"Движение на българските майки"

• 85 879
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Дуцка днес оня в била е бил прав
Цитат
"Билла - България"
От 8% до 20% намаление от цената на определени продукти. Списъкът на тези продукти ще се обновява на всеки две седмици.

# 1 261
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Binito, Със Вики случая не е точно такъв. Закона при нея предвижда вписване директно в регистрите и не се чака този срок от незнам колко месеца майката да се откаже. Но при нея се водят дела за опит за убийство срещу неизвестен извършител. Това всъщност бави нещата. Детето е слънчице.
Много хубав празник сте изкарали мили момичета в Св. София. Джул, това в ръцете ти Гената ли е? Бонбонче. Много са готини дечицата.
В Драгалевци базата е перфектна и персонала добре се грижи за децата. Имат единствено нужда от Плодове през месеца - с другото смогват.

# 1 262
Binito някой тук във форума беше казал че ако се решим можем и правителсвто да свалим ( майките от форума де) - мисля че идеята за петиция е страхотна но връ4ена от вси4ки нас накуп, в присъствие на медиите...........може и да има ефект.
Роси ако не ви се занимава не пращайте колети към Гъмзово. моя приателка често си ходи на Видин и никога няма да ми откаже да закара всичко за бебето от Гъмзово на Йоана.а и аз мисля напролет да си ходя до Гъмзово и каквото иамм още останало да занеса.
много рядко се вкл да пиша в тази тема защото нямам финансовата възможност да ви придружавам и да се включвам по често в акциите ви. но много ми се иска ако може само да идвам с вас по домовете и да давам на тези деца поне малко топлина. живот и здраве като почна да работя ще мога и аз пълноценно да се включа..............................
а за Доганово имам много здрав шкаф за обувки и пердета. как да се включа да ги дам. а и закачалка за дрехи и закачалак за баня по една имам. хайде смятайте ги от мен..............

# 1 263
Тъй....много е хубаво предложението на Бинито. Наистина ще бъде страхотно ако успеем да направим такова нещо. Но според мен гластност трябва да се даде. Колкото се може повече Peace
Доби, ще ми пратиш ли снимките някъде? На пощата ако искаш?

# 1 264
а за Доганово имам много здрав шкаф за обувки и пердета. как да се включа да ги дам. а и закачалка за дрехи и закачалак за баня по една имам. хайде смятайте ги от мен..............
Praynigмога ли да помоля-да ми пишете лично съобщение,когато имате конкретни неща които ще донесете от списъка за да ги отмятаме-4е може да се изгуби постинга из темата-мерси Hug  bouquet

# 1 265
  • sofia
Мерилин,спикъкът е перфектен Heart Eyes

Юле,извинявай за снимките,нека си стоят до утре,но като знам как някои директори реагират на подобни публикации ме е страх да не ни набедят в нещо CloseСнимките са страхотни ,но нека им се радваме само ние Praynig

Бини,днес в колата обсъждахме от къде да тръгнем за да има ефективност в действията ни по повод закона и цялата тази абсурдна ситуация.Моля те,съгласувай с Кика и Мария всичко.Адвокат задължително.Според Кика ще е изключително трудно ,но аз съм на 100% ЗА да вдигнем гюрултия час по-скоро Praynig Peace
Изморих се да се ядосвам,измори  ме човешкото бездушие,изморих са да рева всеки път след като съм при децата Tired

За Гъмзово-няма да смогна  Embarassed

Вероятно ще търсим нови кръстици-просто го знайте  bouquet
От тук тататък БТВ ще помагат както могат и Криси е зад нас Heart EyesЩе се знае за базара до дни дали ще е около БТВ в НДК Praynig

# 1 266
Binito някой тук във форума беше казал че ако се решим можем и правителсвто да свалим ( майките от форума де) - мисля че идеята за петиция е страхотна но връ4ена от вси4ки нас накуп, в присъствие на медиите...........може и да има ефект.
Роси ако не ви се занимава не пращайте колети към Гъмзово. моя приателка често си ходи на Видин и никога няма да ми откаже да закара всичко за бебето от Гъмзово на Йоана.а и аз мисля напролет да си ходя до Гъмзово и каквото иамм още останало да занеса.
много рядко се вкл да пиша в тази тема защото нямам финансовата възможност да ви придружавам и да се включвам по често в акциите ви. но много ми се иска ако може само да идвам с вас по домовете и да давам на тези деца поне малко топлина. живот и здраве като почна да работя ще мога и аз пълноценно да се включа..............................

