Осмокласници 2026/2027 - тема II

• 5 924
  • 178
  •   1
Отговори
# 135
И моят син се притеснява, днес почти нищо не яде. Ще им мине. Само едно дете си е казало точките и ако не лъже, е с най-ниския бал в класа. Общо взето няма демонстрации.

# 136
  • shumen
Моят и той още се притеснява.Вчера носи бонбони да ги черпи за рождения ден и ги върна,че го досрамяло и се притеснил.
За учителите за сега е с добри отзиви.По Математика добре обяснявала госпожата.По БЕЛ и Английски също.По Литература и по Математика още днес им предали уроци и им дали домашно се оплакваше моят.По Английски започнали от азбуката и първия урок и каза,че много лесно било.

# 137
Моята щерка като детето на флауър също й се повръща в училище от притеснение,даже на 15.09 е поискала да излезе от стаята, било я страх да не повърне. Тя има фобия от повръщане, което допълнително влошава нещата. Вчера също й се повдигало, но до 10 часа. После забравила Simple Smile Simple Smile. Никой не си е казал, нито питал за точките. Но и тя от това не се притеснява, защото нейния бал е 2 за езика в училището, и ако са разделили другото дете в другия клас, може и да е с най-висок бал. Което обаче не я прави най-умна, защото сигурно ще е единствената с успех под 5.50 пък. Класната ги е питала кой как е избрал този език, тя е една от малкото, които са го избрали на 1 място и по желание. Момчетата казали, защото ги приели там (хахахаха), а на повечето  момичета това е било 2 желание. Дано, въпреки това, имат интерес да го учат сериозно, имам надежди за по-конкурентна среда от до сега. Вчера имаха малко домашна, госпожата по математика ще видим днес и съм любопитна. Че там ще е борба да я карам да поддържа нивото си, след 7 клас вече не й се занимава с математика повече от минималното задължително.

# 138
При нас всичко е спокойно. Вчера са имали испански и математика, другите не ги броя. Каза, че продължава езикът дс ѝ харесва и цял следобед се е занимавала с езика. В класа имало дете с испански и учителката поговорила с него и моята ми каза, че звучало добре, но хваща малко думи.
По математика помнела това, което са взимсли вчера. Другата седмица входна.
Засега всичко ѝ харесва. С изключение на кабинетната система – губели много време в местене и по коридорите ставало лудница.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 06:25 от gigi-gagi

# 139
Я да питам по въпрос леко извън темите  - вашите девойки искат ли да носят изкуствени мигли или успяват да ги удържите? Каква е тази мания не мога да си обясня ....

# 140
  • София
Моят син ме пита нормално ли е още да се притеснява. Казах му, че му е първи ден, естествено че ще се притеснява. Съучениците с които се е запознал били имали по 100 и около 100 точки на матурата, той бил най-тъпия. Други пък били тренирали не знам си какво, говорили какво ще правят по физическо, той бил най-смотания. Абе викам му, спокойно, едва ли всички са с по 100 точки на матурата, че и невероятни спортисти.
Нямаше ли някой със 110 точки? 🤣🤣
Дано тези хвалби с бал да отшумят бързо, не са актуални вече.
Нормално е децата да се притесняват като е изцяло нова средата, до седмица-две това ще е в миналото.
Аз съм доволна от организацията, учителите били строги, взели са му страха. Отдавна чаках да учи на блокове - по-малко учебници и предмети за подготовка, направо след 7 клас е голямо облекчение. 😮💨

# 141
  • пустинята Гоби
Той е във високобалово училище, нормално е да има деца със 100 точки, сега че той е изкарал 90+ не значи нищо. И аз съм имала съученици, за които оценките бяха най-важното нещо на света и показател за интелект. От 30 деца все ще се намерят и такива, които гледат и други неща.

