Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да водя дневник за хранене на бебето?
Как мога да увелича количеството храна, което давам на бебето си?
Как да се справя с вече въведените храни, когато въвеждам нови?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да водя дневник за хранене на бебето?
За водене на дневник за хранене на бебето можете да използвате таблица с колони за дата, възраст на бебето, въведена храна и реакция. Започнете с въвеждането на една нова храна на всеки три дни, като наблюдавате за възможни реакции. Важно е да се спазва минимум тридневен интервал при въвеждането на нови храни, за да се открият възможни алергии.
-
Как мога да увелича количеството храна, което давам на бебето си?
Максималното количество, което майката твърди, че е успяла да предложи на бебето, е 80 грама или 5 замразени кубчета. Постепенно увеличавайте количествата и наблюдавайте реакцията на бебето. Важно е да се отбележи, че след въвеждането на кашите започва двукратно предлагане на смесено хранене, а след плодовите пюрета вече три пъти дневно.
-
Как да се справя с вече въведените храни, когато въвеждам нови?
-
Как да приготвя зеленчуци и пюрета за бебета?
-
Как да комбинирам храни при захранването на бебето?
Направо ми писна вече, какви ли не марки сменяхме - Бебивита, Хип, Ам-ам (отделно ми е с АД и трябва да следя и за състава на пюретата), домашно приготвени не ще и да помирише.... На катроф и морков направо се опитва да повръща, нищо че му ги давам я с тиква, я с ябълка. Усети ли ги и се почват физиономиите и стискането на устата. Караме си я основно на кърма..., аз исках много вече до това време да имаме заместено хранене но той не иска
, ако се опитам първо да му дам пюре блъска, върти се, даже изобщо не ще да седне в столчето, вкопчва се в мен и си търси гърдата...

- водя си записки засега и след около 3 седмици започваме захранване!Много благодаря на всички мами споделили опита си! 
. Като разбра, че не му давам вода и нададе още по-голям вой
. Между другото, не че се хваля, но първите 2 месеца бебо наддаваше по 1500 гр.
, което е и самата истина, а тя ми каза "какво ги четеш тия форуми, там само майки си пишат, а не доктори". Е не знам защо не можах да и отговоря нищо
. За съжаление и на педиатърка, поддържаща късното захранване не можах да попадна
.