Вадене на мъдрец...

• 1 152 392
  • 4 283
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Значи може би не трябва да се шашкам токова, явно не може да спадне бързо, макар да ми се иска. Но по- важното е да мине добре без повече усложнения. ще чакам и дано утре като отида на преглед при доктора да не иска още  дренаж в бузата да ми слага, че е ужасно, пак упойка и пак мъки.

и него ли с упойка... мен не ми слага...то става за 5 секунди Simple Smile дренажа трябва да се махне, когато му е времето и няма нужда от него.. една колежка първия мъдрец не й слагаха дренаж и беше надута още повече и кравта трябваше да се чисти и тя сама предпочете с дренаж след това Simple Smile

# 331
Вчера ми сложи втори дренаж в бузата, за да мине и да не стане по- лошо според неговите думи. Съгласих се, какво да правя, като не искам да ме цепят после на бузата отвън. Дано да не се налага, молете се з а мен  Praynig

# 332
  • София
Вчера ми сложи втори дренаж в бузата, за да мине и да не стане по- лошо според неговите думи. Съгласих се, какво да правя, като не искам да ме цепят после на бузата отвън. Дано да не се налага, молете се з а мен  Praynig

стискам ти палци за по-бързо разастване Praynig и на мен два пъти ми злагаха, те си знаят работата, ако трябва и три пъти ще сложат, но ще се оправи  Hug

# 333
desideskata и на теб ли ти слагаха от вътре на бузата дрен4ета? Колко време ти стояха докато ти спадна отока нацяло или преди това ги махнаха? Още ми е твърда бузата, поспадна, но сега съм сякаш глътнала  горе долу един орех или малко повече. Незнам утре като отида какво ще каже, направо настръхвам, а за събота и неделя незнам как ще се сменят тези дрен4ета и какво ще правя  newsm78. Ти оправи ли се?

# 334
  • София
да, слага ми. След като ме заши някак си набута дренчето..на следващия ден като отидох го извади (не усетих нищо), и сложи ново (това не беше готино). Трябаше да отида на следващия ден отново, но аз бях на работа от 8 - 20 и нямаше как...не му беше приятно, но кво да се прави...отивох на по-следщия...тогава го махна и не ми слага повече дренче (отока спадна 3-4 дни след това). Само го почиства с едно безцветно нещо, едно, което прилича на йодасепт и след това ми сложи лекарство от бурканчетата...следващите два пъти след почистването го мажеше с някаква пастичка...вчера като ми махна конците, пак го намаза...няма да ходя повече и ми каза само да продължавам с жабуркането с разтвора за дезинфекция и да не се напъвам да дъвча твърди неща известно време.

Минаха 10 дни..още ми е странно, но съм по-добре - мина ми и жълтеникавия отенък на бузата след спадането на отока, отвътре не е подуто и не го чувствам твърдо. Това с глътнатия "орех" не го мисли, май всички гълтаме по нещо - на мен лично зъболекаря ми каза, че съм глътнала бонбона....

Целия този период зависи не само от теб, но и от колко е бил голям зъба, къде е разположен, колко е голяма дупката, която е останала след него...аз моя си го взех да си го гледам, не мога да проумея къде се е побрал....съвсем малко пилене имаше и не се беше наврял в костта (уж не бил проблемен)...
До колкото знам от познати, горните са по-упорите...аз всеки ден си повтарях да не му се давам, защото голяма част от лечението е внушението, че вече си добре....

# 335
  • в матрицата
Момичета, като чета за дренажи, отоци, че аз направо съм късметлийка. В понеделник - 4.10 ми извадиха горен десен мъдрец, ама обикновен стоматолог, не хирург. Изобщо нямах идея какво ще ме сполети, отидох на преглед, евентуално за пломба, ама като го видя мъдреца, стоматоложката каза, за вадене е, искаш ли да го извадим, и аз се съгласих Grinning  Цялата процедура да е траела най-много 10 мин, но като  ме пусна упойката почна да си боли. Аз предвидливо взех Арника да смуча, и нито кръвотечение съм има, нито оток. Днес ми е 3ти, ден още ме боли, но все пак е рана, иска време да зарасне. А при вас дренажи.... усложнения..

