Осмокласници 2026/2027 - тема II

• 1 964
  • 76
  •   2
Отговори
# 45
При мен в Школо всичко е заредено за голямата ми дъщеря, но абсолютно нищо не виждам за малката, дори данни от миналата година. Никога не е било така само едно дете да е видимо в профила, досега се виждаха и двете, просто със старата информация.

# 46
  • София
В Школо трябва през родителски профил да се активира “права на достъп” за детето или нещо от този сорт се казваше. Ученически профил също се регистрира/създава отделно https://www.shkolo.bg/blog/nov-uchenik/
Щастлива съм много след нашата родителска аз- класна, преподаватели, брой деца в клас и т.н. Единствено указанията, които дадох на моя мъж “просто седиш и мълчиш” явно не са били достатъчно ясни, тъй че имам известни задължения, ама се преживява 😂
Айде, не остана! Да почват, че да свършват, там 11-12 клас и да заминават по белия свят всеки с късмета си!

# 47
  • пустинята Гоби
Като се смени годината в Школо се виждат старите данни за две деца.

За да имат децата ви профили в Школо, явно училището ви е казало да им направите. Нашите затова нямат, защото явно никой не е поискал и канала за комуникация е бил друг - вайбър.

# 48
Аз нашия брой ученици го разбрах от списъка на класа, който беше сложен в училището по повод родителската. Даже го снимах и дадох на дъщерята да учи имената на съучениците, че тя понякога 1 година й трябва да научи всички, толкова е заспала и необщителна. 26 деца са си, няма близнаци и надпланов прием. На школо бяхме от 1 до 4 клас, после на Админ плюс (ужасно не го харесвам), сега пак на школо, автоматично ми е заредило детето и училището. Само че в момента голямата дъщеря е изчезнала, също е на школо, може би от нейното училище не са заредили още. В приложението поне е така, ако влезна през браузъра ,и друго може да е. Вчера класната ни писа да даде програмата. Вторник през седмица, когато имат 2 допълнителни часа ФВС, ще са до 16.25. което значи, че ще се прибира в 18. Кога ще яде, учи и спи, не знам. Добре поне ,че не е всяка седмица. Аз харесвам допълнителните часове фвс,но съгласете се, от 8 до 16.25 са повече от един работен ден, прекаран в училището. Твърде много ми идва това. Луди ги правят децата идиотите от МОН, и пак недоволни. Как аз съм учила до 13 часа най-много цял живот, пък не съм се провалила. Не бива да е така. Или като ще седят до 17 в училище, да не трябва да учат вкъщи. Ужасон.

# 49
  • пустинята Гоби
И в приложението се виждат старите данни. Отива се на опцията най-дясно Още и името на родителя.

# 50
Явно и в нашето бивше училище е било както при Mimi Rose. Никой не е казал да направим профил на децата (иначе бих записала потрелско име и парола, както съм записала за другите неща, които е дала учителката от начален етап).
Аз също получавам съобщения за оценки на електронната поща, макар че влизам само през браузър (телефонът ми е Huawei и не мога да изтегля приложението). Информацията, която получавам ми е достатъчна (е, и аз не виждам кои деца са в класа, но това не ми е толкова важно, имаше списък на вратата на училището - само със собствено име и инициал за фамилията).

# 51
Аз също не се вълнувам от имената на децата, но ми е любопитна бройката.
Иначе и моята не се затормозява с излишна информация като имена на съученици, с които няма какво да си каже . Нейните разкази често са "там един, тази от първия чин... не знам как се казва".Най-смешно ми беше, че в един момент ги разместиха и до нея седна някакво момче. Питам я "как се казва?", а тя "откъде да знам аз не общувам с него".  И така си завърши.
Сега ще видим как ще е. Говорила с нейна приятелка, с която ща са в едно училище и разбрала, че ще има локали, не че досега нямаха. Е, ще се види всичко на 15. Каза, че било естествено, че ще отида с нея, така че на 15 и аз на училище.