Viki1, Днес в дома Св.София ни казаха, че Лавендер като е ходила там са се разбрали от наша страна да им изпратим доброволци, които да се занимават от време на време с дечицата, както в този дом, така и в други домове се нуждаят от такива доброволци. Обаче Роси трябва да сключи договор или приемно-предавателен протокол- ще го уточнят, с който да се отбележат тези неща и едва тогава доброволците могат да ходят в домовете. Значи нужно е само едно писмено споразумение м/у Роси от името на "Движението на българските майки" и подписа на директора на съответния дом. Всеки, който има желание да посещава такъв дом ще си избере в кой дом иска да ходи според удобството му до дом или месторабота. Единственото изискване към доброволците е да са им направени фекални изследвания, т.е. не са нужни здравни книжки.

# 1 267
  • sofia
това с доброволният труд ще почака до края на март.
само аз и Мери можем да сключим този договор , а сега ни предстои базара,както и други не можещи да чакат неща.
Вие просто си решете кой иска и къде.

От април най-рано се почва и на двете места Wink
Бини,писах в темата ти в клюк.............

# 1 268
само да допълня за ходенията и помощта за малките-директорката изрично каза,че иска да мине 'сезонът на болестите' по разбираеми причини-ина4е имаме готовност-ама-здравни книжки-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябват!

п.с. Мери,ай да рачистиш пощата си  Praynig-знам,че сега си заета с друго luvbedама... Mr. Green

# 1 269
Yvette -ще донеса и специални опаковачни найлони-от тези с мехурчетата,които се пукат Wink-да ги ползвате,за да застилате пода при боядисването.Проблемът е ,че в неделя мога само да мина през СЛенд(и двете ми слънца имат  тренировки ) ,така че може ли по-раничко да дойда,да се срещнем пред фонтана-10 минути по-рано newsm78 ,за да оставя всичките неща в колата,която ще се товари Hug Ще ме познаеш по найлоните Wink

Страхотно! Аз се чудех откъде да се снабдим с найлони, но ето отново някой има готово предложение  Hug
Ще си пукаме на воля в Роман  Laughing
Може да се видим по-рано, в 11.45 съм на фонтана.
Супер-11:45 неделя,на фонтана Wink

# 1 270
  • на път
Момичета ето снимките от тържеството за Баба Марта в дома за бебочета   "Света София "  Hug

Снимките са просто невероятни ....  Grinning. И ние сме си осиновили в къщи едно такова малко, мургавичко и болничко, но пак ми се доревава като ги гледам и ми иде да ги прибера у нас всичките . . . 

# 1 271
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Здравейте и от мен май4ета,

Днес ходихме до домовете в Перник и Доганово,за да уважим децата по слу4ай Баба Марта- бяхме канени и на двете тържества.

Тръгнахме в 9 сутринта - Мариета,Марина,Весито,Дани/колега на весито-много добре мом4е/ и аз.Бяхме 3 коли,но се събрахме в една - на Мариета,защото за съжаление не успяхме да съберем хора за останалите две коли.

Тържеството в Перник беше много мило - децата пяха,рецитираха,Баба Марта им зака4и на вси4ки мартени4ки,раздаде им бонбони,а накрая вси4ки заедно танцувахме и се гушкахме.Нашата Баба Марта - Весито,раздаде мартени4ки,бяхме донесли и торта.банани. Мал4овците бяха токова развълнувани/оказасе,4е досега не са имали тържество по слу4ай Баба Марта/,и бяха много щастливи. Моят сладур Божидар4о толкова много е пораснал,и е толкова сладък,много се гушкахме,танцувахме,оказа се ,4е станал голям хаплъо Grinning,но мен не ме охапа нито веднъж Grinning Вси4ки бяха толкова хубави,толкова усмихнати............деца,като вси4ки останали.......
После видяхме и бебоците,и болни4ките де4ица....едва ли разбираха,4е е Баба Марта,но...за пореден път се опитахме да им дадем малко нежност...дано сме успели......
Поговорихме си с Веселинова,обсъдихме някои проблеми,оказа се 4е имат спешна нужда от памперси,но не еднократна помощ,а 5000 бр. всеки месец,за да могат децата да са постоянно с памперси...Трябва  да измислим на4ин да им помогнем........

Разделихме се както винаги със смесени 4увства,но....беше време за обяд,децата си имат режим,а нас ни 4акаше още много път и много емоции...

Посетихме  и помощното у4илище в Перник " Любен Каравелов",и там нашата Баба Марта раздаде мартени4ки,и поехме обратно за София... На паркинга на Била ве4е ни 4акаше Ева,която се беше върнала от домът в Дрен,преместихме багажа за Доганово в моята кола,казахме 4ао на Марина и Мариета и ...пълен напред към Доганово - Ева,Весито,Дани и аз...

Децата в Доганово както винаги ни посрещнаха много любвеобвилно - прегръдки,целувки,бърза размяна на информация - кой какви оценки има,кой какви разо4арования,кой влюбен,кой разлюбен...знаете,нормалните неща,за децата..

