Вадене на мъдрец...

• 1 152 433
  • 4 283
  •   2
Отговори
# 345
Suzza, дамата преди мен ти е отговорила:) защо се налага операция. При мен нямаше криви корени или срастнал зъб, бо половината се беше показал , другата половина лежеше под някакво джобче, което се пълнеше е храна и един ден се "обади" много лошо. Не чаках да се подуя и веднага предпирехме ваденето. Док го извади точно за 2 минути, но си имаше скалпел макар и леко и 2 шева. Но аз не съм се и съмнявала в доктора след като му се носи славата на най-добрия хирург във Варна. До мен в чакалнята имаше хора , които чакаха да си вадят и обикновени зъби при него. Май наистина така трябва да се процедира с ваденето. Лично мнение.  Peace А за мърдеци под венеца знам, че е още по голямо рязане. Една позната не можеше да си отваря устата 1 седмица след подобна интервенция.

# 346
  • София
Една позната не можеше да си отваря устата 1 седмица след подобна интервенция.

аха  ooooh! ooooh! вярно е...една седмица не можеш да я отворя и за чаена лъжичка, да не говорим за четка за зъби (колкото и ужасно да звучи)...можех да се усмихна чак на втората седмица, а от скоро се прозявам свободно  Joy иначе аз виждах само 3 шева, но мисля че може да са били повече newsm78

# 347
Хайде още една в отбора на "без мъдрец" Процедурата бе в понеделник.  Операция, 2 шева и 250 лева. 10 минути, но болка страшнааа след това. Не ме успокои ни аулин, ни немезил. Наложи се да пиеюя Трамидал, който се дава със зелена рецепта. Раждала съм секцио и помня, че веднага на другия ден изпих един аулин и бях като нова. А сега каква беше тая рана, тоя зъб..тая глава и ухо незнам. Имам още 3 мъдреца и ако трябва и с тях да преживея всичко това незнам Mr. Green
Божее, това сякаш аз съм го писала.

# 348
Здравейте, обръщам се към вас с такъв проблем - преди 1 месец ми извадиха долен ляв мъдрец - 1 час и 45 мин. !Мисля, че няма нужда да изпадам в подробности - който го е преживял знае , който не е - няма да разбере. В крайна сметка ми остана част от единия корен. Мнението на хирурга е да чакаме остатъкът от корена да се размести/ защото се оказа , че е много близо до канала, до някакъв нерв и т.н./. И тогава, когато се измести нагоре - да го извадим! Първите две седмици ми беше изтръпнала устната, след това ми се възпали лимфен възел - отново пих антибиотик. Сега продължавам да ходя през ден - промивки и дренажи. Някой има ли информация за подобен случай - т.е. да чакам ли времето да реши нещата или да търся друго мнение? Какви са рисковете в единия или другия случай?

# 349
  • София
Здравейте, обръщам се към вас с такъв проблем - преди 1 месец ми извадиха долен ляв мъдрец - 1 час и 45 мин. !Мисля, че няма нужда да изпадам в подробности - който го е преживял знае , който не е - няма да разбере. В крайна сметка ми остана част от единия корен. Мнението на хирурга е да чакаме остатъкът от корена да се размести/ защото се оказа , че е много близо до канала, до някакъв нерв и т.н./. И тогава, когато се измести нагоре - да го извадим! Първите две седмици ми беше изтръпнала устната, след това ми се възпали лимфен възел - отново пих антибиотик. Сега продължавам да ходя през ден - промивки и дренажи. Някой има ли информация за подобен случай - т.е. да чакам ли времето да реши нещата или да търся друго мнение? Какви са рисковете в единия или другия случай?

според мен смени хирурга...иди на консултация някъде другаде....оставяйки корен, според мен не си е свършил работата още първия път, но това е мое мнение...
иначе това е ужасно, макар и малкото, което описа...скорошно оздравяване

# 350
  Милатаа:( напълно те разбирам. Според мен потърси и друго мнение. Peace

# 351
Уф, винаги ли е така с долните мъдреци Sad?
На мен ми извадиха двата горни и процедурите отнеха по около 5-10 мин, а втория път дори не пих нищо за болката след това. Но и за двата ми долни зъболекарката ми каза, че е по-добре рано или късно да се извадят, защото доста се развалят, а така като ги пипам с език са доста масивни и не ми се мисли като дойде време/се наложи.  Cry Да чукна на дърво, дано не е скоро.  Praynig

