МАЙските слънца са две - МАЙска мама с МАЙско мъничко дете

• 12 266
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мами

мама emi_v си има момченце, на 24.05.2007 в 17:45. Станислав, тежи 3 630 г. 52 см и двамата са добре

Нека и е жив и здрав и много да я радва  bouquet

# 121
Здравейте, искам да ви попитам нещо- днес падна пъпчето на моето момченце и като че ли има гной, почистих го хубаво със спирт, но се притеснявам да не е възпалено. Вашите пъпчета как изглеждаха като паднаха?

# 122
Честито на Емито:) Да и е жив и здрав Станислав:)

# 123
  • Перник
Честито на всички нови мами!
На болните дечица - бързо оздравяване!

И сега почвам с тъпите въпроси:
Снощи, към 11:30 пишках, после ходих по голяма нужда, и пак пишках. И имам съмнения, че това втория път може да са били води. След това около 1 час бебо беше много активен, после съм заспала. Тапа не ми е падала, имах само стягания без болки. Сутринта се събудих към 6:30 и бебо си шаваше както обикновено. Та, на въпроса - възможно ли е да изтекат води без да е паднала тапата и бебето да продължи да си мърда и да се чувства ОК?

Днес също имам стягания и леки болки, бебчо пак си мърда както обикновено.... ще се побъркам вече  #Crazy

# 124
  • София
Здравейте, искам да ви попитам нещо- днес падна пъпчето на моето момченце и като че ли има гной, почистих го хубаво със спирт, но се притеснявам да не е възпалено. Вашите пъпчета как изглеждаха като паднаха?

Според мен, освен спирта, е хубаво да си вземеш специална антибиотична пудра - Топоцин (и Кимба я беше споменала) и след като промиеш със спирт, поръсваш пъпчето обилно с пудричката, за да не се инфектира Peace. И при нас имаше някакъв секрет в началото.

Честита рожбичка на Еми! Да й е жива и здрава и много да слушка. Hug

# 125
  • София
Ние преди малко се връщаме от разходка. Grinning Времето беше много хубаво, не беше хладно изобщо, даже беше малко задушно. Малко ни заваля, ама съвсем слабо и сложихме дъждобранчето, но бръмбарчо изобщо не се трогна от дъжда и продължи да си спи. Heart Eyes
Светле, въпреки че съм раждала, не мога да ти помогна със съвет, защото аз не видях нито води, нито тапи, нито разбрах какво са родилни контракции. Rolling Eyes Пожелавам ти скорошно и леко раждане, както и на всички, които още чакат. Hug
Пъпчето и ние го мазахме със спирт и поръсвахме с Топоцин след като падна. Нормално е да секретира в началото.
На болните дечица и мами - бързо оздравяване. Hug
Честито на Еми!  bouquet

# 126
  • Burgas, Bulgaria
emi_v да ти е много здраво момченцето

ходихме на доктор-има съмнение за рефлукс и ще наблюдаваме ако продължи да пъвръща ще търсим хирург.Това бил момента в който ако имало нещо подобно си проличавало.За сега коремчето е само с учестена перисталтика но ...... продължим ли ще търсим специалисти.

# 127
мама 21 дано да нямате такова нещо но какво претставлява всъщност РЕФЛУКС newsm78 ЩЕ НИ СВЕТНЕШ ЛИ
ЕМИ ЧЕСТИТ ВИ СИН ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА ВИ РАДВА

# 128
Привет на всички мамчета!
Не съм писала отдавна, че не мога да смогна с тоя 2-3-часов режим  Mr. Green

Ядем и спим..., ядем и спим... Е, вече не спим толкова, че ни хванаха коликите и сега ръмжим по цял ден, а аз се шашкам кои капки по-напред да дам..., за да се успокоя, че нещо съм направила  Mr. Green

Мамчета, някоя наясно ли е що за явление са кърмаческите протести?
Моят е ужасно лаком, но вчера и днес ми смуче зърното яростно, превива се и ръмжи докато суче и то тогава, когато вече би трябвало да се е нахранил  newsm78
Аз непрекъснато се чудя дали му е достатъчно папу-то, защото яде, повръща и след това продължава да яде...докато не заспи. Ако пък не може да заспи, почва да се ядосва и така си откарваме до следващото ядене  #Crazy  newsm78

Нещо не схващам логиката, моля някой да ми разясни ако е наясно  Embarassed  Mr. Green

# 129
Да се разпиша и аз най-накрая. ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАМИ НА ДРУГИТЕ ЛЕКО РАЖДАНЕ
При нас с бебка всичко е нормално сравнително по кротичка за сметка на каката. миналата седмица я хвана варицелата и сега си е вкъщи и не се търпи първоначално беше въодушевена от бебето сега е на друга вълна да го махаме от вкъщи дано да свикне по-бързо че не се трае.
Кърмещите майчета помагайте нещо ме ми стига кърмата от време на време я дохранвам иначе не се трае. Пия бирена мая чая на хип наливам се с вода пробвах с цеденето ама бебка всичко изцоква и няма нищо. В началото имах достатъчно кърма после се наложи 2 дена да влизам в болница и нещо се стреснах и 2 никаква кърма сега има ама не стига Sad
Не съм изчела всичко не остава време Blush
Mama 21 мойта щерка голямата като бебе повръщаше често доколкото си спомням някъде до към 7-8 месеца престана . Д-китата казаха че е нормално за бебетата така че консултирайте се и с други д-ри.
SvetlaK ако имаш съмнения че са води най-добре се разходи до болницата за всеки случай там проверяват дали са води или не ако са води може да се получи някаква инфекция. Аз така отидох при д-рката и разправям че май се напишквам, тя ми се хили и ама сигурна ли си може и да са води и така отидох в приемния кабинет наистина се оказаха че изтичат по-малко води и след 1час и 20 родих  Grinning
XAI   с каката положението не е за разправяне татко си слуша обаче мен ме прави на разногледа за всяко нещо започва да реве и на мен ми се къса сърцето обаче после по зле става като започна да я успокоявам. Когато бебето спи само с нея се разправям и пак взема ли бебето д го храня се започва искам да ме гушкаш ама с 2 ръце и така до безкрай.

Последна редакция: пт, 25 май 2007, 18:13 от silveto_5

# 130
Здравейте
И ние днес бяхме на разходка - за втори ден Simple Smile Бебка си спи и въобще нищо не я интересува. Времето беше хубаво. Малко подухваше, но тук е все така.
Памперсите ги сменям след ядене. Суче 15 минути и започва да се напъва и огъва цялата. Изчаквам я да се оригне и я преобличам. Не повръща. Само почва да хълца - става и студено. След това си досукваме още 5 минути и така се приспиваме. Педиатърката ми каза да давам 20 мин от едната и после още 5 от другата гърда. Аз си давам пак от същата тези 5 минути, така не ми се налага и да цедя, защото всичко си изяжда.
Вода и ние не пием. Всеки ден варя и после я хвърлям. Като и дам - първо въобще не иска биберона, а после само го ближе и се плюнчи и плюе водата.
За коликите - вчера два пъти и давах Саб. Не мисля че помага много. Чайчета не съм купувала все още.
Хай, и ние с баткото имахме малък проблем, защото се разболя. Лекарката му беше казала да не влиза в стаята на бебето и той си дойде със сълзи на очи. Не можах да го понеса и ревнах и аз. Разрешихме му да стои в стаята с бебка с една кърпа на устата и като му дойдеше пристъпа да кашля ( с алергична кашлица е ) излизаше навън. Проветрявах по-често стаята и така. При нас ревност като че ли още няма. Не ми е правил подобни изказвания, като вашата кака. Но и той сега е с баба си и дядо си - по празниците.
И да питам накрая - мамите, които кърмят - спозвате ли някакви органичения в храната. Моята лекарка ми каза - това яж, това - не. Ама като ми се яде Sad
SvetlaK , по -добре да те види лекар. Аз бях питала и ми казаха, че спокойно може да са води, без да ти е паднала тапата.
esthetique , и нашето пъпче падна преди 2 дни и аз много се уплаших ( хем ми е второ дете). Беше силно изпъкнало и секретираше. Сега е по-добре и се поприбрало. Мажем го след баня със спирт и ръсим Топоцин.

# 131
sisko2, моята педи каза от всичко, но умерено. без цитруси и ягоди. без кафе. без безалкохолно. шоколад- малко...без алкохол разбира се( а пия бира по една чаша чат-пат). дори ми каза да не прекалявам с прясното мляко..с киселото..със сиренето...череши хапвам по малко, страх ме е да не усилят коликите. същи боб се чудя дали може да усили коликите, ма ще ям пък..много обичам пък. Та питам аз - отиваш на кафе и какво може да поръчаш....в соковете - консерванти, кафе не мой...

# 132
Здравейте ! ( Най-сетне да се добера до компютъра smile3508)
Да се похваля и аз - на 15 май в 7:40 се роди синът ни Ясен ,
4.250 кг, 55 см(гигант Crazy)Раждането мина на един дъх - всичко на всичко по-малко от 4 часа.
Вкъщи сме отдавна, вече дори го водя на разходка Simple Smile
Като имам повече време, ще прочета темата.
Чао засега

# 133
Миленка не хапвай боб ,че може да ти се стъжни казвам го от опит.
http://kar4ita.multiply.com/photos/album/1
малко снимки от нас
LadyLou ЧЕСТИТ ВИ ЮНАК   bigdance2

# 134
  • България
Добре дошла Лейди Лу и малък голям Ясен
Нека и другите мами да споделят какво трябва и какво не трябва да се яде по време на кърменето. То врно, че скоро го обсъждахме , ама аз пак се обърках Simple Smile
Карчита , ама много сте сладки   Hug

Общи условия

Активация на акаунт