И там си имахме тържество - пяха ни песни,играха ни танц/най-новият,все още в процес на разработка,но много свеж,и дори си имам обещанието,4е в следващият ще бъда вклю4ена Laughing Laughing/ Беше хубаво,децата се бяха постарали.. Hug Grinning

Погледнахме и новите стаи,ремонта все още те4е,но стаите стават супер,занесхме и малко дрехи,сладки неща..
Поговорихме си и с Дун4ев,обсъдихме бъдещи идеи и планове,но се оказа,4е към момента имат нужда от място,където да изкарат пролетната ваканция,докато им ремонтират кухнята и стаите..Нещо като хижа,където те си поемат храненето - продукти,готва4и,просто им трябва база, спане на символи4ни суми,нещо като хижа../Весито ще пусне тема,но ако някой има идеи-казвайте/

Следва сбогуването,прегръдки,наставления,...и ..обратно в София..
Заваля ни дъжд,бързахме,и се прибрахме по тъмно........
Един отиде на работа,друг се прибра в къщи, а аз след дълъг,много емоционален ден,малко изморена и изтощена,но доволна от свършената работа ,в 7,30 ве4ерта се прибрах,за да успея,късно,но все пак на деня да пожелая 4естита Баба Марта на моят малък-голям син Алекс,защото когато тръгвах сутринта,той все още спеше..
Междувременно и милият ми съпруг се беше върнал от командировка в 4ужбина,не намерил 4акаща го жена в къщи,нито приготвена ве4еря,и прекарвайки времето си по мъгки,те 4акаха мама да се върне...И мисля,4е сега заслужено трябва да се реванширам Grinning Grinning Благодаря им за разбирането,търпението и подкрепата на моите двама мъже!!!!!!!!

И така мили мами,с две думи - беше един много емоционален,дълъг ден,но равносметката е много засмени ли4ица,много протегнати ръ4и4ки,наки4ени с много мартени4ки,и дай Боже те вси4ки да бъдат здрави и да имат един хубав живот!

# 1 272
В Дома за отглеждане и възпитанитание на деца лишени от родителски грижи в с. Доганово вече се прави основен ремонт, сменя се дограмата, изграждат се нови помещения!
През пролетната ваканция, тоест 28-30.03. - 10.04.2006г. около 30 деца ще трябва да бъдат преместени от дома, във връзка с ремонта.
Търсим място, където те да живеят в този период...може би някаква хижа! Става дума само за нощувката (30 деца + 3 преподавателя), без транспорта и храната!

Пиша с молба за идеи...единственото, което ни хрумна е да бъде в някоя хижа, както писах по-горе! Но къде, как...

# 1 273
В Дома за отглеждане и възпитанитание на деца лишени от родителски грижи в с. Доганово вече се прави основен ремонт, сменя се дограмата, изграждат се нови помещения!
През пролетната ваканция, тоест 28-30.03. - 10.04.2006г. около 30 деца ще трябва да бъдат преместени от дома, във връзка с ремонта.
Търсим място, където те да живеят в този период...може би някаква хижа! Става дума само за нощувката (30 деца + 3 преподавателя), без транспорта и храната!

Пиша с молба за идеи...единственото, което ни хрумна е да бъде в някоя хижа, както писах по-горе! Но къде, как...

Почивна станция на социалното министерство,или към някой държавен орган ,в Банкя май са останали някакви подобни станции(бивши  на "активните борци против фашизма") newsm78
Иначе на Витоша има доста хижи-частни в частта над Златните мостове и периодът на ремонта име "мъртъв сезон",така че може да се опита newsm78

Мерелин ще предам на Ивет стелажи за книги  за Доганово   Embarassed нали може  Wink

Последна редакция: ср, 01 мар 2006, 23:31 от March

# 1 274
имам една идея................сега ще я споделя а утре след като проведа разговор по телефона ще видим ще стане ли 4удо.
кръстих сина си в Батулия. то е село на 10 км от Нови Искър. та там където го кръсих освен черквичката, попа си е направил и нещо от рода на староприемница.има окло 10 стаи, напълно обзаведени със спални и тн, плюс голяма кухня със вси4ки удобства - микровълнова, миална машина , голяма баня и тн..............въпроса е 4е попа  е един коцкар дето незнам дали ще се навие. по принцип иска по 5 лв на 4овек за нощувка без да плаща ток, ползване на кухня и тн..............оф много дълго стана.............ма какво да му кажа като му звънна утре.........и за него сега е период без много по4иващи във старопроиемницата............дали ще се навие..........утре ще ви дам резултат

Общи условия

Активация на акаунт