# 352
  • София
Уф, винаги ли е така с долните мъдреци Sad?
На мен ми извадиха двата горни и процедурите отнеха по около 5-10 мин, а втория път дори не пих нищо за болката след това. Но и за двата ми долни зъболекарката ми каза, че е по-добре рано или късно да се извадят, защото доста се развалят, а така като ги пипам с език са доста масивни и не ми се мисли като дойде време/се наложи.  Cry Да чукна на дърво, дано не е скоро.  Praynig

отлагането само може да задълбочи проблема, не и да го облекчи Simple Smile тези болки и мъчения са след оперативно премахване, той ако се е показал е лесна работа Wink

# 353
  • в матрицата
Ваденето на мъдреци в никой случай не е задължително... То се налага, само, ако мъдреца е развален или създава друг проблем, това ми го каза моя зъболекар, а той самия има 3 мъдреца, които са здрави и не се налага ваденето им - поне за сега Peace

# 354
Здравейте,имам три извадени мъдреца и всичките минаха с доста проблеми след това,но както и да е това вече е минало  Praynig  Дойде ред и на последния и пак е проблем.Беше започнал да ме боли доста преди да пробие и се наложи да посетя зъболекар,за да ми го цепне,но след като ми би първата упойка,която изобщо не хвана там ,където трябва,половината устна,венците и зъбите ми от тази страна са изтръпнали.Подозирах,че ми е засегнат нерв при поставянето на упойката,но зъболекарят ме успокои,че това е нормално и било от упойката,която давала такива странични ефекти.Въпреки това изчаках една седмица през ,която получих и болки и известен натиск в/у зъбите отпред и посетих друг зъболекар за второ мнение.Направиха ми снимка и се оказа,че мъдрецът ми притиска нерва и от там идва това изтръпване/според него/,след което той ме посъветва да го извадим.Това не стана,защото исках да видя и какво е мнението и на моя зъболекар,което пък беше обратното-не е нужно да се вади засега.Но вече минаха два месеца и изтръпването още го има и е доста неприятно,така че можете ли да ми кажете дали изобщо това е нормално и дали въпреки мнението на моя зъболекар трябва да ми извадят мъдреца и това влудяващо изтръпване да отмине?!Благодаря за отговора предварително!

# 355
  • в матрицата
След катъо ти изтръпва устата, следователно има проблем. Защо се доверяваш на "твоя"  зъболекар? /аз не бих чакала, бих го извадила  Peace

# 356
  • София
@Vaseto - потърси мнение и на трети зъболекар или направо зъболекар-хирург и виж кое ще надделее...но и аз като Suzza мисля, че щом ти причинява какъвто и да е дискомфорт трябва да го махнеш Naughty

# 357
Благодаря за отговорите и аз съм на същото мнение по принцип,но самият мъдрец расте доста навътре в бузата и като го гледам идея си нямам как ще го изкарат,което не е най-страшното.Най-страшното идва после,което ме притеснява повече и затова честно казано се надявах някой да ме посъветва нещо по-различно от това да го извадя,а и дали това изтръпване е наистина от мъдреца,а ако го извадят и то си остане и излезе,че ми е засегнат нерв?! newsm78

А между другото моя зъболекар е хирург,който се води за доста добър такъв,но това както виждате не ме обнадеждава особено! Sick

# 358
  • София
моя долен мъдрец се бее настанил между 7мия ми кътник и костта и не съм и разбрала, че е там...изобщо не ме болеше, но като го видях на снимката ей такива очи извадих Shocked махнах го преди да е си е развил корените и да притиска нерви, кости...моето лично мнение е че трябва да се махат тия гадини, но те разбирам че след 3...хич не ти се иска...

# 359
Момичета, в понеделник ми извадиха ретиниран мъдрец, т.е. непоникнал. Долен десен, в сгъвката между горна и долна челюст. Устата, дястана част на лицето и езика са ми отекли, не мога да си затворя челюста, за да опитам да хапна нещо. Глад от понеделник сутрин, защото го вадеха с обща енстезия, един вид седиране. Боли, боли, гладна съм, отекла, страданието е голямо.

Моля миналите през такова изпитание да споделят как са се справили с тая мъка. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт