Вадене на мъдрец...

• 1 152 506
  • 4 283
  •   2
Отговори
# 360
моя долен мъдрец се бее настанил между 7мия ми кътник и костта и не съм и разбрала, че е там...изобщо не ме болеше, но като го видях на снимката ей такива очи извадих Shocked махнах го преди да е си е развил корените и да притиска нерви, кости...моето лично мнение е че трябва да се махат тия гадини, но те разбирам че след 3...хич не ти се иска...
М-х.То,че така ще сане так е,но надеждата умира последна.Благодаря за съветите все пак  Peace

# 361
Момичета, в понеделник ми извадиха ретиниран мъдрец, т.е. непоникнал. Долен десен, в сгъвката между горна и долна челюст. Устата, дястана част на лицето и езика са ми отекли, не мога да си затворя челюста, за да опитам да хапна нещо. Глад от понеделник сутрин, защото го вадеха с обща енстезия, един вид седиране. Боли, боли, гладна съм, отекла, страданието е голямо.

Моля миналите през такова изпитание да споделят как са се справили с тая мъка. Благодаря
Сега е моментът да се възползваш от нещо толкова лошо и да извлечеш някаква полза.Мисли ,че си на диета,яж по-течни храни/ако въобще можеш/,по-хладки също,пий течности,но и те да са студени.Със сламка като смучиш боли,така че не си го причинявай и това като си мислиш,че ще е по-лесно просто избягвай да го мислиш,колкото и да е трудно и пий по-хранителни неща,може и да си пасираш някой храни,колкото и смешно да звучи,но поне няма да умираш от глад.Надявам се да съм била полезна. Flutter

# 362
Купи си смрадлика или лайка, вариш и леко изплакваш, без силно жабурене,на мен ми помагаше една вода за уста Елгидиум или нещо подобно, изтръпваше ми освен че дезинфектираше и малко ми обезболяваше
Пий студени хладки неща, друг начин няма

# 363
  • София
има специални води за уста за след хирургични интервенции и не се продават в аптеките...дават ги хирурзите, ако не искат да си спестяват разходи...аз имах такава, но първите 3 дни не можех и да си помисля за нея...макар че трябваше, за да дезинфекцира...иначе..минавах всички през пасатор и с чаена лъжичка в устата и направо гълташ, да дъвкаш ще можеш като спадне отока иначе е много гадно ... важно е да не затопляш мястото по никакъв начин..нито като го адржиш с ръка, нито като се завиваш или с топли напитки, че да не се развие инфекция...

# 364
Благодаря, момичета. На мен хирурга ми даде вода за уста, едва вчера удпях на поизплакна мястото. Пия само течности, студени, студено кисело мляко, вече ми прималява, защото пия и антибиотици, а имам проблеми със стомаха. Ужаса продължава, не знам до кога ще издържа, отока ако изобщо спада, спада много бавно. Езика не си го усещам, толкова е дебел. Просто не знам как след няколко дни трябва да се вадят конците. Венците ми са бели като сняг..........Снощи пак не спах, ставах за болкоуспокояващи. Не знаех, че ще е толкова страшно възстановяването. Имам операция от апандисит, но такива мъки не си спомням

# 365
  • София
Благодаря, момичета. На мен хирурга ми даде вода за уста, едва вчера удпях на поизплакна мястото. Пия само течности, студени, студено кисело мляко, вече ми прималява, защото пия и антибиотици, а имам проблеми със стомаха. Ужаса продължава, не знам до кога ще издържа, отока ако изобщо спада, спада много бавно. Езика не си го усещам, толкова е дебел. Просто не знам как след няколко дни трябва да се вадят конците. Венците ми са бели като сняг..........Снощи пак не спах, ставах за болкоуспокояващи. Не знаех, че ще е толкова страшно възстановяването. Имам операция от апандисит, но такива мъки не си спомням

мен стомаха ме болеше докато не свършиха антибиотиците..нощем не можех да спя, защото като си изпиех хапчето имах киселини, ставах да ям по сред нощите, че то освен че ядеш само течности си и постоянно гладен...
отока наистина спада много бавно - при мен чак след една седмица спадна. Аз лично казах на моя хирург, че ми се струва рано на 7мия ден конците, че то още неможех да си отворя устата, а и не беше спаднал отока напълно. Махнахме ги на 10-тия ден, защото той отиваше на конференция иначе аз можех да изчакам още малко Simple Smile
Вчера стана един месец откакто махнах моя и мога да кажа, че след един месец още като се махне и джоба ще съм като нова. Не съм дивкала още на страната, от която е той, но и аз съм си страхлива, а и джоба се пални с храна и после с интраденталните четки баркам да го чистя....
И аз имам махнат апендицит, и беше къде къде по-лесно.....
Най-трудно е първите 10тина дни, 2 седмици....докато не започнеш поне малко да можеш да си отваряп устата и да дъвчеш мекичките неща...и според мен доста важно - да можеш да напъхаш четка за зъби  ooooh!

