МАЙските слънца са две - МАЙска мама с МАЙско мъничко дете

• 12 272
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
  • България
майче , за мен нещо прогнози нямаш ли . Досега май винаги познаваш  Mr. Green

# 151
Здравейте момичета, да се отчета и аз родих на 17 -ти в 21:00 часа Юлиян, който тежи 3500 гр 52 см. Вече трети ден сме вкъщи, сънят за мен е мираж.

# 152
чеситити ни нови бебенца и браво на лейдилу  bouquet

звездичка, мисли сега и напред - всичко е минало и остава прекрасното  Hug
сиско, аз правя точно така - кърмя, сменям памперс и досуква още малко  Heart Eyes  ама защо педиатърката казва, че не било хубаво
  [/u] Rolling Eyes

# 153
  • Варна
Честито на новите мами! Живи и здрави бебоци, на мамите бързо възстановяване!   bouquet
Момичета моя юнак виси на гърдата по някога 1 ч, знам, че на всякъде пише 15-20 минути, но забележете не се лигави, а яде...и не повръща. Не знам да го оставям ли толкова или не?
xai,  не се безпокой и моята мома си виси около час на гърдата, но ако не я оставя тя се присеща след малко и пак се налага да я сложа.Затова аз я оставям да се онесе хубаво и я примествам  тогава.  Иначе ние сме послушни за сега-къде си спазваме режима за хранене, къде не, спинкаме,  акаме и пр.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=136152

Последна редакция: сб, 26 май 2007, 09:51 от caisa

# 154
  • София
Добро утро Hug!

Пиша ви с една ръка, защото Гави ми е в другата. Почваме да се лигавим май, ама аз съм си виновна - не мога да го оставя в леглото като е буден и той бързо бързо свиква...

Ниночка, оставяй си го детето да си дояжда (но от същата гърда) и хич не се чуди - така ще си изцица и задното мляко, което е много по-калорични и хранително. А 1 час на гърда и на мен ми се струва много, защото бебо със сигурност изпразва гърдата за макс половин час, но сигурно през другото време се успокоява така (всички бебета имат нужда да сучат, не само за да се хранят а и иначе, затова са измислени залъгалките, но пък да се "залъгваш" с гърдата на мама сигурно е много по-приятно Mr. Green).

По-късно днес сме на консултация, та ще се отчетем колко сме пораснали този месец Heart Eyes.

# 155
Честито на всички нови мами и бебета!!! Да са им живи и здрави и само само да ги радват!!!  bouquet
Искам да ви попитам нещо мили мами(особено вече раждалите със секцио преди и некърмещи): НА мен май ми дойде цикъла-възможно ли е? newsm78Непосредствено след лохиите от вечра вече има нормална кръв(не ме боли корема обаче а преди бях на аулини от болка)?
Благодаря предварително на тези,които ще ми отг,че малко съм притеснена.На преглед съм след 1 седмица,но искам и вас да питам.

# 156
честито на всички нови мами!да са им гиви и здрави бебоците  :bouquet:
ние много ревем нощем и аз съм като парцал все още!
сиско2-кога си махна лепенката от операциятаи мажеш ли я с нещо за дезинфекция!
ние още не можем да влезем в режим.аз съм само на кърма,но не мога да разбера дали ни стига.дажам му да суче по 10 мин от всяка гърда.така ни каза педито, но вечер се почжа едно дране и незнам какво да правя!

# 157
ninochka  , моята педиатърка ми каза точно така да правя ( без да намесва памперса - това аз си го изградих като навик ) - суче 15-20 минути, и досуква 5 от другата гърда.

Ама снощи се оказа че няма правила в тази работа. Беше толкова неспокойна бебека, че направо щях да полудея. От 23.30 до 3 и половина. Дремна 15 минути, тя се разкрещи. И така непрекъснато. Как ли не я слагах - по корем, върху мен, люшкахме се, кво ли не - но нищо не помогна. Оказа се, че в просъница съм я нахранила и в 23.30 и после в 1 Sad  Дали е от това че похапнах черешки вчера Sad
Нямам друго обяснение - четох че храната се отразява на кърмата от 2 до 6 часа след приема. Гадна работа са това коликите.

irina39 , лепенката ми я махнаха на 7-мия ден след операцията, като ходих да ми свалят конеца. С колкото жени съм говорила, с всички е различно - за мазането и за лепенката. На мен ми казаха нищо да не правя. Била зарастнала. Нямала нужда от нищо. Да си се къпя спокойно. Четох тук, че някойси я пръскат с бивацин - спрей.  #Crazy Незнам какво да ти кажа .

