ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 442
  • 567
  •   1
Отговори
# 360
здравейте и от мен Simple Smile
отскоро имаме къща с голям двор, който започваме леко полеко да облагородяваме Simple Smile
искам да насадиме лешници,обаче---откъде да си купиме разсад Sadпитахме в няколко градински центъра,но нямаха
някой знае ли Praynig
От Женския пазар ... там има всичко  Mr. Green

Мънки, само внимавай да не те излъжат и да ти продадат диви и по-дребни (мен ме излъгаха там с малини  hahaha  Embarassed )...  по- добре от ботаническата ако имаш път и на там - да провериш какви предлагат

Търся си хортензийка ама незнам къде продават  newsm78 Къде в София мога да купя малка хортензия?Малка защото ще я гледам в апартамент Simple Smile

Виждала съм в оранжерията срещу БАН ( L2 company[/i])сигурно има и по другите

# 361
Теди,благодаря ти  bouquet  bouquet

# 362
Моля,
 няма защо  Simple Smile
Само да си имаш "едно наум".
Иначе и в института където работя има някакви лешници , но те не ги размножават и незнам дали има някакви издънки, а ти е и малко далеч.........
поне знам, че са едри - затова ти предлагам в Ботаническата градина - там са съвестни
Посей си и скоруша - по-късно дава плод (6-7г. след присаждане), но е много вкусна и страшно полезна - като мушмула угнива и тогава се яде
 Peace

# 363
 Здравейте! Може ли някой да ми каже сял ли е туя от шишарка или се иска нещо по- специфично? Надявам се не сте го коментирали вече. Ако е така моля, да ме извините!

# 364
Галя   няма нищо специфично    посяваш  семената   след като поникнат се прореждат  ..не трябва да са нагъсто .Другият  вариант е  чрез резница    което според мен е по лесно    стига   да има откъде да се снабдиш с такава.
 Шишарките се събират при първите признаци на разпукване, най-често през октомври. След бране се оставят да се изсушат на проветриво място. Семената изпадат сами. Съхраняват се на тъмно и хладно до пролетта. Засяване: семената се поставят във влажен пясък в началото на април и след осмия ден се засяват направо на открито в рохкава и влажна почва. Покълнването настъпва на десетия ден при западната туя и на двадесетия при източната. Кълнят 50 – 60% от семената. Годността им се запазва само две години.

# 365
 Супер бърза и изчерпателна! Много благдаря!

# 366
Ако ме приемете се записвам и аз в темата - и ви пускам малко есен Simple Smile

# 367
Ладолче, добре дошла. Това от вашият двор ли е?
И аз съм пълна в момента с този цвят астри, много ги харесвам!

# 368
Хайде, покажете още снимки!

Така е цветна есента, а темата ни не съвсем...

Hug

# 369
Май нещо позабравихме да пишем...

Добре си дошла LaDolce!   bouquet  Много са ти хубави "маргаритките"

Ето малко снимки и от мен........ дано утре ми остане време по светлото да снимам  Simple Smile

http://tedym.multiply.com/photos/album/12

И една молба към всички: ако някой си гледа в двора Хеномелес или го има при съседа да си признава   Naughty (Трябва ми да имам някаква представа къде е разпространен в Бг, обаче нямам възможност да обиколя цяла България и затова много разчитам на вашата помощ   Hug ). После ще ви черпя със сок от него (междудругото мнооого е хубав  Peace ). Така , че ако го видите това растение в градината си със жълти или жълто зелени плодове (снимайте ми го) и си го направете на сироп или сушете за чай - само за сведение: съдържа повече вит. С от лимона и то 2-5 пъти!

# 370
Теди,
чудесни цветове! Peace
Бугенвилеята как я подрязваш. Аз все нещо бъркам и в крайна сметка имам две стърчащи клечки, а искам дръвче... Close

Я, пак да преговорим - кога ще садим луковиците на пролетните цветя,
кога и как ще зазимяваме розите!?
newsm78

# 371
Много ви благодаря лейдис   bouquet
Вечерница, да - това е нашият двор, малък е ама много му се радвам и все си правя експерименти, та да видим...  Rolling Eyes (от сума ти време искам да ти кажа колко са ти сладки децата  Hug)

Астрите и аз много ги харесвам, имам и няколко градински хризантеми

Теди, този хеномелес не е ли декоративна дюля? Ако е това, майка ми го има - цъфтя цяла зима  Shocked и сега е отрупано с плодове.

Розите още цъфтят, така че няма да бързам да зазимявам а и тука не е много студено - слагам им малко шума около корените и това е. А луковиците аз вече ги посадих.
Специално тези на късните лалета още в началото на септември а другите в края на септември.

Пускам още снимки, но са ми огромни Embarassed

# 372
от мен малко розички (сега засадих и една синя и две бели катерливи), засадих си и лалетата и зюмбюлите и се чудя за храст.
Дайте идеи за цъфтящ повече от 1-2 месеца храст, който да вирее на много слънчево място? Аз си мислех за дървовидна ружа newsm78

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 10:51 от Slavi

# 373
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

И една молба към всички: ако някой си гледа в двора Хеномелес или го има при съседа да си признава   Naughty (Трябва ми да имам някаква представа къде е разпространен в Бг, обаче нямам възможност да обиколя цяла България и затова много разчитам на вашата помощ   Hug ). После ще ви черпя със сок от него (междудругото мнооого е хубав  Peace ). Така , че ако го видите това растение в градината си със жълти или жълто зелени плодове (снимайте ми го) и си го направете на сироп или сушете за чай - само за сведение: съдържа повече вит. С от лимона и то 2-5 пъти!

Аз имам, но никога не бих направила сок от него, защото е посаден до улицата., имаче знам за полезните му съставки. Взех го , защото бил издръжлив на замърсявания и газове, пък и е много красив ...но още е много малък, не цъфти и незнам дали ще оцелее ...може да е в този вид, защото три пъти го местих, докато му намеря мястото  Rolling Eyes

# 374
Сега (тази година или следващата) ще се опитам да направя анализ на акумулацията на тежки метали в плодовете и ще докладвам резултата  Peace

За луковиците е време, но можеше и по- рано или по- късно (аз съм си купувала и засаждала и през пролетта. Цъфнаха малко по- късно от другите - но вие не правете като мен  Blush). Само почвата да не е замръзнала, иначе по "бабешки" се сее още от края на август .

Бугенвилеята си е ниска и си е още в саксийката, в която си я купих. Тя е от типа на тези, на които като им опада 1-я цвят - веднага започва вторичен растеж на нови цветове...

LaDolce , а може ли снимки на този храст и плодовете?  Hug и си го ползвайте много е хубав

Общи условия

Активация на акаунт