"Движение на българските майки"

• 85 829
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
за базара - непременно трябва да е в центъра, за да се осигури посещаемост. че трябва да е на затворено е ясно.
сещате ли се за някоя подходяща общинска сграда? бихме могли да искаме разрешение от общината за ползване (имам опит как се атакува общината  Wink)

или дайте да набележим няколко подходящи сгради - цум, халите, фоайето на ндк, "малкото" ндк, военния клуб (близо е до ал. невски и с добра реклама...) и да напишем официални писма до собствениците/управителите.

училищата в центъра също са вариант - бихме могли дори да помолим учениците за съдействие. 133, 6, 7, 112/114 - тези са все на централни места.

Аз да подсетя - малкия ЦУМ . Доколкото знам  собственикът е доста готин човек, а е и собственик на бившата Хавана. В момента в малкия ЦУМ, мисля че има цял затворен етаж, а той е доста посещаван.......

7-мо СОУ има родителско настоятелство - все млади хора  и дейни, отделно екипа на училището са настроени доста либерално по отношение на новите идеи, а и доста деца имат разнообразни клубове и мисля, че биха ни подкрепили и с удоволствие биха се включили в различни инициативи в помощ на сираците. ... 

# 1 216
Yvette -ще донеса и специални опаковачни найлони-от тези с мехурчетата,които се пукат Wink-да ги ползвате,за да застилате пода при боядисването.Проблемът е ,че в неделя мога само да мина през СЛенд(и двете ми слънца имат  тренировки ) ,така че може ли по-раничко да дойда,да се срещнем пред фонтана-10 минути по-рано newsm78 ,за да оставя всичките неща в колата,която ще се товари Hug Ще ме познаеш по найлоните Wink

Последна редакция: пт, 03 мар 2006, 11:08 от Аурелия

# 1 217
i posledno, ne razbrah dali sa kupeni tapetite za semejstvoto v Roman. Ako ne sa az suhto iskam da pomogna! Praynig $akam otgovori momi4eta! Laughing Heart Eyes

Мисля, че не са купени, тъй като още не знаем размерите на стаята. Чакам MardiGras да каже своето мнение относно предложението ти. Аз чакам от Роман да ми кажат колко голяма е стаята.

# 1 218
Мами в опит да помогна и от мен някой идеи за базара -  подлеза на ЦУМ или пък под колоните на Гарибалди - хем е под навес, хем е на открито в центъра и потока от хора е .....само не знам от кого да се търси разрешение за там - може би от Кмета Борисов  newsm78, или пък търговския безистен с/у Нац. музей/Съдебната палата.......

# 1 219
Yvette -ще донеса и специални опаковачни найлони-от тези с мехурчетата,които се пукат Wink-да ги ползвате,за да застилате пода при боядисването.Проблемът е ,че в неделя мога само да мина през СЛенд(и двете ми слънца имат  тренировки ) ,така че може ли по-раничко да дойда,да се срещнем пред фонтана-10 минути по-рано newsm78 ,за да оставя всичките неща в колата,която ще се товари Hug Ще ме познаеш по найлоните Wink

Страхотно! Аз се чудех откъде да се снабдим с найлони, но ето отново някой има готово предложение  Hug
Ще си пукаме на воля в Роман  Laughing
Може да се видим по-рано, в 11.45 съм на фонтана.

# 1 220
  • София
Иначе да ви кажа каква ни е идеята - в стаята махаме остатъците от старите тапети, слагаме нови, латекс на тавана, уплътнение на прозорците, слагаме пердета. Слагаме плафонче, че са на крушка.
Баня, коридор, кухня - блажна боя + латекс. В банята сменяме батерията, казанчето, мажем блажно. Слагаме плафонче. В кухнята - латекс, уплътняване на прозорците.

Понеже предполагам, че вие сами ще правите ремонта, ако има нужда от работна ръка евентуално мога да дойда да помагам.  Simple Smile (само, че нямам кола и не шофирам Confused) Действието в Роман ще е не тая, а другата събота и неделя, нали? Има време до тогава, но ако искате бих дошла с вас, ако мога нещо да съм полезна  Thinking  Simple Smile

# 1 221
мами, имам дрешки от бебка /от 0 до1.5 г/.искам да ги даря при ваша акция.понеже чета и нещо все не ми е ясно, та направо да попитам-в неделя ли да ги занеса в софия ленд или на великденския базар, който организирате? благодаря предварително за отговора!