Последна редакция: сб, 26 май 2007, 10:43 от sisko2

# 158
Честито на всички нови майчета   bouquet
И аз май имам въпросчета вече, моята мома започна да ака по 2-3 пъти на ден, а преди стигаше и до 7 сигурно, а също така започна и да се наяжда за 10 мин , дали е възможно. Все си мисля, че трябва още време да мине и тогава да започне по бързо.
Xai и на мен ми се струват 1ч мн време за ядене, но пък след като си суче през цялото време...по гадно е да го дръпнеш бебо и после да не си е дояло. Аз само веднъж я дърпах така и след 1 ч беше пак гладна, те си знаят найд обре кога са се нахранили.
А за коликите давах еспумизан по 25 капки от следобяда до вечерта само на 3 хранения, от 2-3 дни започнах по 15 капки и д ави кажа коликите са на минимум, то ние и нямам силни като цяло. Не виждам голяма логика като намяла капките ид а спират коликите,ное факт.
Мама21, Влади така повръщаше до 9-10 месечен и го водихме на лекар, оказа се че по бавно му се е затворила клапата.
Аз също гледам да ограничавам храната, която може да доведе до колики.

# 159
Е браво Райна, откога чакаше милата. Да ти е живо и здраво бебчето, голям юнак да порасне!!! Тина78 дано скоро и ти да ни зарадваш, май ти остана от редовно пишещите неродили майчета.

xai- и моята бебка може да стои по 1 час на гърдата, но аз не я оставям, защото тя изцоква млякото за 15 мин, оставям я още 5,10 мин да се успокои на гърдата ми, но не повече щото може цял ден да ме използва за залъгалка. След това и слагам биберона за 15 мин. докато се унесе хубаво, заспива си и го махам.
Днес май няма да има разходка, лошо време ей.

# 160
иринка, да - тя след памперса си досуква от СЪЩАТА ГЪРДА  Crazy  - стурва ми ес по-логично, сиско, именно щото съставът на късната кърма е най-хранителен  Peace
а пък, иринка, точно в 16ч преди 2 седмици в родилнтот точно в 16ч когато ни водят бебетата беше и такъв е животът и с пешън те гледахме  Mr. Green точно 
януш, аз още не мога да разбера каква е логиката памперсът да се сменя преди хранене (и дрискане) и после да се "изака на метеното"  Crazy  Mr. Green  - педито ти обясни ли защо да седи с мръсно дупе по цял ден,макар и мито преди сготвянето  Rolling Eyes
смайлд, а бе теб не ти ли тече все още нормална следраждане кръв - кога спря, че кога цикъл дойде 
Rolling Eyes

# 161
аз вчера успях да дам чайче 2 пъти!!! дето се чудех, че и ние сме само на кърма и се разплакваше от вода и чай  Rolling Eyes но успях - давам между хранененята,когато се разбуди от колики - вземем и хем е гладна хем има време до следващо хранене и си пийна към цели 20мл единия път: чак се притесних и спрях, иначе можеше и още  Crazy

а бе този стеримар може ли дапръска по по-малко  Shocked  имама чувството,че и в мозъчето ще отиде чак с тази струя, да не говорим за очи и уста
  ooooh!

# 162
смайлд - възможно е цикъл да дойде веднага след лохиите. особено ако не кърмиш.

ниночка,мила,мернах, че се редувате с мъжа ти и нощем не смееш да се отпуснеш. недей така, бре жено. тръгваш по моя път, когато гледах петра. не смеех да мигна, до кенефа да отида, да се изкъпя на спокойствие в банята -  сакън да не изтърва някое промрънкване на детето. а че няма да изтъвеш, гарантирам ти - човексе научава да изолира лаенето на глудница кучета под прозореца си,нода чува, когатосдетето изпъшква насън иликогато се обръща в леглото. аз все още чувампетра, когато се намества насън, а ние спим през 2 стаи от нея, че и на втори етаж сме изолирани Crazy

сиско - може черешите да са били някакви нитратни и от туй да е било дрането

кърмене - камен суче между 5 и 7 минути. супер бърз е. петра беше същата. вероятно и каналите ми са много широки икърмата лесно се лее  Mr. Green

ох, отивам, че камен се дере. това дете категорично ме рапознава - когато е в мен е в пъти по-малко ревлив отколкото при който и да е друг...

# 163

януш, аз още не мога да разбера каква е логиката памперсът да се сменя преди хранене (и дрискане) и после да се "изака на метеното"  Crazy  Mr. Green  - педито ти обясни ли защо да седи с мръсно дупе по цял ден,макар и мито преди сготвянето  Rolling Eyes
Rolling Eyes
ниночка- логиката на педито беше, че след като се е нахранило няма нужда да се разсънва бебето със сменяне на памперс. Аз наистина много се учудих, че трябва да стои цели 3 часа с акото до следващото хранене, но въобще не и пречи и бебка си е спокойна, та така правя. Ако бебето не се чувстваше добре сигурно щях да сменям памперса след хранене. Важното е, бебето да не реве, май няма значение кога се сменя памперса  Simple Smile

# 164
Нда, въпросът с памперса е малко като дилемата яйцето или кокошката:) ,ай всеки си действа по инстинкт. аз сутрин и вечер сменям преди хранене, през останалото време както дойде, предимно след хранене.
А мойто диваненце вчера спа цял ден...опасявах се нощес ад няма екшън, ама беше много добричък- събуди се в 3, накльопа се и сутринта чак в 7 пак. днеска пак се е одремал. на вашите бебоци действа ли им облачното време? таман да имам време да сготвя, изчистя и изгладя, че днес и 2 партида гости чакам:)

Общи условия

Активация на акаунт