Има ли Господ и вярвате ли в него? - II

• 23 093
  • 632
  •   1
Отговори
# 240

"Църквата" го употребих в смисъл като антипод на "науката".

а не може ли да е обратното... Wink

# 241
... Сега пак ме заинтригува един въпрос- защо му е било на Бог да създава два биолочигни вида- маймуна и човек, с толкова сходно ДНК? Rolling Eyes

Всички чудовища от митологията и детските кошмари, освен вампирите, са липсващите звена между маймуните и човек...
Дарвин е бил прав само донякъде.
И учените правилно мислят, че една част от историята на човешкия род не е изяснена.
Но истината е пред очите им...

Рени, този сайт не е медицински и анонсчето на "Отдел за борба с чудовищата" е по-подходящ отговор за друг твой въпрос.
Някой е уволнил целия персонал на личния си спецотдел №2.
Липсващите звена в главата на човек могат да направят картинката по-зле от детски кошмар.
Абсурд е този проблем да ме интригува.

Сега по темата - не даде ли ти една отпратка за това, как учен от екипа по разшифроването на човешкия геном възкликва: "Дарвин е бил прав".
Ще я потърся.
Беше интересна. Но заглавието май минаваше на косъм над горната греда на текста.

# 242
  • Linz
"Църквата" го употребих в смисъл като антипод на "науката".
а не може ли да е обратното... Wink
Същото е Peace

Холограма, ника много отива на разсъжденята ти... Само че аз не мога да открия ключовата дума за да схвана цялата идея  smile3537
Да, май пусках един линк за Дарвин... някой писа, че той се бил отрекъл от еволюционната си теория, та по тоя повод мисля, че давах някакъв линк newsm78

# 243
Не мога да повярвам колко се забавлявам с вас!  Hug
Говорихме за дух, душа и тяло и какво се случва след смъртта с личността. Ето тук, един интересен повод за размисъл, дали мозъка е толкова важна и необходима част за нашето съществувание, колкото му отдаваме значение? (този сайт е бъкан с интересни и любопитни теми):
http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-03-18_02.html

Холограма, ето нещо русофилско и ДНК-ово:
http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-08-17_02.htm

Последна редакция: чт, 21 юни 2007, 10:02 от SilIli

# 244
... не мога да открия ключовата дума за да схвана цялата идея...

По нашата тема или по медицинската?

Никога не коментирам здравословните проблеми на трети лица. Или с лицето, или с никого. Когато диагнозата е сериозна - с никого.

А по нашия разговор - ще намеря отпратката. Само бандата до мен да приключи със закуската (това понякога продължава поне до обяд Wink)

# 245
... Ето тук, един интересен повод за размисъл, дали мозъкът е толкова важна и необходима част за нашето съществувание, колкото му отдаваме значение? (този сайт е бъкан с интересни и любопитни теми):

SilIli,
Лош (1)!

Тая отпратка вече я отпращах - моята беше от публикация, по-стара с години.
Май гледаш през прозореца, а? Не внимаваш, а?
Айде - излизам в междучасТие  Simple Smile.

# 246
 ooooh! Embarassed

Така е, като има толкова разсейващи фактори...

# 247
... този сайт е бъкан с интересни и любопитни теми...

По-добре тогава това:
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=73

Старичко е, но спретнато, подредено.
Рени, там има и за фосил на 3,5 милн. години, за човешките раси, за геоложко датиране на пепел...

# 248
  • Linz
Чета всички линкове. Наотворила съм линковете и при удобен случай ги чета.

# 249
  • Linz
Тук пак се сещам за Холографската вселена на Майкъл Тоболт. Там е развита идеята, че мозъкът е като холограма и паметта е "никъде и навсякъде".
Продължавам с четенето, ама много ме прекъсват Tired

# 250
  • Linz
http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-08-17_02.htm
Креационизмът не е научна теория, нека се изучава в часове по вероучение и в специализирани училища.

# 251

интересно ми беше да го прочета ,благодаря ти Холограма/е трябваше да го повторя 4етенето ,че да схвана по добре... Whistling/....само това за извънземната намеса..... WinkБожията намеса по ми допада ,отколкото извънземната. Peace

# 252
  • Linz
Цитат
... но е интересно виждането, че извънземна цивилизация, тази на Анунаките, е имала нужда от работна ръка на Земята и за целта е използвала развилите се през това време ( преди 450 000 години ) човекоподобни маймуни, за да си я направи. Хипотезата е, че извънземните са модифицирали генома на маймуните, като са прибавили и част от своя генен набор, за да получат Адам, първия човек. Това кореспондира с текстовете от Библията, в които се твърди, че Бог е създал човека по свой образи подобие, но засега тази хипотеза няма необходимата доказателствена база, за да докаже твърденията си.

Е такава теория не бях чувала!  Crazy
Тая пък цивилизация на Анунаките (звучи ми "ескикомоско") кой я е изнамерил? Laughing Значи сме им нещо като роби newsm78 Ама за какво ли ни използват? Rolling Eyes И тях пък кой ги е създал?!?  Shocked
Ох, ще падна вече с тия теории... тва хората сме като стадо овце без пастир Joy Joy Joy
Значи еволюцията съществува... но не сме резултат нито от нея, нито сме божии чада Mr. Green

# 253
... Ох, ще падна вече с тия теории... тва хората сме като стадо овце без пастир Joy Joy Joy...

Рени, не ми казвай, че търсиш готова теория, която още днес-утре да отговори на всичките ти въпроси.
Ако имаше такава, но светът не я знае, значи е някъде из досиетата У.
Аз лично попреглеждам такива сайтове (научна фантастика не чета), за да сравнявам хорските фантазии с моите. (Засега моите са ми най-интересни).

Ти нямаш ли си собствена теория?
Разбрах за тези от училище и университета, но те не са ли били отпреди 2000 г.?
ДНК и компютри най-си тичат обаче.

# 254
  • Linz
Изумяваме докъде стига хорското въобръжение... на извънземните им трябвала ръботна ръка ooooh! Ами 'де ги сега, що не ни юркат да им бачкаме? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт