Вадене на мъдрец...

• 1 151 191
  • 4 279
  •   2
Отговори
# 2 580
  • с/у ОколоМръсТното
Дами, да ми препоръчате добър лицево-челюстен хирург за вадене на ретиниран мъдрец, който е дълбоко в кост и нервен канал, който да работи с направление? Във Варна ми казаха, че при тях тази операция не минава през здравна каса. Търся около Русе, ако няма - София?

http://zdravencatalog.com/doctor-radi-venkov-stomatolog-sofia/

аз съм си вадила моя мъдрец тук. НО не е бил ретинирал. Обадете се и питайте. Аз лично съм много доволна от този д-р.

Моля, споделете за конците? Сами ли си падат?

# 2 581
Трябва да отидеш да ти ги махнат след 10тия ден

# 2 582
Здравейте, имам проблем с долен ляв мъдрец. Заболя ме в тази област, зъболекарят каза, че е виновен мъдрецът - наистина няма място за него и като че ли расте към бузата.
Тъй като отидох без час, го отвори и сложи арсен, а след два дни го махна и сложи временна пломба и се разбрахме след празниците да го вадим.
Но той боли, ту някъде вътре, ту отгоре, където бузата ми сякаш се е отлепила от зъба. Не е остра, а по-тъпа, но дразнеща болка. Два-три пъти днес и ухото леко ме заболя. Не мога да пия силни обезболяващи, защото кърмя детето си и карам на парацетамол.
С две думи - оплаквам се от това какви коледни празници карам и мисля да говоря със зъболекаря да го вадим преди следващите почивни дни, защото това не се търпи.

# 2 583
  • София
Здравейте, май ще вадя мъдрец на дърти години  Sad
Много боли долен ляв мъдрец, не се е показал, върви накриво и ще трябва оперативно.
Пращат ме при д-р Райков, клиника Рай-Дент в Овча купел.
Някакви отзиви за него?

# 2 584
Здравейте, имам проблем с долен ляв мъдрец. Заболя ме в тази област, зъболекарят каза, че е виновен мъдрецът - наистина няма място за него и като че ли расте към бузата.
Тъй като отидох без час, го отвори и сложи арсен, а след два дни го махна и сложи временна пломба и се разбрахме след празниците да го вадим.
Но той боли, ту някъде вътре, ту отгоре, където бузата ми сякаш се е отлепила от зъба. Не е остра, а по-тъпа, но дразнеща болка. Два-три пъти днес и ухото леко ме заболя. Не мога да пия силни обезболяващи, защото кърмя детето си и карам на парацетамол.
С две думи - оплаквам се от това какви коледни празници карам и мисля да говоря със зъболекаря да го вадим преди следващите почивни дни, защото това не се търпи.

Извадих го. Бързо и лесно стана, сега карам на Нурофен и парацетамол. Надявам се да не боли много дълго, докато зараства Simple Smile

# 2 585
  • TX

Моля, споделете за конците? Сами ли си падат?

На седмия ден от операцията ни вика хирурга за махане, и при мен; и при сина ми.

# 2 586
... За тези, на които тепърва им предстои, искам да посъветвам да се решават по-лесно, стига да сте в ръцете на добър специалист- няма да усетите нищо и ще се чудете как въобще сте търпели всичките тези болки от страх как ще мине всичко Simple Smile...

ох, единяи го търпях 20г. Колко болка видях и пак ме беше шубето до последно.
След НГ ще ходя да вадя един полуизлязъл, след като е за вадене от поне 5г. Ма пак шубе.
И ето тук да похваля синчето.
Преди 3 дни му извадиха двата долни накуп. Мисля, че всичко свърши за около 30-ина мин. (от които 10 мин го чакаха да го хване упойката). Пие АБ от вечерта преди манипулацията. Изду се стабилно само от едната страна, но сравнително геройски понася всичко до момента.
Към края на януари ще му вадят и горните 2. Те са ретинирали, а аз настоявам да са пак с местна упойка. Дано да е пак леко и лесно...
Но, забравихме да питаме д-ра за конците. Бяхме на контролен и пак забравихме... каква им е съдбата?

П.П: в инструкциите по ваденето, които ни дадоха се забранява жабуренето с вода за уста, млечни в деня на ваденето, да се слага лед (без да се прекалява. От там ни дадоха едни торбички с гел, който за 2ч във фризера се охлажда и се държи на бузата). АБ се пие за поне 5-7 дни.

Дано всичко мине леко Simple Smile

# 2 587
  • София
Привет!
И моят го извадиха, много крив зъб, час и половина ме мъчи зъболекаря. Не можа да го извади цял, та го чупи на парчета, дано е извадил всичко.
Изписа ми антибиотик, но не ми каза да правя промивки.
След седмица да отида за сваляне на конците.
От кой ден се правят промивки със смрадлика?
Аз съм й голям фен, много помага за рани.

# 2 588
  • TX
Привет!
И моят го извадиха, много крив зъб, час и половина ме мъчи зъболекаря. Не можа да го извади цял, та го чупи на парчета, дано е извадил всичко.

Привет!

Не прекалявайте със смрадликата, изсушава плекомерно, което пречи на заздравяването. Аз правих и то не промивка, а обливане по веднъж на ден след третия ден и имах фал от което.

# 2 589
  • София
Благодаря за отговора.
А с лайка добре ли е?

# 2 590
Благодаря за отговора.
А с лайка добре ли е?

С кислородна вода 3% препоръчват хирурзите. Впръскваш със спринцовка с игла и вътре в дупката, да промиеш и да изплакнеш, ако има някакви хранителни остатъци и пр. После изплюваш.

# 2 591
На мен ми каза зъболекаря да жабуркам след всяко хранене с вода за уста "Елудрил" - червена, класик. Така и правя седмица по-късно, да чукна на дърво, не ме боли нищо, падна ми и онова бяло образувание, което е като коричка, но по-твърдо и е бяло.

# 2 592
На мен ми бяха препоръчали да използвам лайка или смрадлика (без ограничения в количеството пъти), а с водата за уста- да не прекалявам- 3 пъти дневно е достатъчно, защото отварите също имат антисептично действие.

# 2 593
Здравейте дами, бихте ли ми препоръчали добър зъболекар от град Варна за вадене на мъдрец. Вече съм категорично решена да го вадя възможно най-скоро.
Расте накриво, половината е закрит от венеца и боли ужасно на моменти, та чак към ухото ми тръгва болката и вече не се търпи.
И да попитам за какви пари ви ги избадиха, защото познати ми казват за суми надхвърлящи 200лв..

# 2 594
  • Варна
Едрев е най-добрият във Варна, но зависи от мъдреца - ако е обикновено вадене, струва 86 лв, ако е операция на полупоникнал или изцяло скрит зъб - 300 лв.  В стоматологията може и да има по-евтини, но нали питаш за добър...

Общи условия

Активация на акаунт