Примерна схема за захранване

• 196 085
  • 612
  •   1
Отговори
# 150
  Аз още не съм захранила бебето ми,ще следя темата Grinning

# 151
Аз от много малък се храня с него на масата защото не иска да седи сам а и няма на кой да го оставя и от известно време забелязвам , че ме гледа право в устата когато ям чак неудобно ми сатава но не мога да му дам защото е само на 4м и половина и е само на кърма мисля като стане на 6 да започна но не съм решила дали педагогическо или с  пюретата
Ще следя темата

# 152
Въпрос към по-опитните в захранването майки:

Относно добавката от желязо в някой продукти /напр. каши/ - вярно ли е, че добавеното там желязо възпрепятства усвояването на желязото от кърмата?

И още - мен някак ме влече да започна със зеленчукови пюрета, но не знам защо. Та майките, които сте захранили със зеленчуци - защо така решихте?

# 153
  • Бургас
Аз почнах със зеленчук по съвет на педи, понеже си вървяхме добре с килцата тя каза, че няма нужда излишно да го тъпча с каша и за това като първа храна ни препоръча картофче или тиква. Аз избрах тиква.....

# 154
  • Велико Търново
Аз започнах вчера с картоф. Прие го много добре, сега мисля да продължа на картоф и да изчакам малко преди да въведа друг зеленчук - например морков.
Имам въпросче - кога може да се дава жълтък на яйце?
Благодаря Grinning

# 155
Ето моята схема на захранване.Ако е в полза на някой ще се радвам  Heart Eyes.Аз съм за късното захранване за по- постепенното запознаване с различните храни. Смятам да въвеждам само зеленчуци и плодове до годинката без месо, млечни продукти,подправки и ядки.

дата           вид храна      реакция                                    забележки
30.6.2007   банан   не се приема   силни колики-раздразнено стомахче
01.7.2007   банан   не се приема   
10.7.2007   тиква   приема се   добро изхождане-1 на ден
11.7.2007   тиква   приема се   
12.7.2007   тиква   приема се   
13.7.2007   тиква   приема се   
14.7.2007   тиква   приема се   
15.7.2007   тиква   приема се   
16.7.2007   кърма   кърма                                            почивка
17.7.2007   тиква + сладък картоф   приема се   добро изхождане-1 на ден
18.7.2007   тиква + сладък картоф   приема се   
19.7.2007   тиква + сладък картоф   приема се   
20.7.2007   тиква + сладък картоф   приема се   
21.7.2007   тиквичка   приема се   добро изхождане-1 на ден(твърдо)
22.7.2007   тиквичка   приема се   
23.7.2007   тиквичка   приема се
Зеленчуците приготвям на пара,пасирам и разреждам с кърма.Започнах с една лъжичка до постепенно увеличаване на количеството. Храним се следобедните часове след следобедния сън като не замествам кърмене и продължавам на поискване без даване на вода.Схемата я правя постепенно с това какво успявам да намеря на пазара като се възползвам от био- плодове и зеленчуци.  Heart Eyes

# 156
  • Бургас
оф мойта схема върви за сега перфектно, но Петър нещо не иска да суче......, та ще пиша по-късно какво съм предприела, вие какво ще ме посъветвате?

# 157
Аз почнах със зеленчук по съвет на педи, понеже си вървяхме добре с килцата тя каза, че няма нужда излишно да го тъпча с каша и за това като първа храна ни препоръча картофче или тиква.

Peace И втора причина: намерих си домашни зеленчуци с отлично качество.

Аз започнах с картоф, след него тиква. После тиквичка. В момента морков, засега сме дотук.

Последна редакция: вт, 24 юли 2007, 02:29 от Косе Босе

# 158
  • В подножието на планината
Здравейте,
много полезна темичка.Искам да попитам следното-Алекс е на 5 месеца с повечко килца,вече се заглежда в храната,която ядем ние и смятам в близките седмици да го захраня.Искам да започна със зеленчукови пюрета-картоф,моркови,тиква.Тук в Гърция,обаче имат различни представи за захранването(започват с каша и йогурти за бебета),което на мен не ми се нрави,защото искам да отложа даването на каша.Изгледаха ме доста странно,когато обясних,че ще захраня със зеленчуково пюре,понеже "то се давало след 6-7 месец".Вярно ли е това и греша ли,като искам да започна с него?Посъветвайте ме как да започна захранването и кога да въведа плодовете,понеже те не заместват хранене и аз исках да ги въведа,след кашата,като давам половин доза каша-половин пюре.Как се разрежда пюрето в началото(като боза ли трябва да изглежда)?Как да въведа различните заленчуци-пр.първо само картоф,след това само морков и чак тогава ги смесвам или след картофа може да дам картоф и морков?Благодаря ви.

# 159
  • Бургас
det аз бих те посъветвала, първите няколко храни, с които ще започнеш да ги дадеш чисти т.е. само морков, само картоф, само тиква. Ако се приемат добре можеш да започнеш да ги смесваш т.е. два продукта /като единия само е нов/, а вече в последствие на една малко "по-зряла" възраст на бебчо да правиш различни комбинации от 3-4 продукта. Това е с цел детето да може да усети вкуса на конкретния продукт. В началото се стараех да търся такива единични пюрета, което не намирах го приготвях сама.
По напред съм пуснала моята схема, по която се движа.......можеш да я разгледаш...... има и други схеми, които ще са ти полезни....незнам какъв е асортимента на пюретата в Гърция обаче.
На първия ти въпрос с какво да започнеш каша или зеленчуково- ще кажа, че аз започнах със зеленчуково по мои си лични убеждения. Плодове още не съм дала, щеше ми се да въведа по-голям набор от зеленчуци и тогава......та ве че месец и половина сме само на зеленчуци. Иначе правилно си се ориентирала да смесваш кашата с плодове. Плодовете не засищат, така, че това е добър вариант, както и също ако ги смесваш с кърма.......

# 160
записвам си темата довечера да я изчета.. в края на лятото ми предстои захранване време е да се образовам по сериозно..

# 161
Здравейте,  много е хубава темата. Прочетох повечето неща, но може би съм пропуснала това:
От кога давате сурови плодове и местни пюрета от кога е добре да се започне да се дава. Благодаря предварително.

# 162
  • В подножието на планината
Благодаря Nikki_Ivanova.Открих,че в Гърция не се продават зеленчукови пюрета.Единствените,които открих са месо със зеленчуци и плодови пюрета.Тези дни ще потърся специализирани магазини-не може тукашните бебета да не ядат зеленчуци.Ако не открия нищо ще сме на домашно производство.
Ще продължавам да следя темата и ще пиша как захранвам,когато започна.

# 163
  • Бургас
zlatinna плодове давам от как Петър е захранен. Като почнаха сезонните плодове и му давам да опитва......
Щото то ако не дадем, когато им и сезона, после кога?

# 164
Момичета, пъпеш и диня към кой месец се дават? Защото аз искам да давам по малко от сезонните плодове.

Общи условия

Активация на акаунт