МАЙските слънца са две - МАЙска мама с МАЙско мъничко дете

• 12 260
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте майчета,
включвам се да се похваля. На 20 май в 23.36 часа, в "Света София" се роди нашия син Самуил - 3.200, 49 см. Роди се много бързо и много лесно - два часа и половина след започване на контракциите младежът изплака. От вчера сме си в къщи. Каката не можем да я отместим от бебето  Simple Smile.  На чакащите пожелавам бързо и лесно раждане, а на родилите мами здрави и послушни бебоци.

# 76
  честито на новите майчета да са живи и здрави бебоците!!!!!!!!

аз слагам бебо да спи на една страна като ги редувам-така ми казаха в болницата.вчера идва педито и каза за бубата към края на първия месец да започнем със забелването.
Нашия бебо вчера спа вчера цял ден в резултат на което през ноща беше неспокоен и все се проплакваше и все ставахме.днес пак спи цял ден и предполагам ноща ще бъде същата,някой да ми даде съвет как да регулирам този проблем или няма оправяне????

честит 24 май на всички!!!!

Тина айде дано да е днес Praynig

Иначе за моето раждане-в петък след 3 часова сутришна разхода се прибрах полегнах и като отидох до тоалетна започнаха да ми изтичат води(бистра),нямах никакви болки.минах през банята и айде към болницата.до 20.30 не получих никакви болки нито имах някакво разкритие.НО големия проблем беше че тоновете на бебчо постоянно падаха-дори до 105.Докторите се изплашиха и хайде на системи-една,втора,така дойдоха болките и накрая вече всичко ми се слива,казаха че няма да може да мине и ме срязаха-така се появи Явор.Имам 4 шева но със всеки ден се чувствам все по добре.

айде че стана много дълго

# 77
И от мен честито на всички нови щастливи и развълнувани майчета! Айде и на мен да ми дойде реда, че нямам вече търпение, все се ослушвам за някоя друга контракция, но няма такива, поне засега...Кажете някой друг трик за по-бързо раждане Simple Smile! По цял ден съм навън и обикалям улици и магазини, не че ми е лошо де!
Честит 24 май на всички и от мен!

# 78
Може ли според вас, мили мами, да тръгнем на път с двуседмичното си бебе?
На някой от вас случвало ли им се е?
Споделете опит, моля. Само да кажа, че се кърмим и отпада неудопството от правенето на мляко.

kimba77 , на мен ми казаха, че не се препоръчвали коремни до 6 месеца след операцията. струва ми се ужасно дълго. Аз килограми почти нямам след раждането в +. Бях + 16 , а сега съм +4. Но и мен корема ме притеснява  Shocked Кожата е една такава твърда ... и отпусната в същото време.

# 79
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВОРОДИЛИ МАМИ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА ИМ И ДА РАСТАТ ЩАСТЛИВИ!! newsm51 newsm51 newsm51. Много се радвам, че най - накрая Райна роди, толкова искаше вече да се случи събитието!! Grinning
И моя корем полека - лека се прибира, но все още не достатъчно, а и с тази операция ми се струва прекалено рано да почвам някакви упражнения..А съм отчаяна, защото никакви дрехи от мин. лято не ми стават Wink Аз мажа белега с контратубекс, някъде из форума бяхме писали за това!
Бебка я слагам да лежи на една страна, както са писали мамите и аз редувам страните. Това за синдрома на Даун ли става въпрос, ако лежи по гръб? Не съм чула подобно нещо. Но за това, че ако повърне да не се задави - да и аз така зная, затова я слагам да лежи настрани.
Майче, искрено ти съчувствам с тези болни дечица..Как имаш сили да се справяш? Има ли кой да ти помага, ама в буквалния смисъл? Пожелавам скоро да се оправят децата и всичко да тръгне на добре!!!
Ние сме сравнително кротки, само където посред нощите ни хващат по - сериозно коликите и не спим по 2 - 3 часа, но гледам през деня да си взема нужния сън. И да се похваля - днес ни беше първото излизане на разходка, тя си спа през цялото време, дано да е така винаги, за да мога да пия спокойно кафе Laughing
Лек ден и на празнуващите - весело изкарване!!