# 142
И моят син е много доволен от първия ден. Много се радвам на блоковете, като изключим 3 предмета, които ще имат почти всеки ден, всичко останало ще го имат веднъж седмично, което предполага, че по-добре могат да си разпределят времето и може да остане и за спорт. Имат кабинет и се местят само по математика и ИТ. По математика съм малко скептична, защото са ги разделили на две групи - слаби и силни ученици, в зависимост от резултатите на НВО, но ще проследя какво се случва и ще се намеся, ако трябва.

# 143
  • пловдив
Я да питам по въпрос леко извън темите  - вашите девойки искат ли да носят изкуствени мигли или успяват да ги удържите? Каква е тази мания не мога да си обясня ....
При нас за момента успяваме да удържим с много приказки , но повече за нокти се интересуваме. Забелязвам много  момичета с изкуствени нокти  и мигли , но не стоят добре на тази възраст. Моята дъщеря използва съвсем лека спирала , дано да остане така...
Мисля си , че наред с притесненията от започването на учебната година сега има и нещо като лек вирус. Вчера и аз усетих подобни симптоми с гадене и повдигане...

# 144
Пожелавам бързо да се адаптират децата! 🤗 Миличките. Нормално е като всичко им е ново.
Моята също е от притеснителните, но има  деца от бившата им паралелка и от бившето училище , и е заедно с най-добрата си приятелка.
Харесала учителя по математика. 😊 Добре обяснявал.
Държат ги строго. Вчера на две деца са писали закъснение. По английски започнаха ударно. 😃 Имаха да пишат 156 думи по 10 пъти, в тетрадката - речник да ги напишат с транскрипция и превод, от УТ упражненията, една таблица да попълнят. Моята почти всички думи от дадените знае как се пишат от преди. Госпожата им е дала числата до 20, после до 100 кръглите, 1000 и бройните, поздрави, държави, националност, език и другите не ги запомних. Снощи писа до среднощ, но ходи и на школата по английски. Сутринта я събуждам, а тя ми казва "всичко си написах" (имало деца, които казали, че държавите няма да ги пишат). Дожаля ми, сутринта я закарах с колата, оставих я да поспи 15 минути повече.

От мигли и маникюр не се интересува все още.

# 145
Я да питам по въпрос леко извън темите  - вашите девойки искат ли да носят изкуствени мигли или успяват да ги удържите? Каква е тази мания не мога да си обясня ....
Нямам момиче, но чух разговор между момчета, едното е по-големият ми син. Обсъждаха момичета. Всички до един смятат, че неестествените мигли са недостатък. Изобщо не ги харесват. С орловия маникюр не стои така въпросът - него го харесват. Joy

# 146
Здравейте, отдавна не съм ви чела, но много пишете.
Моята също беше леко притеснена, че няма познато дете в класа си. Дано бързо да си намери някоя BFF Grinning , иначе подозирам драми.
Харесва си учителите, поне засега.
Все още не слага изкуствени мигли, само леко спирала. Но пък позволих маникюр лятото и досега беше с едни остри, които ама никак не харесвам. Ще ги изравнява и спира с гел-лака, до другото лято сигурно. Grinning

# 147
  • София
Нямам момиче, но чух разговор между момчета, едното е по-големият ми син. Обсъждаха момичета. Всички до един смятат, че неестествените мигли са недостатък. Изобщо не ги харесват. С орловия маникюр не стои така въпросът - него го харесват. Joy
Потвърждавам за миглите. Момичета с много грим също не се харесват особено, доколкото съм запозната от разговорите между момчетата. Орловият маникюр също.

# 148
Моята хич не се вълнува от мигли и нокти . Никакъв грим освен гланц не ползва. Но при нея очите са чувствителни. За косата се грижи с маски, масла, четки.  Козметичката я похвали, че има супер чиста кожа и според нея това се дължи до голяма степен, че не ползва грим. Още повече се амбицира Grinning

# 149
Първото, което сподели синът ми от 15.09, че имало две шпакловани момичета с отвратителни мигли и нокти. Аз обаче се пошегувах, че много ще се смея, ако след два месеца каже, че някоя от тях му е гадже.

Общи условия

Активация на акаунт