Примерна схема за захранване

• 196 063
  • 612
  •   1
Отговори
# 165
krasi_vasi- За диня и пъпеш се дава, че е подходящо за 12- 13 месечно дете, но според мен можеш да пробваш с мъничко, ако проявява интерес и да видиш реакцията...ако всичко е наред и няма алергия...можеш да си му даваш на детенцето

# 166
krasi_vasi аз сега видяй колко е мъничко бебето, защо не изчакаш все пак! Thinking Поне 6-7 месеца да стане...

# 167
Ще изчакам, просто ми е едно криво, че ще изпуснем голяма част от сезонните плодове. Но по-добре да не бързам. Иначе вчера му капнах 3-4 капки от диня в устичката, просто за проба, но повече няма да му давам.

# 168
  • Бургас
Да най-добре изчакай бебче да стане на 6 месеца, захрани го, а след два месеца ще има много есенни плодове, така че нищо няма да изпуснеш.

# 169
Малееееееее, тая тема я започнахте, когато Малкия тъкмо се беше родил, а ето, че и на нас ни дойде на главата захранването. Добре, че тук сте изяснили повечето неща-имам вече сигурно "100 схеми за захранване", да видим до къде ще я докараме  #Crazy

# 170
Реших да започна по следния начин: 7-10 дни ще вкарвам много бавно и внимателно картоф, после морков, чушка, тиква нещо от сорта съм си набелязала.  Днес се опитах да му дам малко картоф разреден с кърма, но съм почти сигурна, че нищо не влезе в стомахчето му. Дали щото не беше особено гладен  newsm78 . Момичета кажете ми картофа как го приготвяте. Аз го беля и после го варя в тенджера с вода, после намачквам и го разбърквам с кърма. Правилно ли е или има някаква друга технология?

# 171
Аз го беля и после го варя в тенджера с вода, после намачквам и го разбърквам с кърма. Правилно ли е или има някаква друга технология?

И аз тъй  Peace

# 172
  • София
Картофа аз го варя с кората,много добре измит,после беля и пасирам,най-накрая прибавям мляко(АМ).Чувала съм,че когато се вари с кората,максимално се запазват полезните вещества.
За пъпешите-миналата седмица й предложих кубче много добре узрял пъпеш.Смучеше го,отхапваше си малки парченца,дъвчеше и гълташе!Направо бях много изумена,че се справя толкова добре с отхапването и дъвченето,а няма зъби и никога преди не го е правила,изглежда наистина тези умения се пораждат естествено към 6-ти мес.Това беше първият суров плод който й предлагах и то ненамачкан.Прие го много добре,не е имала никакви реакции.На другия ден й дадох намачкан,но не го прие толкова ентусиазирано.Според мен няма причина да не се дава пъпеш на 6-7 мес. бебе.

# 173
Ще изчакам, просто ми е едно криво, че ще изпуснем голяма част от сезонните плодове. Но по-добре да не бързам. Иначе вчера му капнах 3-4 капки от диня в устичката, просто за проба, но повече няма да му давам.

Защо не си замразиш малко от сезонните плодове. Вярно диня и пъпеш няма как, но нектарини, праскови, кайсии и т.н. спокойно можеш да бланшираш и замразиш  Peace

Картофа аз го варя с кората,много добре измит,после беля и пасирам,най-накрая прибавям мляко(АМ).Чувала съм,че когато се вари с кората,максимално се запазват полезните вещества.

Така както го вариш е и по вкусен, но аз съм свикнала да си ги беля... Rolling Eyes

# 174
Записвам се да следя, виждам, че има доста ценна инфо  Peace

# 175
Защо не си замразиш малко от сезонните плодове. Вярно диня и пъпеш няма как, но нектарини, праскови, кайсии и т.н. спокойно можеш да бланшираш и замразиш  Peace
Като идея е страхотно! Но на този етап (на 5 месеца е) не смея нищо да купя от пазара и да му дам. Предпочитам като ще е купешко поне да е бебешко пюре. Аз преди седмица ядох купешка диня и до час такива афти ми излезнаха  #2gunfire, че едвам се хранех след това, а си представям как може да се отрази на бебче такова нещо. За това съм решила: или домашно или пюре, поне докато да навърши годинка. 
За това днес разгледах пюретата на Хип и си взех от еднокомпонентните - морков. Като свърша с картофа, ще пробвам с него.

# 176
Момичета, ами това сухо мляко дето чета по етикетите на пюретата че го има, нали не е адаптирано? Пише за над 3 месеца, над 4 месеца, а сложили сухо мляко.
Аз захранвам от няколко дена, засега ще си ги правя вкъщи, но в един момент ще започна и готови да давам... но това "сухо мляко" ме притеснява какво е в пюретата.
Какво ще кажете по въпроса?
Дано не сте обсъждали темата и да се повтарям с въпроса.

# 177
  • София
В българските пюрета млякото е обкновено сухо,не адаптирано.По тази причина аз не купувам нищо,на чиито етикет пише сухо мляко.На този етап не купувам и пюрета с извара и сметана.

# 178
Благовеста,в линка, който даде Дени в мартенската тема СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА ПЮРЕТА :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128088.msg2387014#msg2387014
е много ценен за това кое пюре и на коя фирма какво съдържа. Аз смятам да се придържам към по - чистите пюрета, без добавки. На Ганчев гледам, че използват модифицирано нишесте. Идея си нямам какво представлява това "модифицирано нишесте"  newsm78

# 179
Благовеста,в линка, който даде Дени в мартенската тема СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА ПЮРЕТА :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128088.msg2387014#msg2387014
е много ценен за това кое пюре и на коя фирма какво съдържа. Аз смятам да се придържам към по - чистите пюрета, без добавки. На Ганчев гледам, че използват модифицирано нишесте. Идея си нямам какво представлява това "модифицирано нишесте"  newsm78

модифицирано нишесте=глутен!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт