Примерна схема за захранване

• 196 080
  • 612
  •   1
Отговори
# 60
  • под дъгата
Момичета, следя темата с интерес, за да съм подготвена за бъдещото захранване. Бебето ми е само на кърма от раждането си, не съм дохранвала до сега, наддава нормално. Цедила съм само в началото, вече не, тъй като детето добре се храни и не изпитвам необходимост след това. А като съм пробвала, излиза толкова малко, че не си заслужава усилията. Което означава, че не са ми останали запаси.
Та въпросът ми, след всички тези излияния, е: има ли проблем пюрето или кашата да се правят с АМ, а основните яденета да си останат изключително кърма? Или има и друг вариант?

# 61
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Та въпросът ми, след всички тези излияния, е: има ли проблем пюрето или кашата да се правят с АМ, а основните яденета да си останат изключително кърма? Или има и друг вариант?

Това и мен много ме интересува!!!

# 62
А защо държиш да е с мляко, а не с сока в който си варила зеленчуците/плодовете?

# 63
  • София
да няма смисъл от АМ, нито в кашата, а още по-малко в пюрето. а и нали преди/след яденето ще се кърмите. по-нататък пък ще му купуваш млечни каши (по-добре с АМ) и така дори и да заместите ядене, то пак ще има мляко...

# 64
И аз искам да попитам нещо. Детето ми е на 6 месеца и една седмица, изключително кърмено. От една седмица го захранвам с оризова каша, днес дадох в кашата 1 лъжичка пюре от тиква. Кърмя малко преди и веднага след другата храна. Въпросите ми са:
1. По колко каша и пюре да давам? Т.е. увеличам лъжичките 1-2-3, но до колко да достигна преди следващото?
2. Кога да ги разделя на хранения и да ги давам отделно на 2 пъти - кашата и пюрето.
3. Кога да предложа вода и с какво (лъжичка, чашка, шише)?
4. Кога да въведа плодови?
Мерси предварително!  Hug

# 65
  • под дъгата
А защо държиш да е с мляко, а не с сока в който си варила зеленчуците/плодовете?
Аpv, аз всъщност не държа да е с мляко, но от многобройните неща, които изчетох, останах с такова впечатление, пък и доста майки споделят, че разреждат с кърма, съответно с АМ. Май тотално почнах да се обърквам  #Crazy Но докато дойде време за захранване, се надявам да ми се подредят нещата в главата  Wink
bubu_to, благодаря и на теб за отговора - доста се улеснява процедурата в такъв случай.

# 66
В началото се разрежда с кърма, за да е по-течно и да е по-познат вкуса на детето. Но не е задължително. Просто хитринка.  Wink
Иначе, като се кърмите преди и след яденето на поискване и като не заместваш кърмене с друга храна, няма нужда да добавяш мляко.

# 67
  • под дъгата
Free Soul, благодаря за разяснението!   bouquet

# 68
Благодаря на всички мами, които се отзоваха!  На мен ми предстои захранване другата седмица и съм решила да започна с:
- пюре от тиква.
- После евентуално да дам пюре от тиква с картоф /разхлабващ с запичащ/ - въвеждам картоф
- след това пюре от тиква с ябълка /разхлабващ с запичащ/ - въвеждам ябълка
- пюре от моркови с картофи - тези и двата са запичащи  newsm78 - въвеждам морков
- пюре от тиквички с кратофи  - въвеждам тиквички
- пюре от карфиол с картофи - въвеждам карфиол
- пюре от спанак с картофи - въвеждам спанак
- пюре от моркови, картофи, карфиол и грах   - въвеждам граха
- пюре от моркови, броколи и грах - въвеждам броколи
- пюре от броколи с ориз - въвеждам ориза
- пюре от картофи, карфиол, магданоз и пастърнак - тука има две нови храни, но не мисля, че е фатално.

До тук са въведени 7-8 зеленчука + ябълка+ориз+подправки

Навсякъде има по един нов зеленчук! Даже съм се снабдила вече с тези пюрета! Мисля да взема и тиква с моркови - също звучи интересно и пак е разхлабващ със запичащ, уж така гледах да ги избирам.
Какво мислите? Може ли така с комбинирани пюрета или е по-добре примерно картофа и моркова да ги въведа първо по отделно, а после комбинирано с други, или май няма значение? Коментирайте примерната ми схема, ще се радвам на всеки съвет и предложение.
После вече ще въвеждам плодовите пюрета. Като почна от въведената вече ябълка.......

Ще продължавам да следя темата с интерес.
Здравейте и аз следя темата тъй като и аз съм в процес на захранване;-)
Никки, въпросче към теб Simple Smile
Моята схема е почти като твоята с едно изключение Thinking
Гледам, че ориза го въвеждаш по-късно, а в броколите, карфиола, тиквичките с картофи има оризово нишисте как мислиш, че ще се отрази newsm78
А в спанака има и пълномаслено мляко и сметана ooooh! не е ли рано?
Аз мисля след като въведа всички изчистени да въведа за няколко дни оризова каша и след това тези пюрета с оризово нишисте  Rolling Eyes
Ти или мамите какво ще ме посъветвате?

# 69
  • София
esy  - зависи каква марка пюрета ще даваш и дали изобщо ще са готови или домашни пюретата Wink

# 70
  • Някъде в Европа...
esy , Nikki_Ivanova, много добре сте го замислили с въвеждането, но имайте впредвид, че зависи много от децата. И аз си бях направила една такава схема, но моят син въобще не се съобрази с нея Close. Отказа ми тотално картофа, тиквичката, на моркова се мръщи. За пюре тиквичка с картоф или карфиол с картоф и дума не може да става... Close. Броколито що годе го яде.. Хареса си тиквата и това е - 2 месеца яде почти само нея Rolling Eyes. Не стига това ами и домашни не иска  Shocked, голяма претенция сме. А вкъщи има накупени пюрета така си стоят или аз ги изяждам #Cussing out

# 71
esy  - зависи каква марка пюрета ще даваш и дали изобщо ще са готови или домашни пюретата Wink
Ами за сега само готови по препоръка на алерголога ни докато свикне с повечето храни и докато излезнат хубави продукти на бабите WinkАми то възможно най-изчистените пюрета са само с оризово нишисте на 1-2 фирми в др. е пълно и с разни др.боклуци като сол, захар, мазнинка и тем подобни Peace
esy , Nikki_Ivanova, много добре сте го замислили с въвеждането, но имайте впредвид, че зависи много от децата. И аз си бях направила една такава схема, но моят син въобще не се съобрази с нея Close. Отказа ми тотално картофа, тиквичката, на моркова се мръщи. За пюре тиквичка с картоф или карфиол с картоф и дума не може да става... Close. Броколито що годе го яде.. Хареса си тиквата и това е - 2 месеца яде почти само нея Rolling Eyes. Не стига това ами и домашни не иска  Shocked, голяма претенция сме. А вкъщи има накупени пюрета така си стоят или аз ги изяждам #Cussing out
Ами аз за сега съм въвела само тиква и тиква с картоф и мойта кукла си папка с голяма охота надявам се и др. да си ги папка така Simple SmileАко ли не съм решила да се въоръжа с тиква и да добавям в тези които не харесва по малко за вкус LaughingДоно ми мине номерът Thinking
Та въпросът отново ми е ДА ВЪВЕЖДАМ ЛИ ОРИЗ ПРЕДИ ДА ДАВАМ ТЕЗИ ПЮРЕТА С НИШИСТЕТО ИЛИ МОГА И ТАКА ДА ГИ ДАВАМ?

# 72
  • София
аз бих въвела преди това. писах ти така заради сметаната в спанака. явно гледаш пюритата на хип, аз писах по-горе за сънвал, те са без "примеси".

# 73
  • София
Запис  Hug

# 74
  • Бургас
Здравейте! Хайде да се запиша пак, че уж аз пуснах темата, а от време на време и изпускам края в четенето  Grinning
Ами пусто захранване - време ми отнема.
Сега да кажа, че схемата, която написах по преди беше само примерна.
esy всъщност в хода на захранване нещата малко се промениха. Освен, че гледам и съдя по детето, самата аз съм вид експериментатор и за това в последния момент ми хрумват разни идеи и правя промени. Но за ориза не се бях замислила и май и аз първо ще въведа оризовата каша, а след това храните с ориз. esy тиквичките на пример може да ги направиш домашни и да ги смесиш с картоф пак домашен, така няма да има проблеми с оризовите нишестета и т.н. Аз си водя подробни записки и мога да дам инфо само за трите въведени от мен зеленчука за сега:

дата                        възраст   плод/зеленчук   реакция   продължителност   пюре
03.06.2007 г.   5 м.и 14 дни   тиква                     не              4 дни   тиква на HiPP
07.06.2007 г.   5 м.и 18 дни   морков                     не              4 дни   ранни моркови на HiPP - 2 дена и домашно приготвено - 2дена
11.06.2007 г.   5 м. и 22 дни   картоф                     не              4 дни   домашно приготвено само картоф - 2 дена и тиква с картоф на HiPP - 2 дена

утре ще въвеждам нова храна - мисля да дам ябълка с морков на HiPP или първо домашно да приготвя само ябълка, а след това да дам ябълка с морков, както съм направила при въвеждането на картофа.
Освен това съм си взела зор заман две пюренца едно само тиква и едно само моркови с цел да прибавям от тях към нововъведените продукти и може да пробвам комбинации.

И аз харесвам Сънвал пюретата, но у наше големо село Бургазъ се намират много трудно.  Cry

tini-mini
1.мисля, че количеството пюре, до което ще достигнеш ще ти покаже детето, може не всеки ден да е еднакво, но около 60-70 мл май е нормално, вече при заместено хранене се увеличава колкото яде детето по принцип /примерно ако е изяждало 150 мл мляко, трябва и толкова пюре да изяжда/
2. Храненията може да разделиш като изчакаш поне още седмица, две и тогава да въведеш в следобедното хранене и каша, но не прекалявай с нея - по два пъти в седмицата.
3. Вода предлагай между храненията с чашка, в началото просто за да се запознае детето с нея, не очаквай да пие. Петър все още не харесва водата, давам му с чашка, но той вместо да смуче, я дъвче. Единствено вода поемас лъжичка и то не много. Най-новия номер е като му дам биберон с вода, събира изтичащата вода в устата и започва да си прави гаргара, но накрая я гълта. Хем си играе, хем и попийва малко......
4. Когато не даваш каша следобед, въведи плодовите, но също не бързай. Нека да опита поне 7-8 зеленчука и все пак захранването е за опитване на храни, не за наяждане!

Това е моето мнение, нека по компетентните в тази област и те да споделят.

Последна редакция: чт, 14 юни 2007, 14:37 от Nikki_Ivanova

Общи условия

Активация на акаунт