# 80
Дави питам  мажете ли с нещо ако бебетата имат пъпчици по лицето, нашия има по бузките, малки и са зачервени, мия с преварена вода, но с какво друго да пробвам....педи каза че е нормално но мен ме дразнят много

# 81
  • София
sisko2
За коремни преси при секцио незнам кога може да се почне ама мисля, че към втория третия месец вече можеш, аз не съм сецкио и чакам шевовете от долу да ми зараснат и почвам, да кожата ми се е разтегнала повече отколко първия път и яко съм се подтисналааа  Cry Cry Cry

Stanella И на нас ни  се появиха пъпчици по лицето педи каза, че е нормално. Можеш да пробваш с лайка тя нали има успокойтелно действие.

# 82
  • София
Честито на новите мами и сладките бебоци, много здраве и щастие от нас Hug!

Ох, и ние имаме пъпчици по лицето... В началото бяха много, с бели връхчета - лекарката каза, че това се получава от хормоните на майката и че било нормално. Сега вече позагоряха, но се появяват от време на време дребни червени и супер много ме дразнят. Ще пробвам с чай от лайка (сигурно и смрадлика става), дано да минат!!!

# 83
  • Варна
И ний сме с пъпчици. Стандартно за възрастта от 20-ина дни. Педиатърката каза да не ги пипаме, те сами си изчезват. (и мен ме дразнят, ама.....)
За спането - слагам я на една страна, редуваме страните всяка вечер и за да не е с гръб към мен променям посоката на главата в креватчето. Отзад подпирам гръбчето с голяма възглавница - за да не отива по гръб. НО от онзи ден момата си се върти - намирам я по гръб с глава обърната на другата страна и това хич не ми харесва - ако повърне докато е по гръб Shocked
За изринато подсечено дупе - Бочко е супер, направо невероятен ефект - оправи я за 2 дни!!
По разходки сме вече седмица и малката определено и категорично спи. Това не е толкова хубаво според мен, защото като се приберем и аз искам да дремна (нощем повече от 4-5 часа рядко успявам) - тя се наспала и куква Mr. Green
Коремчето - и мойто е със сланинки, че и стрии за разкош Sad А имам и поне 15 кг да сваля. Като ви чета имам чувството, че само аз съм се ослонила така зловещо! И ми е гадно
Беба имаше запек и акахме с мушкато 3 пъти. Методиката е като с термометъра, но се използва дръжката на мушкатено листо - намазана със зехтин. Струва ми се по-мек метод в сравнение с термометъра и при нас подейства - пу-пу!
Това е засега при нас.
Всичките ни бебчета да са здрави (болните да оздрвяват БЪРЗО) а мамите с коремчета да се сдобият скоро и лесно с рожбички!!!!

# 84
  • Варна
А мажете ли вече със слънцезащитен крем на разходките? Какъв?

# 85
demoplanet, разчисти си кутията!

# 86
Didka:D , нашата педиатърка забрани до 3 месечна възраст да клепам бебка с кремове против слънце Sad

# 87
Не знам дали защото още сме много малко - но за сега нямаме никакви проблеми с изхождането, даже напротив. Някой има ли информация до кога изпражненията са зелени? За сега сме само на кърма може би за това.
Пъпки също нямаме, дано ни подминат.

# 88
Мимоза2, кутията ми вече е чиста! Simple Smile

# 89
мен ме е страх да се отпусна да спя вечер - да не пропуснанещо важно плач задавяне туй онуй  Rolling Eyes  вие спите ли спокойни,че ще се събудите и от най-малкия звук - аз направо предпочитам да будувам вместо да рискувам  Rolling Eyes  и се редуваме с мъжо  Rolling Eyes  акар че той си спи уверен в себе си, ама аз си будувам  Rolling Eyes  а вие ???

Общи условия

Активация на акаунт