# 336
  • София
е, то като е поникнал е значително по-лесно и безболезнено и възстановяването е по-кратко Simple Smile направо благородно ти завиждам Simple Smile аз вече почти 20 дена минаха от ваденето на моя..още немога да си отворя устата широко както преди и не мога да давча на неговата страна...но още месец и няма да си спомням за него хич, само ще си го гледам от време на време да се чудя къде си е намерил място под другите Simple Smile

# 337
Хайде още една в отбора на "без мъдрец" Процедурата бе в понеделник.  Операция, 2 шева и 250 лева. 10 минути, но болка страшнааа след това. Не ме успокои ни аулин, ни немезил. Наложи се да пиеюя Трамидал, който се дава със зелена рецепта. Раждала съм секцио и помня, че веднага на другия ден изпих един аулин и бях като нова. А сега каква беше тая рана, тоя зъб..тая глава и ухо незнам. Имам още 3 мъдреца и ако трябва и с тях да преживея всичко това незнам Mr. Green

# 338
  • София
да дам отчет Simple Smile
3 седмици минаха откакто извадиха моя Simple Smile
зъболекаря каза, че се възстановявам много бързо Simple Smile
имам един джоб между венеца и бузата (все пак като няма мъдрец, остава дупка във венеца, която трябва да се възстанови), който се пълни с храна и е много досадно чистенето му  Crossing Arms, но и той щял да изчезне след 20-30 дни и тогава няма и спомен да имам от т'ва вадене (освен зъба, който си ми стой във витринка да ми напомня от време на време  Joy )

# 339
  • в матрицата
smiled, защо операция, и такива болки? На мен изваждането ми струваше 60 лв, една упойка, леко подръпване и готово. 1 аулин съм изпила само, и то 2 дни след изваждането. От 1 седмица нищо не чувствам, раната е зараснала, никакъв проблем, направо ме изумявате с тия операции, в какво точно се състоят?

# 340
  • София
smiled, защо операция, и такива болки? На мен изваждането ми струваше 60 лв, една упойка, леко подръпване и готово. 1 аулин съм изпила само, и то 2 дни след изваждането. От 1 седмица нищо не чувствам, раната е зараснала, никакъв проблем, направо ме изумявате с тия операции, в какво точно се състоят?

операциите се правят, когато мъдреца не е поникнал...като се е показал наистина е едно дръпване...макар и по-яко Wink при някой хора, няма никакъв шанс да поникне - липса на място, завъртял се е на където си иска, обикновено в най-лоштата възможна позиция...
тези с операциите се цепи венеца (при мен и малко свивката между челюстите), за да може да излезе, при някой се налага пилене, рязане (на една позната трябваше да и нарежат мъдреца на филийки, за да го махнат), защото е е срастнал или с друг зъб или с костта...
някъде се налага слагане на ново костно вещество...
абе много е сериозна работата с проблемните мъдреци...
ако отидеш и при некадърен хирург или пък обикновен зъболекар (което си е безумие)...колко още проблеми може да си докараш...засегнат нерв, горните са опасни заради близостта на синусите....

# 341
  • в матрицата
Леле desideskata   Mr. Green, това звучи като средновековно мъчение, а и аз съм с 2 непоникнали долни мъдреца, няма място за тях, направо ми призлява, като си представя, какво може да ме чака, ако се наложи да се вадят един ден...

# 342
  • София
Леле desideskata   Mr. Green, това звучи като средновековно мъчение, а и аз съм с 2 непоникнали долни мъдреца, няма място за тях, направо ми призлява, като си представя, какво може да ме чака, ако се наложи да се вадят един ден...

аз съм на мнение, че щом са се появили, трябва да се махнат възможно най-веднага Simple Smile докато са малки Simple Smile моя например още не му се беше разделил корена и излезе лесно (за 10мин)...направо не ми се мислеше, ако има корен..каквато съм страхлива...там щях да си остана...а сега само леко ми причерня, та вдишах малко амоняк Wink

# 343
  • в матрицата
За сега не са сем появили, кротуват со под венеца, и изобщо не ми трябва да се появяват  Mr. Green

# 344
  • София
За сега не са сем появили, кротуват со под венеца, и изобщо не ми трябва да се появяват  Mr. Green

щом са под венеца, значи са се появили.. Naughty
спирам със спама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт