Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 063
  • 632
  •   1
Отговори
# 180
Вярвам, че има Бог  Peace

# 181
  • Linz
SilIli, абсурдно е да се коментират всички в тази тема... аз съм ги учила в продължение на години в купища учебници ooooh! Съжалявам, че не мога да пиша повече в момента, имам много работа Tired

# 182
SilIli, абсурдно е да се коментират всички в тази тема... аз съм ги учила в продължение на години в купища учебници ooooh! Съжалявам, че не мога да пиша повече в момента, имам много работа Tired

Виж колко спретнато разказват тия, дето се борят за "Млада Зема" - любимите им аргументи:
- малкото количество лунен прах
- солта в океаните
- свиването на Слънцето
- намаляването на магнитното поле на Земята
- грешките на радиометричните методи при датиране над 5000 години.

СилИли да каже, но "нейните хора" май твърдят, че било изчислено как годишно върху Земята падат 5 до 15 тона космически прах. Това значи, че за 4,5 милиарда години натрупаният слой от метеоритен космически прах трябва да има дебелина от 20 до 60 метра.
Пласт с такава дебелина не бил установен никъде.
На самата Луна също "било имало" не повече от един сантиметър космически прах. А според "хората на Рени" май би трябвало да са няколко метра. (Аз лично дълбоко се съмнявам, че американци лично са проверявали метража на праха по Луната, разхождайки се върху нея)
Космическият прах съдържал 300 пъти повече никел от земната кора. Малкото количество никел, установен на повърхността на Земята, е допълнително доказателство за малкото количество космически прах върху нея според креационистите.
Като изчислявали съдържанието на никел, разтворен във водите на световния океан пък, учените пак били учудени. Резултатите били показали, че времето, необходимо за неговото натрупване, не може да е от порядъка на милиарди години. Така че единственото обяснение за ниското съдържание на никел в земната кора (дебела 19 км.) и световния океан (70,8% от повърхността на земното кълбо) въпросните учени свързвали с една по-млада Земя, т. е. Земята не може да бъде на 4,5 милиарда години.
Правени са изчисления относно притока на материали (глина, сол, пясък, метали и т.н.) към световния океан. Получените резултати при всички тези изчисления били показали, че възрастта на Земята не би могла да бъде 4,5 милиарда години!

Креационистите казват още:
През 18 век беше установено, че Слънцето се свива със скорост 0,1 % на всеки 100 години (?). При такава скорост на свиване следва, че преди 2 милиона години то трябва да е било два пъти по-голямо, отколкото е днес. Но тогава според еволюционната хронология трябва да е бил апогеят на ледниковия период! А как биха изглеждали размерите и излъчването му преди милиарди години? Животът на Земята не би бил възможен.
Така пак излиза, че милиардите години не могат да бъдат научно доказани.

Магнитното поле на Земята непрекъснато отслабва и това отслабване се удвоява на всеки 1400 години. Изчисленията показват, че преди няколко десетки хиляди години магнитното поле трябва да е било толкова силно (32 пъти по-силно, отколкото е сега), че Земята би експлодирала поради топлината, произвеждана от собствените й магнитни сили...

Всичките тези измервания, изчисления и пр. обаче ми напомнят мнението на един педиатър-невролог за ехографията на фонтанелата при бебетата: "Правете ехография ако искате, ама да  знаете, че е като гледането на кафе - някакви сенки и фигурки там... Тълкувайте си ги както искате..."

# 183
  • Linz
Така, поосвободих се... Вече го коментирахме това за космическия прах и съдържанието на никел. Такъв пласт според мен е абсурдно да се търси и мисля, че всеки, които има някакво понятие от геоморфология го знае.... Въобще се въртим в кръг и който каквито и доказателства да извади, те не се приемат от опонентите...
Методите на датировка на скалите и релефа ги има в учебниците по геология. Има и една така наречена стратиграфска таблица- на различните геоложки ери... (пак изчезвам).

# 184
Вярвам в господ, но не вярвам на хората .... особенно когато мозаците им са сковани между 2 корици ....

# 185
  • Linz
Та за стратиграфската (геохронологичната) таблица исках да кажа, че историята на Земята е разделена на различни периоди и епохи, всяка с различни характеристики (най-общо казано). Много природни процеси са изучени доста детайлно (предимно от по-новото геоложко минало), други все още не изучени добре. Но да кажеш, че всичко това е плод на въображението на учените...  А какво да кажем за намерените скелети на динозаври и прародителите на хомо сапиенс? Как да обясним наличието на седименти отложения в Софийската котловина? Как да обясним фосилите на изчезнали морски животни в Родопите? И т. н.... Тия 6000 год. са повече от смешни!

Откакто се роди дъщеря ми и вярвам!Не толкова в Господ,колкото в това,че има някой там горе,който бди над нас.Освен това наскоро претърпях операция по време на която имаше вероятност да не оживея,така че имам си своите причини.Вярвам,че човек не трябва да прави лошо на никой,защото ако не му се върне на него,ще се върне на децата му.И съм убедена,че за всяко нещо си има причина.Няма случайни неща.За това,когато ми се случи нещо гадно си казвам,че е станало за добро.Рядко ходя на църква,не съм и кръстена,но наивно и може би по детски знам,че нещо ме пази.Тази вяра ме кара да се чувствам божествено Grinning
Хвърли едно око на темата за безразсъдното шофиране в Клюкарника, виж линка с катастрофата при Вакарел... Или важното е ти да си добре?

