МАЙските слънца са две - МАЙска мама с МАЙско мъничко дете

• 12 261
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Ох като ви чета и аз съм същата бъзла. Ниночка и аз като теб не мога да се отпусна да спя нощем - все съм нащрек. Денем я слагам в количката и непрекъснато я мъкна подир себе си. Като взема да я къпя и храня се изпотявам от претеснения - сякаш не съм гледала дете. То ми е ясно че май изперквам и че тези страхове са излишни - нали всички бебета са пораснали - ама а де като не мога иначе. Вече се чувствам супер изморена. Добре че сега са 4 почивни дни та таткото е в къщи - иначе като останем сами направо се побърквам.Това да не е следродилна депресия????

# 91
  • Варна
Здравейте мамчета. Честита темичка и честито на всички нови бебчета. Ние сме в къщи от понеделник, но нямахме интернет досега и много се ядосвах, защото нямах търпение да видя как сте. Ние с малката се чувстваме 6 и се гледкаме самички, а по-късно и тати ни помага.Сега вече мога почитам темичката и да си набавя пропуснатото. до скоро, че ще чипкам малката.

# 92
Привет момичета:0
Честито на Бунита, Райна, Елф, и всички, които пропускам- да са им живи и здрави бебоците.
Ние днес станахме на 1 месец. Във Вторник сме на консултация за ваксина и да видим дали и колко сме порасли. Аз нощем си спя, дори на изгасена лапма сме. Бебо дори и малко да се размрънка веднага скачам и се будя. Храним се веднъж само в 3, ама пак се чувствам много уморена- после трудно заспива. Нещо имам усещането, че се променя от ден на ден и става все по-капризен.
За килограмите- аз съм +5, ама така както кърмя и си стоя у дома ще качвам май, няма да свалям..а и все ми се ядат някакви такива странни неща като млако с грис, мляко с нишесте, мляко с ориз...
За коликите - давам Лефакс, ама не съм много сигурна дали на всяко ядене трябва. Аз давам по 2-3 пъти макс на ден
За забелването - трябва да разпитам.. казаха ми, че можело педито веднъж да заголи май сега, първия или втория месец, бебето проплаква и толкоз. не се налага после ти да го тормозиш с месеци ...
За реването - защо според вас плаче беб, дето е нахранено, със сменен памперс, наспано..абе всичко му е бомба...аз го оставям да си мрънка, не го гушвам..тати ни налага такива правила да не се разглезваме отсега...
За ноктите - вече сме на 1 месец, а сме още с ръкавици. Не смея все още да режа..
За повръщането - забелазах, че повръщаме ако сме преяли...случва се когато в началото яде вяло, а накрая се разсънва и започва да яде лакомо, така го оставям да суче 35-40 мин и ето ти го преял...
За цеденето - Майче, и при мен е същото положението- когато цдях мощно по-зле ставаше...направо затворен кръг.. ама сега цедя по един път на ден само вечер след последното хранене, когато го къпя и преди нощното му хранене... цедя към 90мл и толкоз.... почнах даже да пропускам някой ден.. и протичам яко на всеки 3ч, а сутрин цялата ми блуза  е мокра...надявам се Мартин да почва да изяжда всичко скоро и да ме облекчи.. че напълних един рафт с кърма във фризера...
Ох, извинете, олях се... отивам да обърна внимание на тати:)
Лека и спокойна вечер на всички:0

# 93
Poli34,пощата ти е пълна и не мога да ти пратя отговор

# 94
аа, и още нещо да питам... има ли някоя като мен, която вече един месец след раждането и още да се изпуска...понапишквам се ако не съм пишкала 3ч... или ако чуя течаща вода. или просто като гледам локвите отвън... няма ли да се стягат тези мускули вече бреее

# 95
Моята бебка също има пъпчици, от 3 - 4 дни излязоха на личицето, червени с бял връх..Педито каза да я мажем със спирт 70%, но ми се струва, че пъпките се умножиха и сега я мажа само с крем бочко по личицето, нали той има смрадлика и е успокояващ. Горкичкото детенце, много са грозни тези пъпки и е като крастава в личицето Laughing Но като чета тук явно си е нормално за 20 дневно бебе, та да се успокоя, а ако не преминат до края на седмицата ще я водя на лекар!!
Аз вечер също не мога да се отпусна и да заспя, особено като се зная колко дълбоко спя и никакъв шум не ме стряска..Та и аз съм на тръни през нощта, а и малката се буди на 3 часа да яде, после колики я мъчат, та общо взето нощта ни е доста активна! Wink

# 96
а бе друго,което много ме измъчва, е кога сменяе памперса??? аз уж след хранене, че тогава винаги има "сгответно" вътре ( и така препоръча акушерката от лекциите на 9 месеца), ама нещо взе да повръща много: онзи ден 2 пъти поред и по много  Sad   вчера пробвах преди ранене - ми тя ВИНАГИ СИ ГО  пълни по време на хранене  Sad   и ми се струва,че беше по-нервна вчера и снощи та се чудя сигурно е от пълния памперс  ooooh!  дали да не си просължа с миене след храна  newsm78  аз и без туй на чешмата си я държа по гръбче... ма явно се разклаща все пак де  Rolling Eyes

# 97
  • България
Добро утро, аз още съм на линия и  вече изчистих за пореден път къщата, ама контракции ъъ-ъъъ. Сега ще си направя закуска и сигурно след малко пак ще си полегна.
ниночка, аз доколкото съм чела памперса се сменя преди ядене, защото после много лесно повръщали бебчовците, но пък тя след като го пълни по време на ядене, не може да го оставиш наакано детенцето. нека се изкажат по-опитните.