# 52
  • Пловдив
Моята първи срок ще е 1 смяна
Понеделник от 8 .00 до 13.00
От вторник до петък до 13.50.

Досега не е била на Школо,но са и направили профил от училището.
Аз имам  прифил покрай каката,та вчера заявих достъп и за наборката.Да видим кога ще имам такъв...
Antisneji ,имам 2 деца познати в ЕГ "Иван Вазов",та преди 15.30 -16.00 рядко са се прибирали.И не само заради часовете,но се налага понякога да хванат едва трети или четвърти автобус към центъра,претъпкани  са до безобразие.

Моята категорично отказа да си го причинява и си писа първо желание НТГ.
Там са смените на срокове,по мое време също беше така.Досега беше през месец първа/втора ,така че е свикнала и с двете.

# 53
Знаете ли колко време се пази информацията в Школо? Гледам, че за голямата ми дъщеря, която започна втора година магистратура, още си стои. Интересно ми е колко време ще имам достъп до нея?

# 54
При нас в Школо се вижда само училището и класа.Нито програмата е заредена,нито мога да видя учениците в класа.Досега и двамата бяха в едно училище.Сега трябва постоянно да превключвам от едното училище в другото ли?А когато едният получи оценка,а съм в профила на другия,дали ще получавам ивестие?

# 55
При нас в Школо се вижда само училището и класа.Нито програмата е заредена,нито мога да видя учениците в класа.Досега и двамата бяха в едно училище.Сега трябва постоянно да превключвам от едното училище в другото ли?А когато едният получи оценка,а съм в профила на другия,дали ще получавам ивестие?
Да, получаваш известия и за двамата, ако акаунтът ти е свързан с двете деца. Ако просто искаш да разгледаш нещо и последно си гледала профила на едното, трябва ръчно да ги смениш, за да видиш другото дете.

# 56
При нас опцията да видим съучениците я няма. Предполагам, че от училището са я направили да е невидима за деца и родители.
Така че броя на децата ще го разберем другата седмица.
И ние, последните две години сме били в Школо и никога не съм виждал там другите деца, а само моето. Изобщо не го харесвах това Школо. И статистиките, които ми даваше, бяха грешни. Добре, че вече няма да сме на него.
Гледах обаче и профила му в неиспуо, там задължително има инфо за всички деца, независимо какъв дневник използва училището. Е,  за 8 клас няма никаква информация, никакви данни. Това означава, че училището не е подало още нищо и вероятно той дори още се води в МОН като незаписан никъде. Предполагам, че и документи за парите от социалните не мога да подам в такъв случай, защото бележка от училище нямаме. Ще изчакам на 15 септември, би трябвало да се появят. Казали са им, че от 15 септември ще имат електронен дневник и тогава ще си разберат паралелката и кой е вътре. Сега се води опознавателна седмица и май не учат реално още, а имат игри за запознанства и разни други подобни, не знам и аз какво точно.

Досега сме били все в ЧУ и винаги имаше информация в НЕИСПУО, за всяка година, всички оценки, забележки, учебна програма, абе истински електронен дневник, така че според мен всички ЧУ са длъжни и там да подават всичко. Не вярвам АК да е изключение, то си е лицензирано по МОН и дава и редовна българска диплома, освен американската.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 13:36 от Татко Мецан

# 57
Аз търся в Школо, в Администрация-Потребители, но виждам само родители и учители там, а не ученици Sad 
Вие в кой таб виждате учениците?

Списък на класа публикуваха на сайта заради РС, но само с инициали и така се ориентирах за брой деца и дали има еднакви имена. След това на РС пуснаха присъствен списък с имената на учениците, където всеки родител си написа името и телефона и го снима една майка, за да направи Вайбър група. С цел да купим учебни помагала заедно. Чак в тази група всеки един каза на кое дете е родител, та успях да съставя списък от това чудо. Много сложно. Трябваше и аз да снимам присъствения лист.
Оказа се, че нямаме еднакви имена, защото само едната  близначка е при нас, а другата в друг клас. Въпреки това сме 27 и то не с едно момиче повече, а с едно момче. Малко не ми е ясно това надпланово записване, но явно се правят врътки покрай него.

# 58
Забравяте децата,завръщащите се от чужбина , които са като надпланов прием. Те не участват в класирания ,те нямат и НВО така или иначе. Основно се насочват към езикови гимназии ,за да продължат с езика или пък желаещи да започнат нов.

# 59
С надпланов са и децата, които се местят от друг град.

Общи условия

Активация на акаунт