Флуорно мляко

• 29 392
  • 338
  •   1
Отговори
# 135
В нашата градина миналата седмица са пуснали определен брой декларации и сега няма декларации за тези които са били болни миналата седмица, щели да предадат отказа ми и да
п о м о л я т за нови декларации.На въпрос какво ще дават на детето ми ми казаха че зависи от мнозинството. Нали се сещате че мнозинството ме гледа като че ли съм луда. Mr. Green

# 136
Декларациите не се спускат, декларациите се печатат от директорите!!!
Какво ще дават на твоето дете не зависи от мнозинството, а от твоето желание!!!
Отстоявайте си правата!!! Като не си написала черно на бяло какъв отказ ще предават, тия за мезе ли ни вземат Close Не се оставяйте да ви мачкат!!!

# 137
Афродита, тези май си просят нова статия в Монитор? Какво ще кажеш?

# 138
  • варна
не ви трябва те да ви дават декларации, а си ги напишете сами. на един лист свободен текс, че не сте съгласни детето ви да яде флуорирано мляко. подавате я в канцеларията и искате входящ номер. аз така направих, моето дете до колкото разбрех е единствено, но въпреки това се поръчва за него отделно мляко. докато не изкажете мнението си като родител писмено никой няма да го вземе под внимание

# 139
 Прясното не знаеха какво е ,идвало в чайник.
Shocked
Непакетирано? Абсурд!

# 140
В нашата ДГ също дават флуорирано мляко. вчера заявих, че не желая детето ми да яде флуорирано мляко. единствено то е в групата. сутринта ми заявиха, че няма да яде никакво мляко. след това подадох писмена декларация до директорката на която държах да ми сложат входящ номер. резултат имаше. като го вземах ми казаха, че ще поръчват за него отделно мляко. но се чудя как може да съм сигурна че в действителност не му дават флуорирано
"Количеството на флуора в урината е един от най-добрите показатели за въвеждането на микроелемента. Изследва се концентрацията на флуора в денонощните количества урина на даден индивид..."

# 141
В нашата ДГ също дават флуорирано мляко. вчера заявих, че не желая детето ми да яде флуорирано мляко. единствено то е в групата. сутринта ми заявиха, че няма да яде никакво мляко. след това подадох писмена декларация до директорката на която държах да ми сложат входящ номер. резултат имаше. като го вземах ми казаха, че ще поръчват за него отделно мляко. но се чудя как може да съм сигурна че в действителност не му дават флуорирано
"Количеството на флуора в урината е един от най-добрите показатели за въвеждането на микроелемента. Изследва се концентрацията на флуора в денонощните количества урина на даден индивид..."
Аз май трябва да си отворя лаборатория в къщи Laughing Лошото е че дори и да открия флуор какво, да ги осъдя ли. Това е отвратително. Въпроса е принципен. Утре могат да решат да му правят някаква друга профилактика, с калций от тебешир например.

# 142
Shocked
Непакетирано? Абсурд!
Ако храната в съответното ДЗ идва от кухня майка изобщо няма да се учудя Close

# 143
Shocked
Непакетирано? Абсурд!
Е нали се транспортирва?? Не знам вече...може и в гюмове да го носят!

# 144
Знам, че в Добрич преди години родителите много са се разбунтували, но какво се случва от тогава не е ясно.

Явно държим фронта без да искаме...Проверих- дава се мляко Роса.
От есента малката е на ДГ, а аз не съм от безразличните  Twisted Evil
В следващите 4г. ще съм в течение редовно!

# 145
  • гр.Варна
При доза на флуора 5мг/л(5ppm), и  200гр. мляко на ден консумирано от дете в ДГ,  препоръчваната от лекарите допустима доза от 0.5мг/дневно за деца от 1-4години се превишава двукратно.
/дневната дажба достига в някои дни до 300гр./

При деца от 4-6 години дозата е до 1мг/дневно, което означава, че детето не трябва да получава флуор от други източници, за което обаче родителите не са предупредени.

Сигурна ли си че 5 ppm e 5мг/л?
Не мисля, че децата пият 200 гр. мляко на ден. Това е повече от 15 кофички кисело мляко на група. Пият един разреден айран в малки шоли. Но това ще го проверя.
В нашата градина сме предупредени да не даваме друг флуор. Но това не решава проблема , че друго мляко няма. 

# 146
  • гр.Варна
Shocked
Непакетирано? Абсурд!
Е нали се транспортирва?? Не знам вече...може и в гюмове да го носят!
Градината няма собствена кухня ,носят храна от близкото училище. Предполагам ,че се носи точно в гюмове или нещо подобно. А после го разпределят по групите в чайници. Не е работа на лелята и учителите това да знаят,те си вършат работата. ХЕИ са разрешили този начин на хранене ,градината няма проблем . Ние родителите би трябвало да сме се позаинтересували,ако нещо ни притеснява.

# 147
Milena, права си, децата не пият 200 гр мляко за деня. На практика 1 кофичка се разрежда и разпределя на няколко деца, но това не означава, че е редно.
Според мен също (прочетох го някъде) е редно да се готви с нормално мляко - застройки, заливки на ястия, фрикасето!!!, а флуорното мляко да се дава само под формата на айрян на децата, чиито родители искат да си ги тровят!!!!

# 148
ХЕИ са разрешили този начин на хранене ,градината няма проблем . Ние родителите би трябвало да сме се позаинтересували,ако нещо ни притеснява.

Знаеш ли къде е проблема?
Оказа се, че РИОКОЗ/ХЕИ/- Варна, изобщо не бяха информирани/или поне на 05.02.2008г. твърдяха че е така, че никой не ги е оторизирал да упражняват контролни функции по Програма за профилактика с флуорирано мляко в детските заведения на Варна. Това означава само едно - че никой, ама никой не е наясно и не може да те информира колко флуориди на ден поглъща детето ти посредством млякото, което му дават!
Може да предполагаш, да пресмяташ .... но няма медицинско лице, учител, дректор, контролен орган който да ти отговори точно и конкретно на въпроса!

Просто се оказва, че въпросната програма не обезпечена с КОНТРОЛ, с кадрови ресусрс, нито с медицинско наблюдение на децата за резултатите от нея!

Колкото до това полезен или вреден е флуора, добре е всички да четат и да знаят повече, преди да взимат решения свързани със здравето на децата:

http://www.fluoridealert.org/

http://homeopathyfor.us/index.php?catid=3&subcat=5&id=87

http://www.estestveno.com/index.php?pageid=4&langid=0&it … d=-2&cid=3051

http://www.biomedica-consult.com/glava19.html

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101468

Медицинската история е пълна с примери, за това как вещества считани за полезни и подходящи за лечението на нещо ... в крайна сметка се оказват опасни за здравето, токсични, впоследствие ЗАБРАНЕНИ и спрени от употреба!

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 14:44 от JuliaP

# 149
Сестрата от градината каза, че са ги събрали точно в ХЕИ и са им казали, че трябва задължително да се прави някаква флуорна профилактика и затова сега въвеждат това флуорно мляко и им раздали тези декларации за съгласие/несъгласие.
Въпреки, че аз съм виждала преди това, че зареждат мляко на Дея, не ми се вярва досега да са зареждали от тях нефлуорно, а пък сега тепърва да питат родителите дали да дават флуорно

Общи условия

Активация на акаунт