Тибетска гъба

  • 136 427
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
И аз на опашката за желаещи,предварително благодаря.

# 316
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
и тук да попитам
Намерих си Тибетска гъба,но май я "уморих"
Въпреки,че четох ,че не трябва с метал да се докосва-аз бръкнах да я извадя с метална лъжица,в момента ,който го направих се усетих ..
дали и е станало нещо?От снощи съм я пуснала да си плува в буркана,не е сива,бяла си е,не мога да преценя дали расте,колко време мога да я държа в това мляко от снощи,какво се прави,моля малко ХЕЛП 
Колко време след поставянето и в млякото да стои отвън хладилника,да я мия ли всеки ден и да я пускам обратно в същото мляко...???

# 317
  • Варна
  • Мнения: 29
и тук да попитам
Намерих си Тибетска гъба,но май я "уморих"
Въпреки,че четох ,че не трябва с метал да се докосва-аз бръкнах да я извадя с метална лъжица,в момента ,който го направих се усетих ..
дали и е станало нещо?От снощи съм я пуснала да си плува в буркана,не е сива,бяла си е,не мога да преценя дали расте,колко време мога да я държа в това мляко от снощи,какво се прави,моля малко ХЕЛП 
Колко време след поставянето и в млякото да стои отвън хладилника,да я мия ли всеки ден и да я пускам обратно в същото мляко...???
        като я залееш с млякото я държиш 24ч. с него след това я вадиш в пласмасова цедка и я измиваш със студена вода и я заливаш отново с мляко,а това мляко което си прецедила го слагаш в хладилника за 24ч. и тогава го ползваш.

# 318
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
бЛАГОДАРЯ!

# 319
  • София
  • Мнения: 4
Никид- времето за престой в прясното мляко зависи от количеството гъба и количеството мляко и не е точно 24 часа по часовник. Стои, докато стане готово, а това значи да се е сгъстило и отгоре да има едно бяло нещо- прилича на плесен, но не е /това му е най-полезното/.
Допирът с метал не може да го умори толкова бързо, но слагането в топло мляко със сигурност ще го убие, така че- внимавай. Млякото може да е от хладилника, но никога - топло.
Миенето се прави само при смяната на млякото, но не е задължително.Аз прочетох някъде, че не го мият и пробвах дали може така- няма никаква разлика.Даже пробвах какво ще стане, ако не мия и буркана, а направо сложа прясно мляко в остатъците от предишния кефир- нищо не стана, пак се получи.
Действай си спокойно, грижи се за гъбката и тя ще ти се отблагодари стократно. Когато ти порасне си я прави с 2 литра мляко и цяло лято ще си пиете студен кефир вместо айран- разкош.

# 320
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Благодаря,а трябва ли да се удвои количеството на млякото като обема си,тоест да нарастне,понеже не съм забелязала такова нещо.
И друго,дали може да се подквасва в мляко от 1.5 % или само в пълномаслено може?

# 321
  • София
  • Мнения: 4
Може в абсолютно всякакво мляко, правят го и в соево. Аз си го предпочитам в истинско краве и козе, но като нямам го правя в каквото падне- става доста по-рядко и малко се точи, но пак си е добре.
Не разбрах другия въпрос- за нарастването на кефира ли става дума? Той си расте постоянно и се дели и става на големи карфиолчета. Тогава в даден момент ще раздаваш и ти.  Hug

# 322
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Благодаря,а може ли да се раздели гъбата с лъжица-пластмасова,че има 1 доста голяма буца?

# 323
  • София
  • Мнения: 4
Може, разбира се, а най-лесно е да се накъса с ръце.

# 324
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
много благодаря

# 325
  • София
  • Мнения: 346
Здравейте!  и аз се нареждам към желаещите да притежават-от София съм...
и да попитам- за синът ми просто много боледуваше цяла зима, бяха ми препоръчали да му давам ForKids, но искам да го "засиля" с нещо друго, а мъжът ми има проблеми с фистули и често разстройство, дали е подходящо за него...
ако някой ми услужи ще съм много благодарна!  bouquet

# 326
  • Мнения: 28
Здравейте искам да помоля ако някой има повече да ми прати и на мен от тази гъба.Синът ми обича много айрян и искам да пробвам дали ще му хареса и кефира .Ако някой има възможност да ми прати моля да ми пише на лични .Благодаря

# 327
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
Аз съм от Ямбол и от скоро имам от гъбата,след като се размножи мога да давам,ако има желаещи ми пишете на лични.

# 328
  • Мнения: 4
Здравейте,
Аз съм от София и бих желал да се сдобия с тази гъба. Ако някой може да ми даде нека ми пише ЛС или на dpmitev@gmail.com . Благодаря предварително.

# 329
  • Мнения: 0
Здравейте на всички. Аз съм руски възпитаник и последно време ме гони носталгия по русия и руските неща особенно кухня.Бих много се радвал ако мога да получа парче от заветната гъба.Благодаря предварително kasovskibox@yahoo.com.Весели празници на всички.

П.С.От София съм.

Общи условия

Активация на акаунт