АПРИЛското дете се стяга за море!

• 9 239
  • 298
  •   1
Отговори
# 270
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МИЛО АДАШЧЕ! БЪДИ МНОГО ЩАСТЛИВА МАМА И ОБИЧАНА СЪПРУГА! РАДВАЙ СЕ НА ВСИЧКО КРАСИВО ОКОЛО ТЕБ! ЗНАЙ, ЧЕ ИМАШ ЕДНО ПРЕКРАСНО СЕМЕЙСТВО И МНОГО ПРИЯТЕЛИ, КОИТО ТЕ ОБИЧАТ!

От сутринта знам за Дари и ми е много тъжно, нека почива в мир малката душичка  Praynig

За таласемията....в класа ни имаше момче болно от такава болест, нарича се още средиземноморска анемия...сега като дават репортажи за болестта го дават често и него. Премести се в София, за да е по-лесно и бързо преливането на кръв, страхотен човек е, но за съжаление няма големи надежди, брат му почина от същата болест миналата година. Не знаех че има няколко вида таласемия, но явно той страда от най-тежката. Енви, определенео Велинка няма грам от това, което той има на външен вид, мисля, че можеш да си спокойна, но пак си направете изследванията де Peace
къпането - все още в стаята, защото е неудоно в банята, но предстои там ремонт и после ще е там, не го е страх от ръчния душ, в Усоето се къпахме с него в банята, седнали на земята под душа  Blush
Татянче, най-накрая поне знаете от какво е гадната температура  Praynig

# 271
Разбрах за Дарина на обяд по БТВ, а после и от тук.  Confused Много ми е мъчно за детенцето!  Cry Силно се надявам сега да е на по-добро място без болка!!! Praynig

Татянка, е как, чак сега го откриха това възпаление!? Shocked Бързо оздравяване! Praynig

Юлче, Вени, благодаря ви!  bouquet
На 6 мес. хемоглобинът й беше към 120, но не помня, колко точно./бяха 2 изследвания - едните са при док, другите- тук/, MCH 24,9 MCV 70.
Сега правихме 2 изследвания - през 6 дни в 2 различни лаборатории.
Според едното - хемоглобин 82, MCV 60, MCH 23,4.
Според другото - хемоглобин 123,2, а др. стойности не са при мен.
Според педиатъра ни, истината за хемоглобина й бил някъде по средата!? А според специалиста /забравих, как се наричаше точно/ - при първото изследване са й взели неправилно кръв и кръвта й се е смесила с лимфа!?
Аз самата имах анемия към края на бременността ми с Велина, но небременна не съм се изследвала. А при първата ми бременност хемоглобинът ми е бил ОК.
 Thinking

И тук заваля! Поне да не ме е яд, че съм затворена с децата в къщи! Mr. Green

# 272
Енви, според мен нищо й няма. При таласемията стойностите на Хб са ниски. Ако първия път при второто изследване са я боцнали леко и стискали пръста, изследването винаги показва по-нисък Хб от реалния. Другите резултати също не са действителни. Кръвта трябва да тече без стискане, колкото и зле да изглежда отстрани. За най-реален се счита резултатът при изследване на кръв от вената, ако ви правят изследвания за таласемия, трябва да взимат кръв оттам.

# 273
Татянка, е как, чак сега го откриха това възпаление!? Shocked Бързо оздравяване! Praynig

А де, и аz това питах....Ами можело, нали детето не оби4а да си отваря устата, можело и да не е било тлкова о4евидно  newsm78 Но явно сега е остро, понеже ми каzаха да й давам АБ на обяд и ве4ерта пак, беz да спаzвам 12 4аса раzлика.

# 274
Именно, първия път една баба-мед.сестра я стискаше зверски #2gunfire, т.к. Велина ревеше кански и се дърпаше.
А втория път специалистът остави кръвта, да потече.

# 275
ТатянчеShocked какъв е този режим на АБ  Shocked аз знам на равен часови интервал - било то 8 или 12 часа
Енви, как мед. сестра бе  Rolling Eyes уж само лаборанти вземат кръв  Rolling Eyes

# 276
  • София
Енви, определено не е взета правилно кръвта! Иначе Mcv трябва да е над 70, А mch  над 24! Хемоглобина над 110!

# 277
ТатянчеShocked какъв е този режим на АБ  Shocked аз знам на равен часови интервал - било то 8 или 12 часа

newsm78  А де, така ми каzаха, 4е не било фатално ако не се спаzва то4ния интервал, и иzри4но ми каzаха днес да йм давам една доzа на обяд, и втората ве4ерта, а от утре едната сутринта, а другата ве4ерта  Thinking

# 278
Смини, ами значи е била бабка-лаборантка.  Mr. Green Никак не съм наясно със заглавията им. Crazy
Честит ти нов аватар! Peace

# 279
Татянче, така може щом от утре минавате на 12  Peace
Баси гадното време #2gunfire, провали ни срещата с Мисчето, за която много се радвам, че ще има момченце  Hug
Енви, миси   bouquet ( ати видя ли, че има специална тема за теб в събития  Flutter)

# 280
Финалът на Пепи в яслата беше със самото закриване на цялата ясла. Естествено на госпожите не им беше до празнуване и празник нямаше, но пък правехме подписки, от които нищо не излезе. Rolling Eyes

Защо са закрили ясла при положение, че има недостиг сега?

# 281
  • София
На мен ли само ми се струва, че бг здравеопазване е по-читаво от немското?  Thinking

Някой знае ли дали работи Софияленд?

# 282
Някой знае ли дали работи Софияленд?

Не работи отдавна  Sad

# 283
Ние сме ве4е с диагноzа, ура. Викам ура, zаЩото поне zнаем на какво се дължи таzи Т и можем да се лекуваме. Та пипнала е гнойно въzпаление на сливиците и сега сме на АБ  Confused  Температурата пак е над 39  ooooh!  дадох й и антибиотика, и нурофен пак и сега спинка. Дано скоро се оправи.

Май нещо гнойната ангина е тръгнала да шета насам-натам... Tired
Да оздравява бързо:peace:, какъв Аб й дадоха?

newsm78  А де, така ми каzаха, 4е не било фатално ако не се спаzва то4ния интервал, и иzри4но ми каzаха днес да йм давам една доzа на обяд, и втората ве4ерта, а от утре едната сутринта, а другата ве4ерта  Thinking

Не е фатално. Искат да се насити с Аб организма по-бързо, за да почнете утре на равен интервал, но вече да е достигната дозата за лечение! Wink

МиссЗ ще имам момченце ли? Супер!  Joy

# 284
На мен ли само ми се струва, че бг здравеопазване е по-читаво от немското?  Thinking

Май има нещо такова  newsm78

Софияленд не работи за съжаление  Sad

Нова темичка някой ще пусне ли  Crazy (колко съм активна само, личи си, че Али спинка Laughing)

Общи условия

Активация на акаунт