# 186
Вярвам в господ, но не вярвам на хората .... особенно когато мозАците им са сковани между 2 корици ....

със сигурност са им между две корици като са неграмотни Mr. Green

# 187
  • Linz
Аз не разбрах кои са 2-те корици newsm78 За Библията ли иде реч?

# 188
Здравейте!
Опитвам се да наваксам пропуснатото в темата и вече със сигурност сте минали въпроса по който искам да дам мнение.
Рени, обръщам се към теб, защото ти зададе въпроса за въпросната личност.

На всички ни се къса сърцето, Рени.
За съжаление, нещастията ни сполетяват и това е случай, в който мъката е изключително голяма.
Има и други поводи за страдание, макар и не толкова фатални.
Кой ли ни е виновен? Склонни сме да посочим всеки един, дори Бог, но никога нас.
Кои нас? Говорим за страданието на малко дете... чия е вината? Кои са думите, които могат да успокоят едно умиращо дете, да оправдаят угасващият живот, преди да е изживян?

SilIli, а нали баба (или леля) Ванга е канонизирана от църквата за светица?

Преди време имах среща и разговор със свещеник, който ръководеше храма в градинката на Света Тройца (в момента не мога да се сетя как се казва храма. Може и името му  да е Св.Тройца).
За много неща говорихме, но аз винаги съм имала едно питане и ми е било много интересно как един православен свещеник гледа на, така наречената "църква на "баба"Ванга".
Питах го. Свещеника ми каза, че му е чудно  как може  свещеник да свещенодейства на такова  място място.  Той не би го направил.
Повечето православни християни и служители не приемат това място като Божи храм, Защото е издигнато от врачка, запитвачка на зли духове, а това противоречи на Словото, което трябва да се говори там, а и с Библията. Това е мерзост в очите на Бог и носи проклетия.

А кой я определя като светица и защо.
С какво е допринесла за Божието царство.
Парите са тези които са и сложили титлата ". . . . .", която аз не бих казала по неин адрес.

Последна редакция: вт, 19 юни 2007, 15:56 от goldenova

# 189
goldenova здравей! Hug
Рени и на мен лекинко започва да ми писва въртенето в кръг. Тези методи, които цитираш, може ли повече информация за тях? Нищо ме ги говорят термините  от геологията.
Аз не оспорвам откритията. Въпроса е каква информация ни носят и доколко можем да се доверим на човешката интерпретация в търсене на истината.  Ето нещо, специално за теб:
http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-07-22_01.htm
Понякога, ограничени в собствената си база данни, рискуваме да пропуснем важни детайли. А за всеобхватност, дума не може да става.

# 190
...

Откакто се роди дъщеря ми и вярвам!Не толкова в Господ,колкото в това,че има някой там горе,който бди над нас.Освен това наскоро претърпях операция по време на която имаше вероятност да не оживея,така че имам си своите причини.Вярвам,че човек не трябва да прави лошо на никой,защото ако не му се върне на него,ще се върне на децата му.И съм убедена,че за всяко нещо си има причина.Няма случайни неща.За това,когато ми се случи нещо гадно си казвам,че е станало за добро.Рядко ходя на църква,не съм и кръстена,но наивно и може би по детски знам,че нещо ме пази.Тази вяра ме кара да се чувствам божествено Grinning
Хвърли едно око на темата за безразсъдното шофиране в Клюкарника, виж линка с катастрофата при Вакарел... Или важното е ти да си добре?

Както писах и по горе,всяко нещо се случва с някаква определена цел или пък лошото се връща от поколение на поколение.Не е честно,че умират деца,няма по-жестоко нещо от това,но за съжеление не живеем в свят,в който всичко,което се случва е логично.Има и добро,има и лошо,има и "както си го направиш",има и лош и добър късмет...Но това в никакъв случай не изключва съществуването на някаква висша сила.А кой е казал,че тя трябва винаги да е справедлива и съвършено последователна в действията си???Ако беше такава,вероятно никой нямаше да се съмнява в съществуването и...

И да-за мен е важно АЗ да съм добре!Имам дете,което се нуждае от мен и в желанието си да съм добре не виждам нищо егоистично!

# 191
  • Linz
Това за гигантите съм го чувала, но не съм запозната. Ще прочета статията Peace Но ще потърся и други източници на информация за тях.
Значи аз не цитирам методи, а споменавам факти, за които се сещам в момента. Релефът, който наблюдаваме днес е резултат от продължителни геоложки и геоморфоложки процеси. Речните долини например се образуват за много повече от 6000 год. Ледниковите форми са образувани преди много повече от 6000 год. Седиментните отложения за които споменах в Софийската котловина доказват, че тя е била дъно на езеро (преди много повече от 6000 год.). В планини като Родопите или Алпите напр. са намерени останки от морски животни и растения. И не от преди 6000 год. Wink Достатъчно ли е или да давам още примери?

# 192
  • Linz
И да-за мен е важно АЗ да съм добре!Имам дете,което се нуждае от мен и в желанието си да съм добре не виждам нищо егоистично!
Значи вярваш в Бог защото ТИ си добре? А това, че много ДРУГИ не са добре- не е важно за теб! Не е много християнско, не мислиш ли?

# 193
Значи вярваш в Бог защото ТИ си добре? А това, че много ДРУГИ не са добре- не е важно за теб! Не е много християнско, не мислиш ли?

Не съм казала,че не ме интересува другите да са добре,а че ИСКАМ и че за мен е ВАЖНО аз да съм!Търсиш под вола теле-смешно е.

# 194
  • Linz
Anais, сега ще ме караш да се връщам...

Не че не си го казала, а не си го казала директно.
Не мисли, че се заяждам с теб, просто имаше много отговори като твоя... "Вярвам, че има, защото ми се размина лошото". А ако направите опит да погледнете от друг ъгъл?

Общи условия

Активация на акаунт