# 98
Аз сменям памперса преди ядене - иначе се излива след като е яла. А ако го напълни повреме на ядене след около час го сменям пак

# 99
ние сме в русе и всички сме болни.
ще пиша и чета друг път.

# 100
  • София
Добро утрооо  Hug

Аз сменям памперса след хранене, уригвам я и малко изчаквам и сменям не ми се е случвало да повърне.
А времето ще ме побърка нямали да спре да вали  #Cussing out #Cussing out

Последна редакция: пт, 25 май 2007, 11:21 от kimba77

# 101
Честито на всички нови майчета, да са живи и здрави дечицата  bouquet
Майче, пожелавам ви бързо да се оправяте, че незнам дали има по гадно нещо от това да са болни дечицата Praynig
За памперса, аз го сменям преди ядене, но когато усетя че е свършила някоя голяма работа и изчаквам д амине малко време и го сменям, че то иначе като повдигнем крачетата и няма как да пропуснем повръщането Simple Smile
За пъпчиците по лицето, веднага след болницата я мазах с фуксин и върху него бактробан и така мн бързо изчезнаха, вярно , че няколко дни е като индианка, но товяа са стафилококи ако не се лъжа и мн бързо се разпостраняват. С тази инфекция от болницата се сдобиваме Simple Smile
За пишлето, на Влади от 3-тия месец мисля започнахме да го дърпаме, но така и до сега не е напълно издърпано, но като гледам той как сам си го опъва, мисля че ще довърши започнатото. Аз също смятам , че трябва да се издърпва, все пак секрет се събира там.
Вие как сте с режима на бебчетата, ние будуваме следобяд и вечер след 10-11ч и до към 2-3ч, точно когато трябва да се спи...кога ли ще си го оправи... #Crazy
Аз също я мъкна по стаите смен, страх мее да я оставя без наблюдение, или ако съм за малко в друга стая само прескачамд а я наглеждам...

# 102
  • Burgas, Bulgaria
ние нещо не сме добре  ще търся лекар че днес почивет.повръща на всяко хранене и  имаше температра сутринта 38.Акото му снощи беше отравно зелено но сега си е нормално.

# 103
да - може иницидентно след час памепрса, ама тя наистина почти не пропуска да пълни по време на хранене, просто не пропуска  Heart Eyes  Rolling Eyes  сега сутринта пробвах след хранене и не повърна - може би ако съм много внимателна  Praynig   а пък иначе не успявам дая уригна всеки път и много се притеснявам  Sad  какво ли не пробвам  Confused

абсолютно не се кефи на чайчето на хип от копър (с анасона против колики било за над 1 месец), точно както и на вода - вчера и днес насила пробвам след хранене и чак се разплаква - после едва я успокоявам с още кърмичка  Heart Eyes  Confused  та какво да правя??? миликон ще свърши скоро,м а педи каза пъро чайчето, че като станели по-силни след време, тогава бейбинос  Tired  пък аз като гледам състава, те бейбинос са като чайчето Thinking  кимба, чайче май не се прави от билки а от семената им  Rolling Eyes 

аз за режима уж сме си на три часа  Peace гледаме да не ядем нощем и последното кърмене е като се събуди към 0-01ч. и следващото към 5-6ч. - някой друг опитва ли се да пропусне нощното хранене? на мен педи ми каза така - иначе се бях настроила поне месец да се храним през нощта  Rolling Eyes тя през самата нощ към 2-3-4 все става нервничка, но не забелязвам да е от глад - виж сутринта към 5-6 гладът е очевиден  Crazy

мама21, ад се оправяте - викай лекар 
Peace

# 104
Ох това с болните дечиза е супер гадно. Дано се оправяте всички по бързо. Praynig Praynig Praynig То и аз на мойта само и се подвзирам и я пипам по челото ама...аз нали съм си куку. Ниночка как успяваш нощем да почивате??? Моята е като швейцарски часовник - щом минат трите часа независимо дали е ден или нощ и надава вой. През нощата може и да се поуспи с половин час но...това е. А за водата - вие като сте на кърма не е нужно да я насилваш. Ние сме на АМ и пак не пие много - ако изпие 50 гр. в денонощието е рекорд. Педито каза между храненията - обаче обикновенно тя тогава си спи. Не виждам снисъл да я будя за да и давам вода. Бях се претеснила щото четох някъде че трябва да изпиват 100-150 гр. на ден ама педито каза че нищо не може да и стане. Нали разреждам млякото с вода. То това за тази вода ми се струва нереално - щото то колко му е коремчето - през 3 часа яде и ако изпива и тази вода ще има да връща. Моето бебе лесно се дави от вода и при вас ли е така???

Общи условия

Активация на акаунт