# 1 222
Denat, много ти благодаря за предложението, но май ще сме доста хора. Оттук аз тръгвам с 3 момчета, даже ще се наложи 1 или 2 от тях да пътуват с влак, че няма да има място в колата за багажа  newsm78 . Освен това там на място ще ни помагат Митко на Мария, Петя, както и цялото семейство на Люси. Даже още не знаем със сигурност къде ще спим  Shocked Иначе тръгваме петък ранния следобед.
Благодаря ти  Hug

Lolibon, ако имаш възможност да дойдеш в неделя, аз ще взема дрешките и ще ги разпределим по необходимост. Благодаря ти!   bouquet

# 1 223
  • София
Denat, много ти благодаря за предложението, но май ще сме доста хора.

Oк, друг път  Hug   bouquet

# 1 224
Привет!
Честита Баба Марта!
Преди малко се върнахме от дома "Св. София".
Беше много хубаво, празненството беше на шест  Hands Thumbsup Дечицата се бяха подготвили, имаше първо театър за тях, после пяха песни и рецитираха стихчета и се правиха на цветя. Имаше и един тригодишен госпоодин с фраг(!!!), в когото съм влюбена Blush
Джул и Бинито снимаха, чакаме снимките, когато се включат тук.  
Видяхме и бебетата, на тях не вързахме мартеничките, а ги дадохме на една жена(не знам, май не беше директорката Embarassed)
Занесохме ябълки, банани и киви за арт групата Grinning
По време на тържеството се появи Баба Марта и снабди децата с гевречета, после им дадоха и бананите и те всичко си изядоха. Потанцувахме малко, поиграхме и си тръгнахме. Обичам ги Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Не мога да ви опиша как се чувствам, хем ми е криво за децата, че са оставени в дом, хем в душата ми е едно хубава, че имах възможността да се докосна до техния свят Heart Eyes

# 1 225
Момичета, днес Мишел на Павлина от ДВН-то прави 1 годинка. Аз и Гери (Sofi Bo) ще я посетим по случая. Гери ще е там следобеда, а аз ще ида вечерта към 19.30. Ще направя снимки, за да видите красавицата колко е пораснала  Simple Smile .

За новодошлите - Павлина е една от майките-сираци, на които помагаме от повече от година. Тя живее в Дома за временно настаняване в Люлин. Имаше приятел, който я изостави преди няколко месеца - и по-добре, защото я биеше. Дъщеря й се казва Мишел. Техни снимки може да видите тук: http://community.webshots.com/album/291365936ynfqFH

В ДВН-то помагаме и на още едно семейство: Деси и Илия и техния бебчо Алекс, който на 31.12.05 направи годинка. Ето техни снимки: http://community.webshots.com/album/311759415Qnyauk

Скоро ще направя пълни профили на всички, които помагаме и ще знаете повече подробности.

За тези, които ще идват в неделя и се чудят как да ме познаят, ето тук има мои снимки:
http://community.webshots.com/album/548124616PoAaKZ
и тук: http://bgphoto.net/dbm/
и къде ли още не....  Wink

# 1 226
  • София
Момичета сега се прибирам от бебешкия дом "Света София". Ще ви пиша по-късно.
Искам да ви честитя Баба Марта. Пожелавам на всички ни да сме живи и здрави, за да можем да си гледаме дечицата.
На мен ми е малко тъжно.

# 1 227
Ради, Таня  Hug  Heart Eyes

# 1 228
мами, имам дрешки от бебка /от 0 до1.5 г/.искам да ги даря при ваша акция.понеже чета и нещо все не ми е ясно, та направо да попитам-в неделя ли да ги занеса в софия ленд или на великденския базар, който организирате? благодаря предварително за отговора!

В нашия квартал живее една мъжка с две момиченца - на 6 години и на 5 месеца. миналата година загуби детенцето си на 1 годинка от тумор на дробовете. не живее мизерно, но е повече от скромно. помогнах и с част от дрешките на моето дете, но е недостатъчно. В момента има нужда от бодита, камизолки, ританки и буики за бебето. живее на семейни начала без брак и само таткото работи, а това е недостатъчно. Каката е от другя баща, който ги изхвърли на улицата. познавам я от няколко години, много искам да и помогна с каквото мога, защото живота и не никак лек, а е добра жена.  :прай:Не е ромка. Аз ще буда в неделя в София Lend да донеся някои неща за семейството от Роман, ако някои може да помогне много ще съм ви благодарна! Майката се казва Виолетка, а бебето Ивайла.  Peace Благодаря на всички предварително :хуг: Казвам се Силвия

Последна редакция: пт, 03 мар 2006, 11:12 от Аурелия

# 1 229
Black_angel, аз мога да донеса малко дрехи от дъщеря ми за голямото момиченце, ако има нужда? Lolibon да каже за другите дрешки.

Общи условия

Активация на акаунт