# 366
Деската, важното е, че страшното вече е зад гърба ти Hug Благодаря за споделеното, явно мъките са си нормално нещо, трябва да ги издаяня...

# 367
Момичета, нпкой ходил ли е да му вадят непоникнал мъдрец, без да го боли? Извинявавм се за тъпия въпрос, не съм се замисляла че май е по-добре да се ходи навреме, преди да са станали поразии във венеца и околните зъби и нерви...
Аз имам един такъв мъдрец, преди доста години, вече 5 май минаха, правих снимка и се видя, че се е облегнал на съседния зъб...тогава ми казаха да изчакам, защото има шанс да си поникне нормално. Досега не е поникнал, но и не ме е болял Rolling Eyes
Изпитвам ужас и страх, че някой ден ще се сблъскам с неизбежното Sick

Пожелавам бързо възстановяване на тези, които скоро са преживели ужаса Hug

# 368
ми значи пак го снимай..и пак го виж в какво положение..е аз от това лято забелязах, че ми излиза мъдрец не ме боли  но не съм го снимала още

# 369
Моят мъдрец (горен ляв) с години си седя и си мъдрува в корена на седмия зъб -- сега вече го е увредил безвъзвратно и аз най-сетне ще го махам, тези дни, в операционна ... Само се питам, винаги ли е с такива тежки болки и невъзможност да се отваря устата дни наред, просто не си представям как ще е в работата, има ли някой, при когото по-леко е протекла операцията, да ме обнадежди? Иначе днес следобед махнах преден резец, нищо не усещам, и беше малък, макар и здрав, и никакво рязане не е имало, и пак е яма отпред и е трудничко да се яде, не искам и да мисля онова, с цялото му раздробяване на парчета, какъв ли ще е кратер...

# 370
  • София
Моят мъдрец (горен ляв) с години си седя и си мъдрува в корена на седмия зъб -- сега вече го е увредил безвъзвратно и аз най-сетне ще го махам, тези дни, в операционна ... Само се питам, винаги ли е с такива тежки болки и невъзможност да се отваря устата дни наред, просто не си представям как ще е в работата, има ли някой, при когото по-леко е протекла операцията, да ме обнадежди? Иначе днес следобед махнах преден резец, нищо не усещам, и беше малък, макар и здрав, и никакво рязане не е имало, и пак е яма отпред и е трудничко да се яде, не искам и да мисля онова, с цялото му раздробяване на парчета, какъв ли ще е кратер...

полагат ти се до 5 работни дни болничен, след оперативната интервенция. Всеки личен лекар може да ти даде за възстановяване. Аз лично не се възползвах, но сега като се замисля моята приятелка (която и за 4-те си взе) доста по лесно й беше, като не мислеше какво ще яде на работа и как ще изглежда подута.....

# 371
Аз пък цъфнах и вързах докато съм бременна сега с долен ляв мъдрец, който от година и половина му се точят стоматолози,че е за вадене от хирург,защото бил много зле растящ...и аз си правех оглушки,защото не ме болеше, само рядко, когато вземе да расте (понеже е наполовина израсъл и няма място). И сега цъфнах бременна в 7-ми месец почти и почнаха проблемите с венците..и с мъдреца-взе да боли, да ми пулсира всичко, а не мога и да го извадя сега. Някой може ли да ми каже какво мога да направя-аз,че някак ще изтикам до раждането,ще го мислим със стоматолога,ами след това? Ако кърмя кога въобще ще мога да го извадя и ако продължи да ме мъчи така? Сигурно няма да мога да кърмя...аз с първото си дете не можах да кърмя по други причини,сега съм се нахъсала и мъдреца да ми разкаже играта отново. Sick

# 372
Момичета, боли ли ваденето на конци? Аз май доста имам newsm78

# 373
  • София
Момичета, боли ли ваденето на конци? Аз май доста имам newsm78

махали са ми 3 пъти конци, болеше ме само с мъдреца, защото като ги маха още имах оток, но не ме болеше повече от слагането на упойката с онези игли Simple Smile на мен лично ми беше гадно и защото не можеш да си отворя устата, а това затруднява махането, защото намалява видимостта и трябва с "огледалцето" да бута...поне така аз си мисля де  Naughty
Предните пъти с кюретажа на венците, конците на 7-мия ден се движеха свободно и като нямаше оток можех и сама да си ги махна Simple Smile

# 374
  • Linz
sislie, пожелавам ти да се оправиш по-бързо!
Ох, и аз имам един мъдрец на същото място като твоя и ми създава проблеми. Сега отивам на зъболекар и почти съм сигурна, че ще кажат, че трябва да се извади Confused

Общи условия

Активация на акаунт