекарката но до тогава доста ми  е притеснено.Благодаря ви предварително.

# 228
Здравейте на всички , искам да ви попитам вчера на моят син извадиха постоянен кътник тъй като беше доста подута бузката и се оказа че е с гангрена , ваденето беше с пълна упойка но до сега все още отокът не е спаднал а го боли и самата сглобка на челюстта. Нормално ли е и имам ли основание да се притеснявам в понеделник ще отидем да го види лекарката но до тогава доста ми  е притеснено.Благодаря ви предварително.

Привет! Според мен е нормално да го боли, то си е рана. На мен като ми звадят мъдрец най-болеше като ми мине упойката. Нормално! Аз пиех Аутан, но за детенце не става. Вие все пак отидете.
Относно болката в 4елюста, ще кажа, 4е първия път когато ми се наложи изваждане на мърец, аз всъщност имах болка в ухото!!! А после се оказа, 4е болката е от мъдрец!!!

# 229
здравейте на всички вчера преминах през чудото -вадене на ретиниран мъдрец -води се лека операция а за мене брутално кормене и чупене,но на който му предстои да не се плаши аз бях притеснен от липсата на знание какво ми се рови в устата.за тези които се плашат от болката-да ги оспокоя цялата болка която ще изпитате е от боцкането на иглата-упойка.няма да лъжа че после малко боли но с лед и обезболяващи се трае и аз имам некой друг шев но както каза прекрасния лекар от варна болката ни напомня че сме живи не се плашете
поздрави от бургас

Аз преживях същото наскор,о но много бавно се възстанових, мъдреца ми изобщо не се беше показал защото нямаше място. Направо касапска история настана. Имам още един  такъв и не знам кога, ще събера смелост да го извадя. Cry На ман ми взеха 150 лева за цялата операция  Peaceс  обезболяващите и антибиотика скочи на 200

# 230
Е само аз ли съм баламата която е дала 300лв за вадене на мъдрец с операция?Преди 3 месеца ми извадиха мъдреца и понеже се освободих от работа за да ми го махнат без да питам колко ще ми струва предварително като си определих операцията такъв шамар ми удариха с тези 300лв че направо...Нямах избор не можех да се върна и прежалих парите .Сега и другия мъдрец ми е ретиниран и расте към корените на 7 зъб и  пак ми искат 300 лв,ходих и на друг хирург и той такава цена каза.Е моля ви кажете къде ги намирате тези хирурзи които ви взимат толкова евтино поне за 200лв да е.Става въпрос за Маджаров и Буланов.Ако някой знае  хирург който работи на по-човешки цени моля кажете. Praynig

# 231
Здравейте,реших и аз да споделя какво преживях с вадене на долен десен мъдрец начупен и почти изгнил,но слава богу израстнал.Само страха ми беше ГОЛЯМ.След като ми биха упойката, ваденето ми трая точно 10 секунди без болка и без проблеми.Взеха ми 8 лв.със здравна каса.Много съм доволна,сега чакам да ми мине упойката и да видя дали ще ме боли.Желая на всички,които им предстои вадене да е леко и безпроблемно като моето! Simple Smile

# 232
Вчера ми извадиха долен мъдрец, операцията уж мина добре, но вечерта вдигнах лека температура 37,2, а днес целият ден имам температура като варира от 37,2 до 38, болка почти няма, но съм подута. Според хирурга е нормално да съм с температура, взимам антибиотик, но друг хирург , който познавам смята, че трябва да се ревизира раната. Някой от вас имал ли е такъв проблем?

# 233
  • София
Здравейте и на мен ми предстои операция на горен десен мъдрец. Моя частен стоматолог ме прати при хирург. Няма място и расте настрани...операция 200лв. Обясниха ми евентуално усложнение в 5% от случаите - да не се затвори към синуса - друга операция....в болница
В голяма чуденка съм, в болница ли да ида с направление, при този хирург ли да остана иначе с добро 1во впечатление останах. Направо съм в шах.

# 234
И аз съм вече с изваден мъдрец (долен). Sick Сложиха ми упойка и почнаха да разширяват венеца, защото расте настрани и се забива в съседния зъб. Сега ме боли малко, даже ми шиха и венеца! Shocked
Ще следя и аз за Т, като чета другите постове. Thinking

# 235
Ще следя и аз за Т, като чета другите постове. Thinking
Е,не е сигурно де,не се шашкай! Grinning

# 236
здравейте момичета. В петък ми извадиха кътник с голям зор. Целия ми венец от двете страни е сцепен. В петък и  събота не ме боля, обаче днес ми се наду и взех да се притеснявам дали ще спадне и да не би да е останало нещо вътре. Моля ако някой може да ми каже нещо. Направо ще се побъркам. newsm78 Cry

# 237
Ох, и аз мога да се изкажа по темата..
Преди години получих парализа на долната челюст заради засегнат нерв от растящ мъдрец..
Не можех да ям, само течности и супи със сламка..
Отидох първо при  Д-р Гассан Мохамед от "Медстом" и той ме шашна с панорамна снимка, украсени обяснения на състоянието ми, оферта за операция с Ламбо (или нещо от сорта) и огромна цифра (около 300 лева)..
И понеже заминавах на море след няколко дни, той бе така вежлив да ми предложи да ми махне конците на морето, защото и той щял да бъде там по това време...  Mr. Green

Абе нещо се усъмних в цялата тази спешност и прехваленост и отидох при дългогодишния си стоматолог.. Разбира се - премълчах думите на д-р Мохамед и какво беше моето учудване, след като той ми извади мъдреца за 10 минути и за 50 лева, без операция, без Ламбо, без конци, без суперлативи и празни приказки..  Shocked

Така че - не винаги положението е толкова критично, че да се поддадете на поредния шарлатанин!

# 238
здравейте момичета. В петък ми извадиха кътник с голям зор. Целия ми венец от двете страни е сцепен. В петък и  събота не ме боля, обаче днес ми се наду и взех да се притеснявам дали ще спадне и да не би да е останало нещо вътре. Моля ако някой може да ми каже нещо. Направо ще се побъркам. newsm78 Cry
Rolling Eyes Иди утре да те види зъболекаря.Може нещо с храна да си подразнила раничката.Ще мине! Hug

# 239
Момичета, никога не бих отишла при лекар или зъболекар от арабски произход. Никой не може да ги надприказва, но когато нещата опрат до работа - да не си им в ръчичките. Винаги съм се чудила кой закон е толкова либерален, че им дава право да практикуват в България, при положение, че е публична тайна, че арабите едва завършват. Преди да се доверите на някой арабски "лечител", защо не го попитате колко години е следвал и с какъв успех се е дипломирал.

Общи условия

Активация на акаунт